Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Автоматични предпазители и прочие ELMARK. Стават ли?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Автоматични предпазители и прочие ELMARK. Стават ли?

Спарки ,остави си бушончетата.И на моя струг всичко сменявам с ново или почти ново-но доказано.Но бушоните са ми 25амперови и не ги пипам.Нали преди ти казвах,че едва ли има толкова бавни автомати.
    Най добре да окабелиш таблото по схемата,само контакторите ги замени с нови или нови от старите.

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
      Спарки ,остави си бушончетата.И на моя струг всичко сменявам с ново или почти ново-но доказано.Но бушоните са ми 25амперови и не ги пипам.Нали преди ти казвах,че едва ли има толкова бавни автомати.
      Най добре да окабелиш таблото по схемата,само контакторите ги замени с нови или нови от старите.
      Таблото ще си е окабелено според схемата. Клемореда долу също ще е според схемата. А бушони, автоматични, с крива на изключване D или K са си правени точно за мотори.

...то аз съм намерил и ново табло за C10M. Чистак ново за 100 и нещо лева. До колкото виждам е същото.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Току що проведох една консултация с приятел електроинженер който се занимава с изграждане на всякъкви ел. инсталаций та човека каза да бягаш далече от Елмарк особено за машина. Според него само Шнайдер и Мьолер той работи само с тях и в много краен случай с на АВВ които са нещо като лицензни на Шнайдер и се правят в Гърция . Другото което ме посъветва е в никъкъв случай да не премахваш защитите на двигателите и да си сложиш и ДТЗ. Той основно пазарува от някъкъв голям фирмен магазин някъде на бул Хр. Ботев и Пиротска.
        Последно редактирано от sek.1; 06-06-10, 09:57.
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
          Току що проведох една консултация с приятел електроинженер който се занимава с изграждане на всякъкви ел. инсталаций та човека каза да бягаш далече от Елмарк особено за машина. Според него само Шнайдер и Мьолер той работи само с тях и в много краен случай с на АВВ които са нещо като лицензни на Шнайдер и се правят в Гърция . Другото което ме посъветва е в никъкъв случай да не премахваш защитите на двигателите и да си сложиш и ДТЗ. Той основно пазарува от някъкъв голям фирмен магазин някъде на бул Хр. Ботев и Пиротска.
          Ясно. Благодаря. Мьолер ще е в голямата си част, най-вероятно, че намерих удобен он-лайн магазин. А каквото не намеря там, ще се търси на Шнайдер.

А защити така или иначе няма да махам никакви. Просто вече има комбинирани, дето вършат работата на термопредпазител и бушон едновременно. То си е реално регулируем бушон и си е точно за мотори.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
            Ако търсиш качество Елмарк не е твоята марка.Ако търсиш цена-може би да.
            Тука съм съгласен на 100% за качеството.
            За 10 години работа с ЕЛ.Табла,имам следните наблюдения:
            ELMARK-3бр. запалени табла(в следствие НЕизключване на предпазител);12бр. взривени керамични ВП-63А;много дефектнотокови защити-неизключващи при измерени 28-42волта по корпуса на машините.Металните табла корозират бързо,ключалките им се чупят често.Отдавна не ги ползвам (почти откакто се появиха на пазара).
            SIEMENS-саморазвиващи се клеми на предпазители,контактори,защити,и т.н.т.Не отговарящи на Амперите си, масово неизключващи.Таблата за нищо не стават-НЕергономични.Не работя с тях.
            АBB-скъп вариант за клиенти търсещи качество.Рядко работя с тях.
            HAGER-предпазителите им са не практични-трябва да се ползват само техни компоненти за свързване,което оскъпява.Апартаментните им табла -МНОГО тесни.Рядко работя с тях.
            SCHNIDER-като цяло добри са,2бр самоизключващи се дефектнотокови защити(без да са подвързани към ел.мрежата),и 4бр. предпазители с фабричен дефект (включени-изключени НЕ пропускаха напрежение).За количествата монтирани елементи(200-400 позиции на месец),тези проблеми са НИЩОЖНИ.Работя с тях,но винаги имам едно на ум..Съотношение ЦЕНА/КАЧЕСТВО-ПЕРФЕКТНО.
            CHiNT-БЕЗ ЗАБЕЛЕЖКИ и ДЕФЕКТИ,УНИКАЛЕН КИТАЕЦ-ЕФТИН с ГОЛЯМ АСОРТИМЕНТ.Около 5 години работя с тях.Съотношение ЦЕНА/КАЧЕСТВО-УНИКАЛНО.
            MOELLER-от 2 месеца работя и с тях,все още нямам отзиви.

