Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електрожен при много слабо напрежение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Електрожен при много слабо напрежение

Остава още едно решение:
    Завеждаш дело, срещу енергодоставчика, за пропуснати ползи.
    Със спечеленото си купуваш подходящия електрожен.
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от stav Преглед на мнение
      . (как да се отчете фактора комшии нямам идея)
      Никък при мен съм имал случаи както си заварявам някой от комшиите да си включи бойлера (около 3 киловата) и дъгата да ми угасне и аз дърпайки ръкохватката електрода да остане заварен на детайла и да се измъкне от нея . Следваха хиляди псувни по адрес на ЧЕЗ и всичко чешко и така до преди няколко години от както се сдобих със служебен инвертор. Това е решението дори и да се влияе от колебанията в мрежата е много по малко от трансформаторните . Всички останали решения с мотане донамотаване и правене на голями исправители е финансово не рентабилно спрямо цената на един инвертор.
      Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
      Остава още едно решение:
      Завеждаш дело, срещу енергодоставчика, за пропуснати ползи.
      Със спечеленото си купуваш подходящия електрожен.
      Със скороста която работи наща съдебна система и финансовите ресурси на монополистите едно такова дело ще се точи едни 10 години . Тук нещата са сбъркани от началото държавата трябва да ги контролира и санкционира а не всеки сам да си търси правата.
      Последно редактирано от sek.1; 21-11-10, 08:06.
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Аз не знам що продължавата да драматизирате нещата . Колегата с този ток си е като без ток . И инвертор няма да го оправи . Тъкмо ще почне да плюва по винкелите и като светне комшията с лампите - и електрода ше му е залепнал .Дето казват руснаците : Это хуйня.
        Според мен сега е момента Радолино 1 да напредне в заваръчното дело , просто сменяйки ....енергията за заваряване .
        Цената на качествените бренери спадна значително на пазара , една бутилка с кислород и една с втечнен ацетилен . Метода се хваща значително лесно ( с малко помощ от добър заварчик по ацетилено-кислородно заваряване) и колегата ще види че има и друг кеф при заваряване , различен от съвсем лаишкото СО. Заварките на асмалъка ще са не по-малко здрави , а това си е един допълнителен занаят , от който само полза може да има ( имайки предвид , че проблемите на комшиите му с тока са идентични , а заварчик си требе винаги)

Е , има още един вариант , както спомена някъде Уелдъра : Генератор ( бензинов или дизелов ) и вече работата става професионална . Ама като гледам Радолино иска нещо като за без пари , което ме подсеща за една поговорка - как се прави боя

ПС.. И по-добре да върви по това направление , вместо да съди ( или каквото там ) ЕОН . Последното на фона на "обществено-икономическия" живот в нашата велика и уникална държава е все едно преливане от пусто- в празно.
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Извън майтапа и тоя метод не е ефтин ако нямаш нищо. Читав бренер поне 150 лева редуцир вентил за ацетилен 100 лева италянски 200+ лева Месер редуцир за кислород 50 - 100 лева предпазни еднопосочни клапанчета по 20 лева бройката маркучи за съответните газове по десетина метра и там едни 100 лева отделно депозит на бутилките . Това е ако искаш нещата да с прилично качество и да не станеш третия български космонафт. Аз съм качвал гърнето на самоделен ацетилен генератор на покрива на къщата.

Коментар

Ама аз въобще не се майтапя . Така е - едно оборудване първоначално с тренировките и пробите - около 800 лв. . Дали е скъпо обаче е друг въпрос . В места където ток няма ( реално на полеви условия) методите са тези : или ацетилено - кислородно , или агрегат . А като няма накъде и комшиите са на същия хал - да превръща хобито в занаят и инвестицията ше си я избие от 4-5 уикенда . Нали е криза и се чудим откъде да изкарваме кинти .

ПС. За самоделки не говорим . На какви чудесии съм се нагледал през годините ... сценарии за Холивуд колкото щеш
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Да де ама ацетилен в бутилки под налягане има в София и в някои по голями градове и в София е само в Сиат БГ на седми километър в БАН и май имат и Месер. За провинцията ако трябва да мъкнеш бутилки 100+ километра в едната посока сметката е никъква. Остава варянта калциев карбид и генератор. Аз аз оксижена на село карам от тук кислорода и калциевия карбид а там имаме заводско генераторче .

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                По входящо напрежение се смята само първичната. Ако се пренавие за 150V, не виждам причина да не работи. ......
                И като се пренавие за 150 В, какво правим с тока на празен ход. А с напрежението на вторичната намотка на ПХ....?
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                  Да де ама ацетилен в бутилки под налягане има в София и в някои по голями градове и в София е само в Сиат БГ на седми километър в БАН и май имат и Месер. За провинцията ако трябва да мъкнеш бутилки 100+ километра в едната посока сметката е никъква. ... .
                  Ми то Варна вярно че е провинциален град , ама към малките градчета ли го броиш ? Все пак не си чешем пръстите по клавиатурата да покажем знания , а имаме конкретна тема . Сигурен съм , че там има и Месер и Сиад и Линде . И бутилки с ацетиен .

