Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Made in Bulgaria

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Made in Bulgaria

Спарки - цялата серия бе 12 броя
    Останаха 3 бр. Поръчката за нови кутии е дадена, инвертори ще има!
    По въпроса за дизайна - приемам предложения всякакви. Само да не са с пластмасови преден и заден панел, че тук в България не може да се направят на разумна цена.
    А частите...ехххххх....единственно кондензаторите може са Български, от Кюстендил ама не съм пробвал какво им е качеството.
    Панайот Бърдарски
    0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
      единственно кондензаторите може са Български, от Кюстендил ама не съм пробвал какво им е качеството.
      И аз нямам идея кви са. Обаче например не съм виждал Conis компактни такива, в смисъл - голям капацитет в малък корпус. А и нещо не ги продават твърде масово.

То не че няма и китайски издънки на тема кондензатори де. Аз не изключвам и да не са масови, заради цената например. Или да произвеждат продукти под друга марка, например NIPPON CHEMI-CON или от сорта. Като нищо може и това да е случйата. Тая марка е измежду най-масовите на пазара.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

От Кюстендилските /Conis/ съм поставял в импулсни захранвания, държат се добре. Само малко са по-големи на размери.
        И естествено бяха от серия ЕА 13LL LOW ESR.
        За заваръчни инвертори също имат 400в/470мкф. Цената НЕ е по-ниска от масово предлаганите вносни марки.
        Панайот Бърдарски
        0887 60 77 22

Коментар

Колеги, някой може ли да даде мнение за това телоподаващо: http://www.ebay.de/itm/NEU-PROFI-MIG...703f0f9d#rpdId , че по параметри ми изглежда много добре,а като цена е направо невероятно за инверторно.

Коментар

На първо време не виждам евро конектор за шланга, което значи компромис с цел по-ниска цена. Например почти съм сигурен че и телоподаващия механизъм е от възможно най-бюджетните. Предполагам и че не става за голяма ролка.

Друго няма как да коментирам, без да съм го пипнал. Само 250-те ампера силно ме съмняват.

...и не на последно място, трябва да питаш търговеца дали е навит да го прати до България, защото официално не праща. (България е в изключенията от "европейски съюз", до които търговеца не праща). До България ще прати предполагам, но ще иска още кинти.

Забележи че работи с тел 0.6 и 0.8. Работа на 250А с тел 0.8 просто няма как да се случи. Около 170-180 е предела за тая тел. Тоест, имам някои съмнения относно посочените параметри. По-реалистично е да е не повече от 200А при 60%, ако сме оптимисти.
            Последно редактирано от sparkybg; 14-05-12, 19:42.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Това което аз не виждам пък и не можах да прочета никъде дали машината е оборудвана с клапан за газа или той е в ръкохватката и дали въпросната машина въобще има възможност да работи със защитен газ или е само за тръбни телове .
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                Това което аз не виждам пък и не можах да прочета никъде дали машината е оборудвана с клапан за газа или той е в ръкохватката и дали въпросната машина въобще има възможност да работи със защитен газ или е само за тръбни телове .
                Е то си пише де . "Mit Argon, CO2 oder Schutzgas" .

Евентуално смяната с шланг с евроконектор пак не е проблем , но иска ръчкане .

Проблемът с тези машини е другаде . Веднъж изпратена "по пощата" , забравяш за гаранция ! Евентуалния тип уговорки "изпрати ми я , за да ти я управя" е умрела работа . Така че ако не дай Боже нещо откаже - тръгва едно ходене по мъките ... Е вярно , че ентусиаст като Спарки би се нагърбил примерно ... от научен интерес ( ) , или пък хайде при Данчо ... но да купиш 250 - амперова машина предполага професионална работа . Т.е. - да изкарваш пари с нея , а не да рискуваш с разходки по сервизите .

Та в този смисъл Made in Bulgaria си е за предпочитане отвсякъде пред e-bay .
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                  Е то си пише де . "Mit Argon, CO2 oder Schutzgas" .

Евентуално смяната с шланг с евроконектор пак не е проблем , но иска ръчкане .

Проблемът с тези машини е другаде . Веднъж изпратена "по пощата" , забравяш за гаранция ! Евентуалния тип уговорки "изпрати ми я , за да ти я управя" е умрела работа . Така че ако не дай Боже нещо откаже - тръгва едно ходене по мъките ... Е вярно , че ентусиаст като Спарки би се нагърбил примерно ... от научен интерес ( ) , или пък хайде при Данчо ... но да купиш 250 - амперова машина предполага професионална работа . Т.е. - да изкарваш пари с нея , а не да рискуваш с разходки по сервизите .

