От: Електрожен при много слабо напрежение
На вилата съм мерил колебания от 160 до 230 волта втората стойност много рядко и евентуално в около 2 - 3 часа през ноща обикновенно се държи около 160 - 180 волта няма оправия с тия монополсти . При това положение Gismi - то работи перфектно на всичките му заявени от производителя ампери заварявам си спокойно с 4 мм електрод. В работата имаше силов лабораторен трансформатор от 0 до 600 волта ако още работи мога да пробвам къкво ще покаже. Това за консумацията ми е повече от ясно но като го правехме навремето с главния енергетик на стария завод човека ископа някъква руска схема която би трябвало да работи и на по ниски волтове но ядец за сметка на това се оказа перфектен на нормално напрежение. Вече съм се отказал от трансформаторните електрожени имам още един правен седи си в гаража защото е малко по лек но и него не съм го ползвал от поне едни 10 години и скоро време ще взема да го размотая на мед за вторични а от кабелите ще си спретна едни щипки за даване на ток.
Теорията е стандартизирала 40 ампера за 1 мм рутилов електрод . Странното е че на Gismi - то амперите по скалата винаги идват малко в повече.
Първоначално публикуван от welderargon
Преглед на мнение
Първоначално публикуван от Vlado_Ts
Преглед на мнение

Ама и да издържа на празен ход 180V.
Коментар