Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с бойлер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с бойлер

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Добре де, утре вечер съм в Стара Загора по мои задачи.
    Офф
    и ако не се обадиш пътем по кафенце и за Фулдата имам нещо и ще ....
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Имах същия проблем в къщи преди години с бойлер на Елдом Варна проблема се появи на третата година работа в момента в който му откачих зануляването проблема изчезна и се къпех само на изключен бойлер. В един момен протече гарнитурата на фланеца и го свалих за да я сменя понеже и анодния прът беше изяден го смених и него след като събрах всичко вързах за проба зануляването и проблема вече го нямаше. Така бойлера си искара докато му изгни казана отгоре. Не знам има ли връзка между анодния прът и искрите по връзките .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Направи нещо по просто, ако не е направено: - пусни връзка от нулата захранваща бойлера към корпуса и казана.
        Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от rmihalev Преглед на мнение
          За нещастие жичкаджията съм аз . Апартамента е на брат ми та ще ходя да гледам за какво става въпрос, ама ми е много странно - не ми се е случвал такъв проблем.
          Един съвет. Съдейки по зададените въпроси, тока Ви е по-скоро хоби. Намерете наистина човек дето с това си вади хляба. По-добре лицензирана фирма. Да не стане някой сакатлък.

Коментар

искам да споделя едно мое решение застраховане против хлабава нула,взех парче мостов кабел и две скоби за водни съединения за автомобил, единия краи на кабела го стягам със скобата върху гаиката на гъвкавата връзка другия краи на кабела съответно на другата гаика на гъвкавата връзка ,с това мисля че ще избегна минаването на нула през оплетката на мъркуча,а за конкретния случаи трябва да се търси къде е аварията първо и после да сеправи такава застраховка не съм го изпробвал да откачам нула но мисля че трябва да върши работа при евентуала загуба на нула

Коментар

А ако тръбите за чистата вода са от ПВЦ,както е в новото строителство,какво правим ??

Най добре да се подходи професионално към този проблем!!
              Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
              ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Първоначално публикуван от ognqn Преглед на мнение
                А ако тръбите за чистата вода са от ПВЦ,както е в новото строителство,какво правим ??

Най добре да се подходи професионално към този проблем!!
                Тогава не правим нищо , щото няма да има "Прас!" . Но този блок явно е от маалко по-стара генерация .
                Напълно съм съгласен , че е нужен професионален подход.
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Може да погледнеш и таблото от което се включва боилера.Ако там прекъсвача прекъсва и фазата и нулата може би нулата е хлабава иняма добър контакт,затова боилера се стреми да си вземе нула именно от водопровода, но там при меката връзка също няма добър контакт и за това там нагрява и искри.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                    Тогава не правим нищо , щото няма да има "Прас!" . Но този блок явно е от маалко по-стара генерация .
                    То " прас" може и да няма, ама ако има "тряс", да не им ходят после бавно и да пеят тихо?
                    Всичко над 20мА, на мокър, под си е покана от Св. Петър.
                    Особено при липса на дефектнотокова защита!

На колко си оценявате живота?????

Коментар

Голям майтап ще е ако човекът хване с амперклещи меката връзка. Има случаи и на 20 - 50 А (ампера!) Този ток прогаря често армировката, връзката се пука и става наводнение.
                      Изобщо не става дума за утечка или повреда в бойлера, причината е външна, но може да изгори зануляването и да стане опасен проблем.
                      По-добре да си го пипне професионалист на място.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                        Има блокове с медна инсталация, която, каквото и да ви говорят, си има сертификати и за питейна вода. Та, там са 2 вида съединения - чрез деформация и чрез запояване. Запоените такива са особено удобни за зануляване.

Явно при теб трябва да провериш всичко - и бойлера, и инсталацията от него, през бушоните, та до общото табло.

При мен също навсякъде е със зануляване. Нулата е заземена веднъж в трафопоста, и веднъж в голямото общо табло на блока, поне до колкото помня. Май и още веднъж във външното табло, освен ако не са го махнали.

Пробелми от тоя характер поне засега не съм имал.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Честита Нова Година на всички!

Проблема го реших още на 31.12.2009г. , но поради новогодишното застояване около масите , не можах да го опиша навреме тук.
                          Оказа се, че пред банята има бойлерно табло с ел ключове , единият от които подава напрежение ( като се включи ) към бойлера. Този ключ обаче се е прецакал и то много "интересно". Значи ключа прекъсва и фазата и нулата, но бяха залепнали пластините на единия контакт и то точно на този , които прехвърля фазата - т.е. и при включен, и при изключен ключ фаза на бойлера има. Да обаче при изключен ключ няма нула до бойлера. И хоп, нулата е от тръбите на водопроводната мрежа. И поради това , че има мека връзка , която прави контакт с тръбите ама не съвсем чист контакт, то на уплетката на меката връзка излиза фаза (при включен бойлер -... и защото бойлера е занулен) . Уплетката пък е близо до тръбите и прехвърча искра. Та изхвърлих ключа, твърда връзка и готово.

Коментар

Значи познах, че не бойлерът е виновен, обаче и на този майстор, дето е пуснал нулата през ключ - евала!

Коментар

Значи някой от колегите беше писал, че е любителска работа. Пуска се трижилен проводник, две нули и фаза, като едната нула преминава директно без прекъсвач към бойлера. Така е по норми и в новото строителство се следи стриктно.
                              Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                                Значи познах, че не бойлерът е виновен, обаче и на този майстор, дето е пуснал нулата през ключ - евала!
                                Някои ключове са си двуполюсни - нещо като стандарт. Само дето аз такива ги включвам на фазата успоредно и двата полюса, а нулата си минава покрай тях. Вградения в бойлера - също е двуполюсен, само че там има защо - бойлера е предвиден и за кабел с щепсел, който може да включиш и в двете посоки, та не се знае къде ще иде фазата.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X