Та в този смисъл Made in Bulgaria си е за предпочитане отвсякъде пред e-bay .
                  Гаранцията си е съвсем реална, поне в рамките на ЕС. Просто няма да стане бързо. Изпращане на пратка до малко над 30 кила до Германия с DPD Economy, което предлагат Спиди, струва около 40лв. със все ДДС-то. Пращам вече над 10 пъти различни неща до Италия, Франция, Испания с тегло от 6 то почти 30 килограма. Пътуват около 5-7 календарни дни и ги носят до врата.

...обаче това значи като минимум едни 15 дена бавене, дори вътре да се е разхлабило едно болтче. За гаражен хоби майстор, дето бачка когато му е кеф проблем няма, но реално не можеш да разчиташ на тая машина за сериозна работа. А тук ще ти дадат оборотна още със занасянето. Поне Данчо го прави. То реално няма и при кой друг да сервизираш такива машини, или поне аз не знам за такъв.

А мен не ме гледайте. Аз мога да я разкостя и да си я оправя сам, дори да е тотал щета. Вероятно ако предлагаха такова преди да си купя моето телоподаващо сигурно щях да опитам. Ама понеже вече знам кой какво слага в машините си съм почти сигурен какво има и в конкретната. Има компромиси. За тая цена няма как иначе.

Коментар

А някой може ли да каже нещо за новите инверторни ЦО апарати на Редко и по-точно за този модел: http://www.redco.bg/products/orion-154/700 , че ми го предлагат и препоръчват него,а с отстъпката ми и без ДДС цената му идва под 700лв., а и ако са му верни параметрите е повече от добро за домашни нужди. За части по механичната част не се притеснявам много, понеже преди години работих във фирмата на кума на собственика на Редко и правехме доста части за тях и ако се наложи всичко ще ми намерят. А ето и сайта на фирмата,някой може да му е интересно какво се прави там: http://www.elektromechanika-bg.com/products.html .А само като знам, че в съседния магазин до фирмата купуваха от нас части и ги продаваха на тройно по-висока цена...

Коментар

1. Измислен шланг
                      2. Без евробукса
                      3. Слаба ракия (150А максимум)

Сега, до тия ампери може и да работи читаво - нямам идея и трябва да опиташ. Предвид цената, и трите точки са разбираеми. Но предполагам малко или много си е чист китаец вътре.

Коментар

Кои са актуалните предложения към днешна дата, за домашна употреба и невъзвръщаема инвестиция?
                        Публикувайте отговор

Коментар

Здравейте
                          Трябва да се оборудвам и аз с едно електоженче, спрял съм се на Viki WSM-200
                          Ще се ползва за домашна употреба, пише че топи електроди до 4мм
                          Интересуваме някой имал ли е работа с въпросната машина, и може ли да стопи 2-3 електрода 3,25 един след друг без да прегрее?
                          Ще съм благодарен на всякаква информация.

Коментар

За тези машини има доста писано тук във форума но трябва да търсиш писанията в няколко теми!
                            Машините Viki WSМ 200 са два модела ,аз имам впечатления и от двата обаче предимно при работа на TIG ,работят добре ,недостатъците са липса на сервиз и нереални ампери , червения апарат с цена 400лв. е по добрия от двата.
                            https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                            https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Я ! 400 кинта ?! Много им е паднала цената нещо .

Имам такъв .
                              С 3.2 мм. базични електроди , на 130-140А си пее . До сега не ми е изключвал и през лятото . С 4 мм. само съм го пробвал - работи си , но не е товарен .
                              Един приятел също го има и го ползва предимно за рязане . Ползва каквито електроди му паднат - рутил , базични , не подбира и диаметъра . Единствения проблем до сега беше , че веднъж като го включил - нещо святка и се самоизключва .... оказало се , че удължителят който ползвал за захранване е дефектен .

Не знам Уелдъра що изтъква като недостатък липсата на сервиз ?! Пращаш го по куриер в Енина, в рамките на 1 работен ден го отремонтирват и ти го връщат обратно.
                              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                                ...
                                Машините Viki WSМ 200 са два модела ,аз имам впечатления и от двата обаче предимно при работа на TIG ,работят добре ,недостатъците са липса на сервиз и нереални ампери , червения апарат с цена 400лв. е по добрия от двата.
                                При мене амперите са реални, а ако има съмнения може да се поиска в Енина ще се проверят и нагласят да отговарят, даже ще безплатно в рамките на гаранцията.
                                Сервиз - ами сутринта даваш, по обед вземаш... или пък същото с добавено времето за куриер. Цена - 40 до 50 лв ремонт на умряла електроника извън гаранция за малките електрожени и телоподаващи, които ползвам.
                                За големите марки цените на сервиз са умножени по 20 за сериозен ремонт, като се предлага предимно замяна на платката комплект.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 12 потребители онлайн. 0 потребители и 12 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                                X