Обява

Свий
Няма добавени обяви.

миг/маг апарат Райдър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• миг/маг апарат Райдър

Здравейте!
    Има ли някой с опит с миг/маг апарат Райдър? Моделът е RD-MW11. Цената му е повече от прекрасна- 375 лв.
    Продава се без редуцир-вентил ;-))) , но предполагам купуването му отделно не променя коренно привлекателната цена. Апаратът има 6 степени за регулиране на тока в интервала 30-130 А и 10 степени за регулиране на скоростта на телта. Работи с малка ролка. Хареса ми това, че има 2 год. гаранция.... На мен ми е необходим за любителски нужди и малко ще го ползвам. Нужен ми е за заваряване на автомобилни ламарини. Та, ако някой е ползвал подобна машина бих се радвал да сподели опит.

От: миг/маг апарат Райдър

Имаше някъде една тема ама мен ме мързи да ти я търся и покажа , пробвай с търсачката .
    Лудак

Коментар

Днес минах през фирмения магазин на Райрър.
      Погледнах външно машинката и изглеждаше добре, но какво е вътре никой неможе да ти каже.
      Проста трансформаторна машина.
      Цената беше почти 400 лева.
      По-добре си вземи инверторно.
      АИГ-Заваряване ООД
      Заваръчни апарати "DEL"
      http://www.aigwelding.com
      0889 522 036

Коментар

Само че инверторно за 400лв.има ли !?
        Според това което прочетох в нета в разните форуми за RD-MW11 се оказва че за домашни нужди върши добра работа!
        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Добре де, като си минал през магазина защо неси му отворил капака и неси щракнал няколко снимки, тука по запознатите щяха да кажат сава или не става,защото за тая цена и аз се замислям да взема.
          0 8 76 36 8 542

Коментар

Наистина има много хубава тема която ще Ви помогне в решението дали на купите този продук ! Просто използвайте търсачката
            Лудак

Коментар

Имам електрожен "Райдър" 200ампера, да ви кажа заварява и доста работи си свърших вкъщи без проблем, но не стават перфектни заварки с него, не носи удоволствие от работата като погледнеш шева и т.н. Предполагам телоподаващото ще е същото, ще върши някаква работа, но винаги ще се иска още малко.Аз също разгледах въпросните машини в магазина на предсавителството, но се отказах като видях ПВ-8% на 120Ампера и 60%-44А.

Коментар

ПВ-то наистина му беше смешно, а в магазина в който ходих въобще не беше удобно да се заигравам, камо ли снимки да правя...
                Радостта от ниската цена бързо преминава.....А после?....Не може ли да се направи това-онова,..... дай да му помогнеме малко,...... и то какво стана - накрая пак същите пари!
                Англичаните казват: "НЕ СЪМ ТОЛКОВА БОГАТ, ЧЕ ДА СИ КУПУВАМ ЕФТИНИ НЕЩА!"
                (цитирам, а не си го измислям)

Живееме в свободна страна и всеки има право на собствен избор и мнение. Може би аз не бих го препоръчал на приятел да си го купи (да си даде парите просто ей така).

По добре си вземи Einhell син на цвят с ключ за степените (не помня кой модел беше, но е с превключвател отпред). Добавяш му оперативен траф и е горе-долу добре. (Него съм го отварял наскоро, има и такава активна тема.)
                АИГ-Заваряване ООД
                Заваръчни апарати "DEL"
                0889 522 036

Коментар

Здравейте колеги.Аз имам подобна машина само че моята е от Англия и е със друго име "Rockworth-ar120" Иначе поне на външен вид са еднакви,ето как изглежда от вън от вътреНатиснете снимката за да я уголемите

Име:1318473894_1.jpg
Прегледи:1
Размер:62.0 КБ
ID:5263149Натиснете снимката за да я уголемите

Име:97501074_640.jpg
Размер:15.0 КБ
ID:5263150Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0002.jpg
Размер:109.3 КБ
ID:5263151Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0006.jpg
Размер:96.1 КБ
ID:5263152Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0001.jpg
Размер:100.7 КБ
ID:5263153Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0005.jpg
Размер:81.3 КБ
ID:5263154Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0003.jpg
Размер:115.4 КБ
ID:5263155Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0004.jpg
Размер:126.2 КБ
ID:5263156 Машинката си работи чудесно, просто не става за заварка на дебели материали, заваря добре до 2мм. ПВ-то и е 8% при 120А но със нея съм правил не прекъснат шев от 30см. без проблем като през другото време си работи не почива досега нее сработвала защита .
                  Ако и този Райдар е такъв и ти трябва за тенекеджийска работа го вземай.