Моето мнение:
            CHiNT-ако можеш да намериш в София.Продават се от Кабелкомерс
            SCHNIDER,HAGER,АBB.
            Количеството разум на планетата е постоянна величина,а населението непрекъснато се увеличава.

Коментар

Първоначално публикуван от 4x2 Преглед на мнение
              ...имам следните наблюдения:
              ELMARK-3бр. запалени табла(в следствие НЕизключване на предпазител);12бр. взривени керамични ВП-63А;много дефектнотокови защити-неизключващи при измерени 28-42волта по корпуса на машините.Металните табла корозират бързо,ключалките им се чупят често.Отдавна не ги ползвам (почти откакто се появиха на пазара).
              ....[/B]
              Taka e.Вече са тотално компрометирани и не само в България.Сега от немай-къде се насочиха към осветлението.Скоро и там ще се прочуят с лошото си качество...
              Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Въобще от цялото табло ще остане само големия контактор, щото си е нов, и трансформатора за управлението.
                Със старите български контактори рядко има проблеми навремето са имали гарантирани от завода производител един милион включвания под товар толкова са искали арабите реално са тествани на два милиона. Ел. двигателите на металорежещите машини са преосигурени поне двойно за всичкия ми стаж по такива машини още не съм видял изгорял двигател на струг или фреза а имам машини на 40 и повече години горят само малките на помпите за охлаждането . Имал съм случай да изгори предпазител на една фаза защитата да не изключи двигателя отвън не се пипаше беше се нагрял поне до 60 градуса като истина го пуснах и още си работи нормално.
                Последно редактирано от sek.1; 06-06-10, 20:50.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                  Със старите български контактори рядко има проблеми навремето са имали гарантирани от завода производител един милион включвания под товар толкова са искали арабите реално са тествани на два милиона. Ел. двигателите на металорежещите машини са преосигурени поне двойно за всичкия ми стаж по такива машини още не съм видял изгорял двигател на струг или фреза а имам машини на 40 и повече години горят само малките на помпите за охлаждането . Имал съм случай да изгори предпазител на една фаза защитата да не изключи двигателя отвън не се пипаше беше се нагрял поне до 60 градуса като истина го пуснах и още си работи нормално.
                  За другото съм съгласен, но за старите български контактори - не. Имам 3 машини в цеха с такива, като пословичен е български щрайхмус, произведен в началото на 80-те. 1 контактор включва когато си иска. Релето за време го правих, а половината им болтчета са изпопадали. На друга машина, правен с български, преди 15-ина години, единия контактор на моменти отказва да включи. А това са машини, дето се ползват от дъжд на вятър.

Благодаря на колегите че ме ориентираха за марките. Точно това ми трябваше.

Коментар

Дърводелските машини са съмсем друго нещо високите им работни обороти пораждат такива резонанси че всичко им се саморазвива имам една българска петоперационна машина в моделната та редовно си притягам разни неща по нея а и тя рядко се пуска. На дърводелските машини таблата трябва да са на поне 2-3 метра от машината за да работят нормално контакторите при тия вибраций.

Коментар

спарки ако все още ти трябват - обади ми се (0888 200 550) или ме викни на УХФ
                      имам на склад всичко на шнайдер вкл крива D 1А
                      LZ1NDI
                      DR650SE K8

Коментар

Първоначално публикуван от nii Преглед на мнение
                        спарки ако все още ти трябват - обади ми се (0888 200 550) или ме викни на УХФ
                        имам на склад всичко на шнайдер вкл крива D 1А
                        Благодаря. Ще имам в предвид.

В момента боричкам други неща по струга. Само да стигна до жиците, и ще го измисля.

Коментар

Колеги, ползвал съм предпазители LS на концерна LG. Моите скромни наблюдения от тях- монтирани на 18 табла- никакъв брак. Нека някои друг сподели какъв опит има с тях?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X