Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Арк Еър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Арк Еър

Компресора е от порядъка на 7 кВт, добре е да бъде с поне 150 литрова бутилка, трифазен, заваръчната машина е около 22-25 кВт,иверторен тип тежи 65 кг, трифазна, агрегата около 35 кВт. Оборудване което се събира в бус
    АИГ-Заваряване ООД
    Заваръчни апарати "DEL"
    http://www.aigwelding.com
    0889 522 036

Коментар

И като пуснеш заедно компресора и генератора буса ще се разпадне от вибрациите . За това обикновено големите компресори и дизелови генератори са буксирни на собствени ремаркета . Преди няколко години монтирахме един генератор 40 киловатово Волво тежеше си едни 2 тона и отгоре . Нашите АД 30 с ремаркето ги дават 3 тона . В работата имам едни момчета които ъпдейтват български генератори сменят им управлението но пак си е обемист и тежък аз ги товаря с мотокара .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
        трябва е около 500-600 ампера,
        Генератора за ток е около 25-30 кВт - трифазен
        Обади ми се
        Ами не бъркам.....
        Ами закон на Ом .........500-600 А х 380V = 190000W. (190кВт) .....т.е 25-30 кВт генератора трябва да умре в страшни мъки.....или в нечия търговска недоучила глава е страшна каша.
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Падът на напрежение върху дугата ще да е средно 10 - 20 в, не е 380. Излиза доста под 19 кВт. Може и да е повече, но дъга, захранена с 380 в е действащ едромащабен модел на вулкан.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
            Ами закон на Ом .........500-600 А х 380V = 190000W. (190кВт) .....т.е 25-30 кВт генератора трябва да умре в страшни мъки.....или в нечия търговска недоучила глава е страшна каша.
            Уважаеми дядо Владо,
            Моите уважения към твоите познания,
            Ама закона на Ома (и прилагането му) е за училите как се вари каша в търговски глави.
            500А умножено по 40 волта на дъгата (ТОВА Е НА ИЗХОДА!) прави 20 000 вата или 20 кВт,
            Сложено малко запас и добавен компресор мисля че 35 или (30 с уговорки) няма да умре в страшни мъки, ами ще мърка като котенце.
            Все пак говоря за кВт а не за кВА. (Прави разлика)
            А пък разбрах, че имат наличен генератор от 50 кВт (но може и да е 50 кВА) Абсолютно достатъчен за начинанието.

С уважение:
            инж. Асен Георгиев EWE, IWE, IWI-C
            Последно редактирано от aig; 03-06-12, 10:42.
            АИГ-Заваряване ООД
            Заваръчни апарати "DEL"
            0889 522 036

Коментар

При 500А, пада на напрежението е според мене доста по-малко от 40 волта. Това е малко относително, но мисля че беше на 20-25 волта по споменеи от преди около 2 години, когато учихме условно за заваръчните токоисточници. Другото нещо което е важно е че този волтаж е при самото запалване на елетрода и с времето пада напрежението още. Имахме едно упражнение с електродъгово заваряване в насипна шлакова среда. Ампеража беше нагласен на 500А, а напрежението започна от около 25 волта и падна до 7-8 волта. С това правихме шев около 50см дълъг и провар без скосение на материал дебел 25мм.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                ....Значи с мобилноста сме до тук . Такъв дебит е на границите на възможното на компресор от типа на УК 50 ....
                С компресор УК 50 ( ако все още се намира някъде ) можеш да си напомпаш гумите на колелото .
                А УК 1050 дава около 1000 литра / мин. и е с елмотор 7.5 КВ , както е написал Асен .

Всъщност , всичко е така както е написал той , разбира се , но с една малка уговорка : Според мен 150 литрова бутилка на 6 атм. е малка . Съдя от това , че 150 - амперовата ми плазма на 5.5 атм . едва смогва 400 литрова .

Иначе това си е хубав метод за механизирано рубене с един недостатък ( във вида , който е представен на клипа ) : руби само по права линия . Така че зависи по какъв контур ще е необходимо да се движи в случая на Либхерчето .

А за мощността мисля , че място за спор няма . Напрежението от 40 В е напрежение на празен ход . Работното е по-ниско и е в зависимост от волтамперната характеристика на токоизтока .
                35 КW са напълно достатъчни . Ще си мърка
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                  С компресор УК 50 ( ако все още се намира някъде ) можеш да си напомпаш гумите на колелото .
                  А УК 1050 дава около 1000 литра / мин. и е с елмотор 7.5 КВ , както е написал Асен .
                  Старите означения на българските компресори са УК 25 за двустъпалния с дебит 500 литра и УК 50 за двуцилиндровия с две зилови бутала и дебит 1000 литра има и една серия от тях която върви с означение УК 100. Означението УК 1050 е за новите серии от десетина години насам . С тия кютуци ми беше черен живота в стария завод . Утре ако на нашия е оцеляла табелката ще ти я снимам .