ПП. Нека тези които разбират да разгледат вътрешностите и да кажат мнението си.

ППП.От няколко дни съм собственик и на още една мик/мак машина напълно професионална .Която несе предлага на Българскят пазар "Metabo elektra beckum typ230/60et" Три фазна със много настроики които не разбирам все още .Заваря черно,неръдаемо и алуминй. Скоро Ще кача снимки и на нея, ако някои може да ми обясни това онова по отношение на настройките.
                  Въчо Иванов Tel. 0899 837 607

Коментар

Колеги,не си купувайте такива боклуци.Не искате ли да изпитвате удоволствие от заваряването?С тези машини само ще се ядосвате.

Коментар

The Joy of Welding ! Удоволствие от заваряването може да се изпита с Кемппи , но това удоволствие е доста скъпо!!

Коментар

Ето я и машинката Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC04974.jpg
Размер:124.8 КБ
ID:5263273Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC04972.jpg
Размер:168.1 КБ
ID:5263274Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC04976.jpg
Размер:123.7 КБ
ID:5263275Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC04973.jpg
Размер:118.4 КБ
ID:5263276Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC04975.jpg
Размер:152.7 КБ
ID:5263277 Та въпроса ми е към спецовете във бранша,Закакво са долните три копчета и как влиаят на апарата,най долното е на 4-ри степени а останалите са със плавно регулиране.Другото е що годе ясно.
                        Благодаря предварително.
                        Поздрави на всички.

Коментар

Първоначално публикуван от vacho Преглед на мнение
                          Ето я и машинката [ATTACH=CONFIG]314364[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]314365[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]314366[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]314367[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]314368[/ATTACH] Та въпроса ми е към спецовете във бранша,Закакво са долните три копчета и как влиаят на апарата,най долното е на 4-ри степени а останалите са със плавно регулиране.Другото е що годе ясно.
                          Благодаря предварително.
                          Поздрави на всички.
                          Честито, безпроблемна и успешна експлоатация ти желая! Немска техника,предполагам че ще е с безупречно качество!
                          Ето как виждам аз нещата по настройките:
                          man. – ръчна настройка
                          auto – автоматичен режим
                          Stitch – „бод „ т.е. машината може да работи с прекъснат режим (нещо като пулсиращ режим) ,има време за престой и време за работа именно двата потенциометъра които са един до друг са точно за това :
                          dweld time- време за престой
                          weld time- време за заварка
                          когато превключиш на stitch имаш възможност да регулираш от двата потенциометъра времето за заварка и времето за престой
                          когато e на режим auto –има автоматична настройка на тези времена
                          spot – e точкова заварка като гледам би трябвало и тя да е автоматична но можеш да пробваш дали не може да се регулира времето на точкуване пак от един от тези два потенциометъра . -може би от weld time.
                          Пробвай и кажи резултата!Успех !
                          Последно редактирано от welderargon; 27-03-11, 21:51.

Коментар

Благодаря колега. Машината я пробвах педи дая взема и наистина жужи прекрасно,досега не бях чувал телоподаващо да работи така,но сигурно още много неща несъм чувал и виждал.На най голямата степен направо реже 4мм. материял.
                            Сега е във сервиза ми и чака 3-ри фазен ток защото досега нямах и работя по въпроса.След кето ще си поиграя да видим кое за каквое.

Задължително ще пиша след пробите.

Благодаря за бързия отговор.

Коментар

Попадал съм на електра бекум и друг път. Тази с която ми се наложи да работя беше много зле. Не съм възхитен от качествата им по никакъв начин.
                              НО! Дано този модел е добър и да ти върши добра работа!
                              1. Превключвателя в ляво ти дава възможност за избор между 6 степени на напрежението.
                              2. Превключвателя долу в средата ти дава възможност да избираш между възможните режими
                              - атоматичен прекъснат режим - стискаш спусъка и движиш ръката равномерно - машината заварява, спира, пак заварява, пак спира и така получаваш еднакви шевчета.
                              - ръчен непрекъснат режим
                              - ръчен прекъснат режим - натискаш спусъка и машината прави шевче, след което спира автоматично до следващо натискане
                              - ръчен точков режим - (Трябва ти специална дюза с крачета) - притискаш двете ламарини с човката, натискаш спусъка, почва заваръчен процес и правиш плътна заварена точка между двете ламарини
                              3. С потенциометрите отгоре регулираш времето на заваряване и времето за пауза.

Ако тази машина жужи прекрасно, то немога да си представя другата какво точно прави.

Все пак лека и доходна! Или пък приятни занимания!
                              Ако имаш въпроси - питай!
                              АИГ-Заваряване ООД
                              Заваръчни апарати "DEL"
                              0889 522 036

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X