Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Автоматични предпазители и прочие ELMARK. Стават ли?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Автоматични предпазители и прочие ELMARK. Стават ли?

Имам тука 1-2 табла за префасониране. Досега им гледах каталога, който е доста богат. Имат практически почти всичко.

Та въпроса ми е, читави ли са? Някой имал ли си е взимане-даване с тия?

И един допълнителен въпрос - знам за кривите B, C, D. Едната машина е с двигател 1200 оборота, 7.5 киловата + два други двигателя, единия 800 вата (или 500 беше), другия 1.2 киловата. Оригинално всичко минава през старите, стопяеми, на 63 ампера бушони, като после има мижави 4 амперови за всичко останало, освен големия мотор. Такива обаче с крива D не се предлагат, а и честно казано ми се виждат твърде големи дори и 63 амперовите. Най-малките с крива D, които предлагат, са 80А.

...от друга страна, в момента на пускане струга гаси лампите. Трифазен асинхронен двигател, вързан директно на триъгълник.

Та, какви бушони според вас да търся - нещо с крива D на по-нисък ампераж от друго място, нещо с крива C на 63А или най-малките с крива D, които продават - 80А.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

От: Автоматични предпазители и прочие ELMARK. Стават ли?

Елмарк стават като качество. При висок стартов ток не трябва ли предпазителя да е предвиден да не пада.
    ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
      Елмарк стават като качество. При висок стартов ток не трябва ли предпазителя да е предвиден да не пада.
      Точно за двигатели дават с крива D, разбирай даянат на по-висок пиков ток. Ама такива имат от 80А нагоре, което пък май ги обезсмисля като предпазители в работен режим. Така си мисля поне. Захранващия кабел на машината е 3+1 2.5 квадрата. Това и дават и по книга. Ако не дай боже стане нещо, тия жици ще се изпарят без бушона въобще да ги усети.

...след контактора на двигателя има и термозащита, та тя вероятно ще изключи де. Но въпреки това, 80А бушони ми се струват огромни.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ами безсмислени са. Не го защитаваш на практика, той е 15А. Търси нещо по-малко. Или му направи пускател звезда-триъгълник

Коментар

Огромни са. Един турбозол с 6kw, натоварен на мощност и при внезапно спиране на тока се поддържа от 35А панцер при рязък старт.
          ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
            Ами безсмислени са. Не го защитаваш на практика, той е 15А. Търси нещо по-малко. Или му направи пускател звезда-триъгълник
            Няма да мине номера със звездата. Мощна и бавнооборотна е пущината. Тръгва с удар. То е струг, C11MT. 1250 оборота е двигателя, до колкото помня.

Иначе нямаше и да го пипам, ама някой е срал по таблото, махал клемореди, слагал лустерклеми, байпаснал ключето за отворен капак, изключил въобще контактора за помпата за охлаждане, и отрязал 3-те маломощни бушона. Отделно един от другите е без порцелановата си чашка. Сменян е големия контактор (слава богу с качествен). С 2 думи, работи си, ама ме дразни неистово.

...съответно, или ще го правя като хората, или ще го карам на изживяване, ама не ми се ще. Ще ми се да е като хората.

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
              Огромни са. Един турбозол с 6kw, натоварен на мощност и при внезапно спиране на тока се поддържа от 35А панцер при рязък старт.
              Панцера е просто стопяем, предполагам. Бавен, съответно. А тия шитни имат хем термично, хем електромагнито изключване, и изпраскват преди човек да се усети.

Сега ще ровичкам за видя дали някой не прави по-малки с крива D.

Коментар

Бушонът не пази двигателя, а проводниците и сградата от пожар. Двигателят се защитава с термичка и други негови си неща.

Зависи колко са дълги тия кабели 2.5 кв. мм. Ако са 15м, категорично ще сработят и 80А бушон при късо съединение. Ако са примерно 100м, влизаш вече в проблемите на автомобилните предпазители и трябва да ги направиш по-дебели само за да сработи бушона при беля.

Ако са закрити - рецепта за беля.
                Ако са открити, 80 идва около 26А на кв. мм - доста ще омекнат при продължително натоварване с близка до максималната за предпазителя мощност, но по-скоро ще оцелеят.

Коментар

Всичко е открито. То е цехче. Метална конструкция и открит монтаж. Всичко с 4 квадрата. Кабела от машината до контакта е няма и 5 метра. Термички си има, и за основния двигател, и за двигателя на бързия ход. И тях ще сменям. Въобще от цялото табло ще остане само големия контактор, щото си е нов, и трансформатора за управлението.

Ей я и схемата:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:img098.jpg
Прегледи:1
Размер:120.3 КБ
ID:5183371

Коментар

Тогава не пипай бушоните. Стопяеми - стопяеми. От пожар ще те опазят, другото не е тяхна работа.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Тогава не пипай бушоните. Стопяеми - стопяеми. От пожар ще те опазят, другото не е тяхна работа.
                      На трътка са. Или пипам всичко, или нищо.

Коментар

Щом са на трътка - ясно. Само че май няма значение с какво ги сменяш.

Коментар

Други правят с крива D и K, дори и 4 амперови. Сега остава само да намеря правилния магазин....

Коментар

Ако търсиш качество Елмарк не е твоята марка.Ако търсиш цена-може би да.
                            Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                              Ако търсиш качество Елмарк не е твоята марка.Ако търсиш цена-може би да.
                              Еми препоръчайте марка и магазин, в който ще мога да напазарувам всичко - контактори, предпазители с крива на изключване D или K, и термозащити за мотори.

Навсякъде масово продават само с крива B и C. Обаче те ще изплякват на всяко пускане.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X