Обява

Свий
Няма добавени обяви.

миг/маг апарат Райдър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: миг/маг апарат Райдър

Тази машинка Rockworth е същото изпълнение като по-големия (по-добрия) айнхел.
    Платката за управление е същата, дросела и трафа също.
    Също така се нуждае от отделно оперативно трафче.
    Почти съм сигурен че в резултат на компановката ще има проблеми с прегряването - диодния блок е на кофти място. Помисли за вентилационен отвор на предния панел в горната му част.

Електра бекум се предлагаха от "Киров", но май набързо приключиха с тях.
    АИГ-Заваряване ООД
    Заваръчни апарати "DEL"
    http://www.aigwelding.com
    0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
      Тази машинка Rockworth е същото изпълнение като по-големия (по-добрия) айнхел.
      Платката за управление е същата, дросела и трафа също.
      Също така се нуждае от отделно оперативно трафче.
      Почти съм сигурен че в резултат на компановката ще има проблеми с прегряването - диодния блок е на кофти място. Помисли за вентилационен отвор на предния панел в горната му част.

Електра бекум се предлагаха от "Киров", но май набързо приключиха с тях.

Колега Rockworth съм го напъвал доста и те уверявам че единственото нещо което му грее е основният траф, диодите топлят но във рамките на нормалното.Защитата на машинката е сложена на трафа което ме успокоява, за допълнителният траф най вероятно си прав и най вероятно щему сложа такъв.

За Метабо със сигурност се внася от киров, но заварячната техника не,всичко останало да.Имаики в предвид че метабо са хората които изработват всички ротори и статори на БОШ и кой знае още колко други доказани марки не се притеснявам за добрата работа на машината. Незнам ти със кой от моделите си се зблъсквал но този работи. Съйалявам че не успях да кача каталога им да го разгледате СО2 апаратите им са само 9-модела като 3-от тях са монофазни а всички останали трифазни от този модел който е при мен има само един по мощен 260/60ет като ПВ-то му пак е 60%

Поздрави и благодаря за съветите.
      Въчо Иванов Tel. 0899 837 607

Коментар

Electra Becum е марка много от преди метабо да я купят.
        Машината която имаш е с добро ПВ, но малко степени на регулиране.
        Дросела е с един извод (нямаш два извода за индуктивността) .
        Киров бяха внесли и заваръчни машини, като алтернатива на фрониус - да са ефтини, от ниския клас.
        В момента може би са им останали на електра бекум само разни режещи машинки. И повече не внасят - каквот се продаде и толкова.

Допълнителния траф трябва да бъде около 18 волта, сложи му и схема грец, може и без кондензатор.
        АИГ-Заваряване ООД
        Заваръчни апарати "DEL"
        0889 522 036

Коментар

По повод на охлаждането:
          Вентилатора е голям но отворите за охлаждане са малко. Има лоша циркулация на въздуха.
          Ако ме послушаш и си направиш отвор на предния панел - няма да сбъркаш. Вече има достаъчно красиви на външен вид фабрични решетки по които да направиш отвора.
          АИГ-Заваряване ООД
          Заваръчни апарати "DEL"
          0889 522 036

Коментар

Колега защо на 18 волта? На толкова ли трябва да работи или се запасяваме( предвижда ме падове ) на трафа?
            Моля сподели,иначе имам понятие от електроника и мисля че ще се справя.,особено като има кой да помага със съвети.

Поздрави и благодаря за помоща .

Коментар

Машината която имаш е с добро ПВ, но малко степени на регулиране.
              Дросела е с един извод (нямаш два извода за индуктивността) .

Колега незнам със колко извода трябва да е дросела и със колко е моят.Какво се постига със повече изводи, нещо като делител ли ?

Имам и още едно питане. Гледам че доста от по-мощните ЦО2 апарати имат извод за електрожен.
              Каква е разликата и можели на този да се изведе такава клема?