Коментар

Волт-мперната характеристика е твърда - около 2 волта пад на 100 Ампера, което значи че при максимално натоварване от 500А напрежението ще бъде около 30-35 волта.
                    Компресора с двигател около 7,5 кВт дава приблизително 1000 л/мин дебит при 8 бара, а на нас ни трябват при 6 бара, значи и тука имаме запас.
                    Проблема с генератора е когато компресора се развърта и ръбачката работи в същото време. Пусковия ток (макар и за кратко) може да достигне до 5 пъти номиналния, та затова трябва да има запас в генератора.
                    АИГ-Заваряване ООД
                    Заваръчни апарати "DEL"
                    0889 522 036

Коментар

Oт atlas kopko ми дадоха цени.
                      За генератора - 11000 евро, за компресора - 7,5 кВт - 3500 евро.
                      АИГ-Заваряване ООД
                      Заваръчни апарати "DEL"
                      0889 522 036

Коментар

...atlas kopko....
                        Това "Атлас..." има ли нещо общо с това Atlas Copco ....или дилърите за Бг-то
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                          Това "Атлас..." има ли нещо общо с това Atlas Copco ....или дилърите за Бг-то
                          Atlas Copco България е 100% собственост на Atlas Copco Швеция.
                          Не говориме за дилъри. Просто с половината от тях се познавам лично. Там винаги могат да се водят и някакви преговори.....
                          Познавам и представителя на Ingersoll Rand за България, ако има предпочитания към тази марка - ОК - нама проблеми.
                          АИГ-Заваряване ООД
                          Заваръчни апарати "DEL"
                          0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                            ....... Означението УК 1050 е за новите серии от десетина години насам . С тия кютуци ми беше черен живота в стария завод .....
                            Малко е в страни от темата , ама понеже стана въпрос ....
                            Аз все още поддържам два такива "кютука" ( предполагам , че и двамата имаме предвид компресорите на Главиница със зиловите бутала) . Единия го купих преди петнайсетина години и си беше известен като УК1050 .
                            Но не това е най-важното . По-стария от двата го купих през `94-та втора ръка . През тези години боботи по 8 часа почти всеки ден . Едва миналата година сдаде багажа , та купих директно нова глава , като старата и направиха основен ремонт и сега ми седи в бойна готовност .
                            С който съм говорил до сега , все не вярва , че държат толкова . А нещата са много прости : задължителна смяна на маслото на 400-500 моточаса и смяна чат-пат на въздушен филтър .
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Още поддържам 5 - 6 такива компресора . Тоя разглобения съм му правил ремонт преди едни 15 години и се наложи отваряне защото счупи един от лагерите на биелите . Тоя целия ми е в работата и го спрях преди десетина години защото се разпадна ЦВСто . Компресорите не са лоши особено ако им оправиш два три конструктивни недостатъка . Оспамихме и тая тема
                              Прикачени файлове

Коментар

Какво направихме по случая:

Пристигна си специалист от завода и си донесе електроди и ръкохватката:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:140620122120.jpg
Прегледи:1
Размер:149.8 КБ
ID:5383475

Име:140620122127.jpg
Размер:62.0 КБ
ID:5383480

Включи се към това и към компресора, който имаме в базата:

Име:140620122124.jpg
Размер:165.1 КБ
ID:5383479

Целта е да се отрежат тези двете:

Име:140620122128.jpg
Размер:127.9 КБ
ID:5383481

Име:140620122121.jpg
Размер:120.9 КБ
ID:5383476

Име:140620122122.jpg
Размер:99.6 КБ
ID:5383477

Което е част от това:

Име:140620122123.jpg
Размер:163.3 КБ
ID:5383478

Предстои същата гимнастика, но на обекта където работят някои от машините

п.п.

Още снимки и клипче:

Това са параметрите на компресора:

Име:140620122130.jpg
Размер:112.4 КБ
ID:5383482

Ще ми направи показно на този трак:

Име:140620122132.jpg
Размер:185.8 КБ
ID:5383483

И крайния резултат от демото, самоволно избираема дълбочина на проникване:

Име:140620122134.jpg
Размер:238.0 КБ
ID:5383484
                                Последно редактирано от Вива ViRuS4eto; 14-06-12, 15:05. Причина: п.п.
                                The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X