Остава Радолино да закачи едно ремарке с бутилките и маркучите на Фронтерата (тя ше си го носи като бръмбар-сламка) и газ от индустриалната зона - до лозята
                  Последно редактирано от Vlado_Ts; 21-11-10, 15:57.

Коментар

За малките градове направо забрави за зареждане на ацетилен по врачанско няма никъде .

Коментар

Първоначално публикуван от radolino1 Преглед на мнение
                      Ако му се случи нещо след експеримента ще го пренавия и ще си го ползвам само когато мога -то е ясно.И аз почти се убедих че съм в омагьосан кръг със заварките при такова напрежение, но ще я направя пробата.Като цяло драмата не толкова голяма (щеше да е по-удобно).Ще поразровя из темата за акумулаторите да видим там какво ще излезе.
                      Сега виждам въпроса ти и ако искаш ми чукни едно телефонче като имаш възможност за малко тестове че имам едно прототипче инвертор и съм го тествал на 150V но на авто трансформатор, на скапана мрежа не съм и ми е интересно как ще се държи на спадове по време на горене на дъгата. Пък и на биричка може да помислим за трансформатора
                      Знам, че не съм цвете за мирисане, и характера ми не е златен, ма вчера една черна котка кат ми напрай път и си плю три пъти през рамото, зех да се замислям!

Коментар

Първоначално публикуван от old111 Преглед на мнение
                        Сега виждам въпроса ти и ако искаш ми чукни едно телефонче като имаш възможност за малко тестове че имам едно прототипче инвертор и съм го тествал на 150V но на авто трансформатор, на скапана мрежа не съм и ми е интересно как ще се държи на спадове по време на горене на дъгата. Пък и на биричка може да помислим за трансформатора
                        Ок!Само да се поосвободя че ги въртя едни дневни ,нощни ,денонощни смени.Днес забелязах че и компресора при тоя волтаж не знае накъде да поеме.А малкото компресорче на 12 Волта се оказа че е от най лигавите китайци (за 2 ри път за 1 година).Накрая си купих крачна помпа (китайска).Ебати държавата -таки ли няма кой да направи читаво компресорче българско на 12В да издържи 2 години! Всяка 5та кола си има по едно такова.
                        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Ок!Ебати държавата -таки ли няма кой да направи читаво компресорче българско на 12В да издържи 2 години! Всяка 5та кола си има по едно такова.
                          Това не ли малко пресилено?
                          Държавата и децата ли да прави? Обгрижвайте си булките своевременно. За пропуснати ползи -не отговаряме.
                          подпис-дъртите.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение

..... Ама като гледам Радолино иска нещо като за без пари , което ме подсеща за една поговорка - как се прави боя

ПС.. И по-добре да върви по това направление , вместо да съди ( или каквото там ) ЕОН . Последното на фона на "обществено-икономическия" живот в нашата велика и уникална държава е все едно преливане от пусто- в празно.
                            Владо!На теб ти е професия или бизнес и ти трябва добра надеждна техника.Самия факт че чак сега пиша за тоя проблем -можеш да си направиш извод колко често ми се налага.Повечето от техническите неща ги научавам сега от форума.Има времена когато ми излиза по-изгодно да захвърля колата при майстор, и в същото време докато ми се прави колата да изкарам малко повече от колкото ми струва ремонта без да се цапам.Сега са малко по-трудни времената и предпочитам да ходя по майстори само ако се наложи за нещо дето съвсем не го разбирам.
                            Това не ли малко пресилено?
                            Държавата и децата ли да прави? Обгрижвайте си булките своевременно. За пропуснати ползи -не отговаряме.
                            подпис-дъртите.
                            Недей че пак ще се почне:
                            "Вие дъртите на какво ни научихте?"
                            "Вие младите за нищо не ставате!".............
                            Последно редактирано от //Радо//; 22-11-10, 20:43.
                            Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

....Днес забелязах че и компресора при тоя волтаж не знае накъде да поеме.А малкото компресорче на 12 Волта се оказа че е от най лигавите китайци (за 2 ри път за 1 година).Накрая си купих крачна помпа (китайска).Ебати държавата -таки ли няма кой да направи читаво компресорче българско на 12В да издържи 2 години! Всяка 5та кола си има по едно такова.
                              Както е тръгнало ще стигнем до най комплексното решение за дома и семейството, както каза Владо:
                              Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                              ... Колегата с този ток си е като без ток . .. ..
                              ,така че май ще трябва да помислиш за едно генераторче за което по горе в темата споменах и беше подминато като идея най вероятно поради това че е доста скъпо удоволствие и като инвестиция и като цена на тока но пък честно да ти кажа аз много трудно бих живял при подобни условия – с почти без ток!
                              Последно редактирано от welderargon; 23-11-10, 00:04.
                              https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                              https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

ОК когато можеш.
                                Знам, че не съм цвете за мирисане, и характера ми не е златен, ма вчера една черна котка кат ми напрай път и си плю три пъти през рамото, зех да се замислям!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X