Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Може ли да се преправи аргонов апарат от контактно палене в безконтактно ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Може ли да се преправи аргонов апарат от контактно палене в безконтактно ?

Първоначално публикуван от ivan4o Преглед на мнение
    Не знам.

Това успях да снимам.
    Нищо не може да се види от снимките !Поне да бяха малко по големи !
    Но на мен ми си струва че не е възможно апарата да е само с контактно палене!Според мен има нещо дефектирало.... или другия вариант е ако запалката е такава ,каквато е в модулите на Кра Кра Натиснете снимката за да я уголемите

Име:39237959_2_585x461.jpg
Прегледи:1
Размер:34.9 КБ
ID:5556050 тогава проблема ти е елементарен!

Проблема на запалването в тези модули е посочения с червено детайл -това са два волфрамови електрода между които прескача искра и ако челата са нагорели или разстоянието помежду им е нарушено безконтактно запалване няма....!А решаването на проблема е елементарно -зачистване на челата и регулиране на разстоянието!
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:d277c.JPG
Прегледи:1
Размер:149.1 КБ
ID:5556060
    Последно редактирано от welderargon; 22-01-14, 18:54.
    https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
    https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Верно снимките са калпави. С калпав телефон са правени.
      На мен идеята ми беше да разбера принципно как се прави, за да знам какво да гледам, за да разбера дали има или няма безконтактно.
      Доколкото разбрах на изхода трябва да има импулсен трансформатор на посведователно на големия ток който да индуцира високоволтовия импулс.
      Само този ли е принципа или има и други?
      Долу в левият ъгъл на втората снимка се вижда нещо като як дросел( но може и трансформатор да е било), не го загледах подробно.
      Та мисълта ми е, този дросел необходим ли е попринцип ако не е за безконтактно палене, тоест ако не е трансформатор.
      Като дросел има ли някаква функция?
      И дали ако се намотае още една намотка на него може някък си да се доправи за безконтактно палене.
      Пиша наизуст щото машината не ми е подръка.
      Тези апарати Кракра, има ли няква схема на безконтактното палене?
      Поздрави.
      LZ5ZI qth HASKOVO
      Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Твойто безконтактно е точно малкото трафче долу в ъгъла. До него стига тънкото белезникаво кабелче. То прави само една бримка (намотка). А в черната кутйика ти е електронното искрище (запалване).
        Кракрата е с открит тип искрище.
        АИГ-Заваряване ООД
        Заваръчни апарати "DEL"
        http://www.aigwelding.com
        0889 522 036

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X