Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Made in Bulgaria

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Made in Bulgaria

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    То направо да беше сменил колата. Както сам каза - не си струва ядовете.
    Човека не можа да намери по моргите картер а нов с поръчка дойде след 2 седмици . За това беше целия зор че му трябваше спешно колата . Той си залепи картера с двукомпонентен течен метал на Бизон и на риск искара докато дойде новия .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
      Пак добре е станало . Има алуминиеви сплави които са практически незаварими . Лятото така брахме ядове с един картер от Рено Лагуна .
      Понеже масления филтър е на него и е с доста сложна за изливане форма явно има много различни добавки в сплавта за да се получи тънколивка . Беше се спукал на няколко места от самосебе си без удар . Подготвихме го по всички правила ограничихме пукнатините с отвори прорязахме му хубав провар и като тръгнеш да го заваряваш успоредно на заваръчния шев на около десет милиметра от двете страни тръгват две нови пукнатини . Подгряхме го в пещ и пак същата работа . Може би в КЗУ щяха да се справят но човека реши че не си струва ядовете и си купи нов.
      За отливки най-добра работа върши добавъчен материал с 12% силиций. Той е най-нечувствителен на мизерии и включвания от основния метал, най-еластичен е, но с най-ниски якостни показатели. Той представлява евтектична сплав и се топи (втвърдява) при най-ниска температура. Алтернатива е също така да се ползва припой за алуминий. Има го на кастолин и на Felder lottechnik. Втория е по-ефтин.

Относно шуплите:
      Някои елементи се леят под налягане, с противоналягане и т.н. методи. Те дават идеални резултати като отливки, обаче затварят газове вътре в себе си. При ремонтно заваряване трябва да се дегазира шева като се мине поне два пъти или докато престане да шупти. и пак с 12% силиций.
      АИГ-Заваряване ООД
      Заваръчни апарати "DEL"
      http://www.aigwelding.com
      0889 522 036

Коментар

. Има алуминиеви сплави които са практически незаварими .
        Ами той и ЦАМ-а е уж практически незаварим но и на него понякога му се намира цаката !Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0002.jpg
Прегледи:1
Размер:95.4 КБ
ID:5321829Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0015.jpg
Размер:98.9 КБ
ID:5321830Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0060.jpg
Размер:60.2 КБ
ID:5321831
        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
          Ами той и ЦАМ-а е уж практически незаварим но и на него понякога му се намира цаката ![ATTACH=CONFIG]387977[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]387978[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]387980[/ATTACH]
          И ЦАМа е много видове . Всичко зависи от дължината на заваръчния шев и изискванията към него .

Коментар

И ЦАМа е много видове . Всичко зависи от дължината на заваръчния шев и изискванията към него .
            Да много видове са по стандарт са цели три -> ZA-8 ,ZA-12 , ZA- 27 !
            А какви са изискванията към заваръчния шев за ЦАМ ?
            Последно редактирано от welderargon; 28-11-11, 21:51.

Коментар

Изискванията са горе-долу става или въобще не става.
              Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Ами примерно дали трябва да е водоплътен . Стандартите за ЦАМ никой не ги спазва . Наще леяри казваха че и на времето са сипвали в пеща всичките боклуци. Аз се опитах един път за заварявам такова нещо и нищо не стана . Беше откъртено зъбче на чашката която държи цедката на една домашна кафемашинка която ми е на вилата . Накрая си отлях цяла от алуминий . Още не съм я обработил седи си в работата и си чака реда .

Коментар

Ами примерно дали трябва да е водоплътен . .

Интересно е това изискване !? Другия път като заварявам ЦАМ ще го спазвам!

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=dbvZd__rRbU първо пускане, както се казва учим се. Детайлите не са почистени...

Коментар

С цо-то иска още трвнировки,не звучи добре,сигорно вече сте му свикнали,какво показва на дисплея при ММА-то ,стори ми се че мени стойностите ток,напрежение ? Дай ТТ данни,цена ! Поздрави ,и да си върне инвестицията !
                      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                      Анатолий Пейчинов o8875о9815
                      https://dvrbg.com/

Коментар

Интересно е това изискване !? Другия път като заварявам ЦАМ ще го спазвам!
                        И задължително пусни снимките на заварката тук....
                        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                          С цо-то иска още трвнировки,не звучи добре,сигорно вече сте му свикнали,какво показва на дисплея при ММА-то ,стори ми се че мени стойностите ток,напрежение ? Дай ТТ данни,цена ! Поздрави ,и да си върне инвестицията !
                          Ама и на електрод не работеше стабилно. Шлаката не си "потърси майстора". Дисплея играеше като луд и нищо неможеш да разчетеш. (нестабилна дъга и ръка)
                          Тела на ЦО беше много, но за първи опити....
                          По-добре се обади за да ти дам инструкции какво да правиш по настройките....(ако искаш де)!
                          АИГ-Заваряване ООД
                          Заваръчни апарати "DEL"
                          http://www.aigwelding.com
                          0889 522 036

Коментар

Здравейте момчета. Проблемът с Цо-то е решен. Човека от сервиза дойде и я настрои и всичко е ок. Машинката просто си фърка, работи супер сега. Вече й направих количка, с място и за бутилката и други джунджурий. Досега не съм работил кой знае колко с нея, по нататък като и свикна на 100% ще направя още един клип.

Коментар

Здравейте колеги. От много време съм регистриран в форума и с интерес следя темите тук, но пусто време малко за да се включвам и аз.
                              Искам да си купя телоподаващо, което ще го използвам за домашни условия - да заваря една две тръби(тънко/дебело стенни), някой друг винкел, ламарина, да изкърпя едно старо ремарке, и ЕВЕНТУАЛНО да заваря нещо алуминиево.
                              Изчетох всички теми тук и не само тук, свързани с въпросните устройства. Ще е монофазно, за да мога да го пренеса и до вилата.
                              Спрял съм се на два български модела: Харко МИГ 150 и Редко Практик 150.
                              Другото което искам да попитам между моделите 150 и 170 заслужава ли си да дам още едни 300+лв при условие че ще го използвам в по-горе описания начин. Знам че колкото повече, толкова повече, но парите са си пари.
                              Ще съм Ви много благодарен ако изразите мнение за конкретните модели. Благодаря предварително!

Коментар

За алуминий - забрави. За дебелостенно - трябват ти 40А на милиметър, ако не взимаш специални мерки.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 11 потребители онлайн. 0 потребители и 11 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                                X