Благодаря.

Коментар

Днес се заговорихме с един колега та той ми сподели че ходил в един тенекеджийски сервиз и майстора си перкал по колите с такова Райдър-че и казал че бил доволен ,вършело му работа .
                Така че явно машинката може да си бачка и без всякакви други доработки и побългарявания .
                https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Относно Electra Becum –а –колегата още не я е подкарал и видял как работи и се почна със съвети за доработките и песимизъм относно качествата и !
                  То и аз не съм възхитен от Фрониус но на друг пък може да му харесва …
                  Вярно че преди време имаше Electra Becum по магазините не знам каква алтернатива е измислил Киров но тези машини хич не бяха евтини, така че причината да спре вноса навярно е точно заради цената им ,иначе машините изглаждаха доста качествени !

Колега vacho, според мен- поработи си с машината виж кое как е и тогава ръчкай по нея ,аз съм на принципа че нещо ако работи и съм доволен от него по добре да не го барам!

П.П. Интересно ми сатана също за точковата заварка -ако дюзата не е с крачета а обикновена какво ще стане няма да може да се правят точки ли !?
                  Последно редактирано от welderargon; 29-03-11, 20:55.

Коментар

Колега аз наистина несъм работил със машината но преди да я платя я пробвах доста и работи наистина много добре. Нямам никакво намерение да побългарявам просто ми стана любопитно каква е разликата между тези със ибез електродъгово заваряване и ако е минимална защо пък да не бъде побългарена.Иначе си имам още два електрожена които работят перфектно.

ПП. Ако някой знае каква е разликата нека да се включи,ако ли не сам ще разбера и ще пиша за следващите със подобни въпроси.

ППП. Тя май работата стана за нова тема и ако има развитие по въпроса ще я пусна.

Благодаря на всички.

Коментар

..."Интересно ми сатана също за точковата заварка -ако дюзата не е с крачета а обикновена какво ще стане няма да може да се правят точки ли !?.."

Стават и то още какви!

А за Електрата , тази по-старата , трифазна 180 амперова, ще ви кажа ,че е по- зле от нейната връсничка Струната 170а. И двете са на по 15 годинки , и въпреки че струната е монофазна, дава по-голям ток в действителност, само дето пръските са малко в повече.

Коментар

Първоначално публикуван от vacho Преглед на мнение
                        ... Нямам никакво намерение да побългарявам просто ми стана любопитно каква е разликата между тези със ибез електродъгово заваряване и ако е минимална защо пък да не бъде побългарена.Иначе си имам още два електрожена които работят перфектно.
                        Машината ти е трансформаторна и май няма шанс да стане комбинирана ,само инверторните машини могат да се комбинират, доколкото знам !

Коментар

Здравейте
                          1. Не предлагам побългаряване на електра бекума!
                          2. Трансформаторната машина нестава за комбинирана с електрожен. (освен ако заводски не е така) Характеристиката на трафа за електрожен е стръмно падаща Стартово напрежение 50-60 волта, работна точка около 28 волта, а на телоподаващото е твърда с пад до 2 волта на 100 ампера и започва от 16 волта (и зависи от модела може да стигне и до 50).
                          3. Дюзата с крачета е за:
                          - да можеш да притиснеш и двете ламарини добре
                          - да поддържаш вярното разстояние между токовата дюза и метала
                          - да получаваш повтаряемост на процеса
                          - да имаш добър външен вид всеки път
                          - за улеснение, иначе можеш да да си правиш точки всякакви.....
                          4. Дросела е с цел да се изгладят пулсациите на тока. Когато има повече от един извод, позволява да си подбереш нужната индуктивност за да нямаш (или да са ти по-малко) пръските. "Струната вади повече ток, ама пръска повече" - пример за липсваща или в повече индуктивност! Индуктивността се подбира за конкретния режим.

