Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Борба с нежеланите отблясъци в ксеноновите лампи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Борба с нежеланите отблясъци в ксеноновите лампи

Не мисля, че е от дупката, ама ще пробвам тия дни с лепенките. Иначе в момента оригиналната ламаринка е изцяло в сянка от отражателите, които монтирах. А двете ламаринки - тази, която затваря прозорчето и монтираният отражател се припокриват изцяло, от гледна точка на отвора. Ще снимам довечера отреза и петното на десния фар - при него въобще няма ламаринка, която закрива отвора, а положението е идентично.

Според мен, петната се дължат на хоризонтален поток светлина, който от рефлектора минава през оградените призми на горната снимка. Щеше ми се отражателите да са с малко по-дълги страни, че да елиминират хоризонталните потоци, обаче площта на ламаринките от дискетите е ограничена. Обаче имат интересно свойство - от нагряването се оксидират и стават черни
    Последно редактирано от VoyagerX; 12-04-10, 07:55.
    Galloper II Exceed, 2001, 2.5 TDI, къса база

Коментар

От скоро и аз съм с ксенони, като фаровете са с крушки H7 стъклата на фаровете имат само две тънки линии минаващи през целия фар хоризонтално.
      Единственото което се наложи да направя е да регулирам фаровете да светят по "ниско"
      Резултата е видим на снимката. Досега не са ми пресветвали насрешните, че ги заслепявам.
      Прикачени файлове
      Последно редактирано от Tisho; 12-04-10, 21:24.

Коментар

Първоначално публикуван от Tisho Преглед на мнение
        От скоро и аз съм с ксенони, като фаровете са с крушки H7 стъклата на фаровете имат само две тънки хоризонтални линии минаващи през целия фар хоризонтално.
        Единственото което се наложи да направя е да регулирам фаровете да светят по "ниско"
        Резултата е видим на снимката. Досега не са ми пресветвали насрешните, че ги заслепявам.
        На фарове с единиччна крушка обикновено става добре. Ако обаче в самия фар няма чашка пред крушката, ще трябва да направиш тоя вариант, че да стане още по-добре:

Работата е там че по стандарт самата H7 крушка си е боядисана отпред, и ня някои возила, например Skoda Fabia, производителя спестява чашката, от което реално няма кой-знае какви последствия. Ксеноновите крушки обаче не са боядисани, и е добре да се направи.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Тя Фабията заслепява тривиално, даже с халоген. Не знам какво са оплескали в късите, но ми вади очите и в Нива, а в ниска кола просто обръщам огледалото. Най-интересно е, че не са всички Фабии така, а само примерно половината.

Коментар

Аз продължавам със сагата - подвел съм се с източника на осветените петна - дължат се на група от 4 бр. призми - има ги и на двата фара и са различни от голямата група. Заградил съм ги на снимката.
            Лепнах парче изолирбанд върху стъклото на фара и петната изчезнаха. При ксенона с тях и без тях - все тая, само пречат на насрещно движещите се.

Иначе съм доволен от постигнатия резултат и бих могъл да спра и на тоя етап и да си карам с лепенките, ама имам още идеи Утре ще кача снимки.

Някой ако има схема, коя група от призми на халогенен фар, за коя част от осветяването отговаря, има бира с мезе Че иначе всичко е на принципа опит-грешка
            Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от VoyagerX Преглед на мнение
              ...
              Някой ако има схема, коя група от призми на халогенен фар, за коя част от осветяването отговаря, има бира с мезе Че иначе всичко е на принципа опит-грешка
              Хич не се и надявай. Всеки фар е различен.

Конкретно твоите призми вероятно са там нарочно и са с цел фарът да се вижда денем от пешеходците. Само че с ксенона малко се предобря работата.

Коментар

Фабричните ксенонови крушки за фар без лупа имат затъмнени участъци. Може да се пробва какъв ще е резултатът с такава крушка или поне да се види къде се пада затъмнената част.

Прикачени файлове
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Тая крушка в Н4 фар няма шанс просто. Ефекта ще е "поразителен" за околните Ксеноните за вграждане в Н4 имат "сенник", т.е. една ламаринка, която държи долната част на рефлектора в сянка.

Коментар

Сега виждам, че съм прпопуснал означението на крушката - D2R. Цокълът не е съвместим с "хаш нещо".

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                      Сега виждам, че съм прпопуснал означението на крушката - D2R. Цокълът не е съвместим с "хаш нещо".
                      Има преходници, всъщност.

Ама резулата ще е добър ако се ползва на фар, дето е правен за нея. Точно на тоя - надали. А освен всичко друго остава и без дълги.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                        Фабричните ксенонови крушки за фар без лупа имат затъмнени участъци. Може да се пробва какъв ще е резултатът с такава крушка или поне да се види къде се пада затъмнената част.
                        Между другото, можеш ли да ми кажеш от какъв материал е затъмнената част ?

Коментар

Покритието е подобно на боя. Точно какво е, нямам представа. Показах ги, ако може да се взаимства някоя идея от разположението на затъмняващите ивици.

И коментаторите...

Коментар

Така, поотмина сезона на дъждовете, та можах да си позавърша идеята с ксенон в обикновен фар. Горе-долу мисля, че постигнах оптималното светене на рефлекторен фар с ксенон.Не мисля че кой-знае колко по-добре няма да стане - в момента светлината е отрязана равномерно, не заслепява, не свети в прозорците на отсрещно движещите се или тези пред теб, като отдясно нарочно оставих малко по-висок лъч, за да осветява тротоарите и пешеходците.
                            Идеята ми си остана първоначалната - с една пластинка се опитах да огранича посоките, в които свети ксеноновата крушка така, че страничните "крила" да отрязват лъчите към долната част на рефлектора, така че той да остава в сянка. Интересният "страничен" ефект от пластинката е, че елиминира отблясъците през процепа за дълги светлини, тъй пластинката е близо до крушката и хвърля сянка върху процепа, когато крушката е в положение "къси светлини".
                            Светлите петна от предишните постове ги елиминирах с 2 парчета изолирбанд (2х1 см) върху проблемните призми - ще мисля как да ги изолирам, без да се вижда, нещо ми е хрумнало към момента, ама не съм го реализирал.
                            Приложил съм снимки на пластинката (с тази разлика, че в момента са изшкурени от лака, че потъмняха и са с малко по-правилна форма), профила на светлината от фаровете и няколко снимки за сравнение - къси и дълги. Снимките кой-знае защо не са много на фокус, ама дават някаква представа.
                            Прикачени файлове

Коментар

Вижда ми се че всичко е наред.

...а според последните 2 снимки излиза че сме комшии.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                ...а според последните 2 снимки излиза че сме комшии.
                                Охоо, ми мисля да викна по бира в скоро време

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X