Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да подобрим фаровете на НИВА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Да подобрим фаровете на НИВА

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    гледал съм ги, знам даже как се смятат. На 2105 например фара е по-хубав от на 2108, нищо че и двата са продълговати. Кръглия просто е по-стар и от двата и е направен по-зле само поради това. После никой не го е поправил. Кръглия на 2103/06, който е по-малък (6") също е по-добър от жигулския. Май това са и ладите с най-добри светлини. Там е било и по-лесно, защото за дългите има отделни фарове.

Всъщност, идеята да се поставят на Нива отделни дълги не е лоша.
    Ами нали за това иде реч.
    Универсалните неща винаги са по- малко добри от специализираните.
    То е като разликата между гаячен и френски ключ.

Коментар

Така. Сега измисли 7" фар само за къси светлини. Знам, че има такива, но не знам къде и кои.

Коментар

И аз не знам.
        Извод: нови фарове, пък каквото сабя покаже.

Коментар

В каталога на wesem има картинки с полетата на осветеност. Почвам да ги мисля.

Коментар

стават, но по-добри ли са?
            На времето като сложих на волгата трабантови фарове разбрах къкво е да имаш добри фарове и на руска кола с пъти са по добри от всички кръгли руски фарове и захващането към основата на фара е същото. Сега просто не мога да намеря читави намеря ли веднага съм ги сменил.
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
              На времето като сложих на волгата трабантови фарове разбрах къкво е да имаш добри фарове и на руска кола с пъти са по добри от всички кръгли руски фарове и захващането към основата на фара е същото. Сега просто не мога да намеря читави намеря ли веднага съм ги сменил.
              Вартбурговите(от 353) ставаха на Москвич 2140 и 412.Бяха халогенни и светеха по-добре.

Сигурен съм,че в каталозите на големите производители(примерно BOSCH,Hella) има достатъчно добри модели,отговарящи на изискванията за вграждане в Нива.Въпроса е на какви цени и дали си заслужава.
              Ако ще се използват достатъчно често по предназначение,цената може да се оправдае,дори да е сравнително висока.
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                Вартбурговите(от 353) ставаха на Москвич 2140 и 412.Бяха халогенни и светеха по-добре.

Сигурен съм,че в каталозите на големите производители(примерно BOSCH,Hella) има достатъчно добри модели,отговарящи на изискванията за вграждане в Нива.Въпроса е на какви цени и дали си заслужава.
                Ако ще се използват достатъчно често по предназначение,цената може да се оправдае,дори да е сравнително висока.
                Точно до цената опираме трабантовите са по 10-20 лева бройката на Бош и Хела сигурно са поне десетина пъти по скъпи. За момента съм намерил частично решение сложих си на руските фарове крушки 90х100 вата и съм доволен.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                  Точно до цената опираме трабантовите са по 10-20 лева бройката на Бош и Хела сигурно са поне десетина пъти по скъпи. За момента съм намерил частично решение сложих си на руските фарове крушки 90х100 вата и съм доволен.
                  Така де,ама ако караш често нощем и предимствата са им чак толкова големи,то и по-скъпичките са алтернатива.В крайна сметка не се купуват фарове всеки ден.Пък и с малко късмет,ако не ги счупиш,ще надживеят колата.Освен това при евентуална смяна на колата може да си ги свалиш
                  Тези от Трабант може и да са евтини,в което се съмнявам,но като не се намират няма полза.

Аз съм на мнение,че инвестирането в части и консумативи,касаещи безопасносттта(пряко или косвено)винаги се изплаща или най-малкото не е загуба.

P.S.Няма какво да се лъжем,инвестицийте в Нива и като покупна цена и като разходи за ъпгрейд са сравнително високи.Ако се държи на качеството.
                  Искаме най-доброто,за без пари ако може и се чудим защо не се предлага? Ами ...пазар,иди че го разбери.
                  Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

http://shop.wesem.com/en/3/6679/Herm...eadlamp_phi178
                    Засега оглеждам това. Имало и кой да го донесе тука.

Коментар

Така де,ама ако караш често нощем и предимствата са им чак толкова големи,то и по-скъпичките са алтернатива.В крайна сметка не се купуват фарове всеки ден.Пък и с малко късмет,ако не ги счупиш,ще надживеят колата.Освен това при евентуална смяна на колата може да си ги свалиш
                      Тези от Трабант може и да са евтини,в което се съмнявам,но като не се намират няма полза.

Аз съм на мнение,че инвестирането в части и консумативи,касаещи безопасносттта(пряко или косвено)винаги се изплаща или най-малкото не е загуба.

P.S.Няма какво да се лъжем,инвестицийте в Нива и като покупна цена и като разходи за ъпгрейд са сравнително високи.Ако се държи на качеството.
                      Искаме най-доброто,за без пари ако може и се чудим защо не се предлага? Ами ...пазар,иди че го разбери.
                      Фарове от трабант и други сходни има колкото искаш в илиенци бившия терснаб сега там в двора разглобяват авто паметници от цяла София но понеже ми е далече одавна не съм ходил преди ходех и купувах от тях за матерял полуоски 60Х кована стомана но сега ме зареждат приятели от няколко близки автосервиза.

Коментар

http://shop.wesem.com/en/3/6679/Herm...eadlamp_phi178
                        Засега оглеждам това. Имало и кой да го донесе тука.
                        Цените са добри.Сигурно си гледал и това http://www.hella.com/toc/ru/
                        Цени не видях но има интересни списъци с автомобили ползващи същите фарове като за Нива.(в зависимост от годината на производство)

Коментар

http://www.hella.com/toc/ru/
                          Нещо, нема, никой и нищо!
                          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                            Нещо, нема, никой и нищо!
                            Пробвай това,ще се ориентираш. http://www.hella.com

Коментар

На тераното съм с HELLA. Такива са си оригиналните. Не съм особено доволен, нито като бяха с халогенки, нито в момента с ксенони. Обаче трябва да им призная че уплътнителите отзад са на порядък по-добри.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X