5. Доработките са с цел машината да стане по-добра! И НЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ!!!!!
                          АИГ-Заваряване ООД
                          Заваръчни апарати "DEL"
                          0889 522 036

Коментар

"..4. Дросела е с цел да се изгладят пулсациите на тока. Когато има повече от един извод, позволява да си подбереш нужната индуктивност за да нямаш (или да са ти по-малко) пръските. "Струната вади повече ток, ама пръска повече" - пример за липсваща или в повече индуктивност! Индуктивността се подбира за конкретния режим..."

Ти смяташ ли , че хората в Струна не са си играли да изчислят дросела, и са заложили компромисния вариант , та сега ние ще донавиваме или развиваме намотки? А и дросела съвсем не е с тънък проводник - бая шина си е ! В поста си коментирах качествата на електрата в сравнение със струната на базата на конкретна експлоатация - или по- точно да не се набълбукват с електа , която на времето струваше 1600лв в сравнение със струната за 750лв.. - а това е година 1996.

Коментар

Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение
                              "..Ти смяташ ли , че хората в Струна не са си играли да изчислят дросела, и са заложили компромисния вариант , та сега ние ще донавиваме или развиваме намотки? А и дросела съвсем не е с тънък проводник - бая шина си е ! В поста си коментирах качествата на електрата в сравнение със струната на базата на конкретна експлоатация - или по- точно да не се набълбукват с електа , която на времето струваше 1600лв в сравнение със струната за 750лв.. - а това е година 1996.
                              Едно е какво са смятали, а съвсем друго е какво са ти сложили!
                              Защо по рождение не са ти сложили втори извод?!
                              Боян Георгиев собственика на Струна също го тресе манията за евтиниика! Ако може да купи нещо съвсем за без пари и после стой та гледай.
                              Докато беше Гено Кирчев в Струна - не си позволяваха шмекерии - каквото пишеше - това си даваше машината. След това е без коментар... Надписите вдигнаха стойностите с поне 30 ампера.
                              Въобще не си играй да навиваш или още по-лошо да развиваш намотки - резултата няма да е по-добър.
                              Електра бекум е от ефтиния клас заваръчни машини! Вероятно първото европейско производство изнесено в далечния изток. Няма да коментирам повече! Човека вече си я е купил!
                              Нека работата му спори и да има много поръчки за нея! Машината е за да работи все пак!
                              И да изкарва МНОГО пари!
                              АИГ-Заваряване ООД
                              Заваръчни апарати "DEL"
                              0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
                                .....Едно е какво са смятали, а съвсем друго е какво са ти сложили!

Боян Георгиев собственика на Струна също го тресе манията за евтиниика! Ако може да купи нещо съвсем за без пари и после стой та гледай.
                                .....
                                Прекаляваш . "Ония са лоши , а ние сме добри" прилича на подвеждаща собствена реклама

Моделът "Диктатор" на "Струна" при заваряване с газови смеси не пръска . Говорим за заваряване на черна и неръждясваща ламарина. Що се отнася до "евтинийката" : ползвам над 10 техни МИГ-МАГ машини и около 5-6 трансформаторни за ръчно и аргонодъгово заваряване , вече в продължение на 15 години .
                                Трансформатор до сега нямам пренавиван , при все че част от машините ги товаря над 6 часа дневно . Случва се да сменяме четки на двигателите за телоподаващия механизъм , както имам и изгорели такива ( двигателите са сръбски ) , чат-пат диоди , вентилатори или изпращяла платка - ремонта е в рамките на 24 часа . Но като се вземе предвид , че машините ми работят в условия на яка запрашеност и мурдарско отношение на работниците , това са ми бели кахъри .

Държа да отбележа , че работата ми съвсем не е "безотговорна" . Имам обекти със заваряване на тръбопроводи , където гама- контролът е задължителен и дефектоскопистите непрекъснато са ми по петите , та за качеството на заваръчните шевове с тези машини няма какво да спорим .
                                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X