Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да подобрим фаровете на НИВА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Да подобрим фаровете на НИВА

Пускам тази тема, с идеята да потърсим начини за подобряване на осветеността на късите светлини на Нивите. До обменим мнения, идеи
    или решения коите сме взели. Аз лично, като карам по подбалканския нощем, постоянно преключвам къси-дълги (за да не заслепявам насрещните), защото по завоите направо не се вижда. Собственика на колата е сложил два фара за мъгла на бронята, които по принцип помагат на късите ако се насочат добре, но също така могат и да заслепяват насрещно движещите се водачи. Интересно ми е, дали не могат да се пригодят фарове от някаквъв друг модел джип, за което ще потърся
    информация и ще поствам ако намеря. Казвайте и вие
    Александър

До: Да подобрим фаровете на НИВА

Ако за халогенки - на знам. Обаче размера на щатните фарове на нивата мисля че е като на GOLF. Изобщо - стандартен размер фарове. Един от няколкото. Конкретно за GOLF 1 и 2 има купища варианти на фарове. И с обикновено и с гладко стъкло.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Наистина благодаря за насоката. Поне ще има избор. Ще има и къде да се сгреши
      Александър

Коментар

Това е много разпространен фар със 7" диаметър. Има го на всякакви коли от Трабант до Г-точка и автобус Икарус. Закрепването конкретно при Голф е принципно различно, за Нива трябва да се изрежат сума детайли от фара.

И така, търси се 7" фар с добра подсветка в ляво и дясно, на къси светлини. Това май ни премахва варианта с прозрачно стъкло, защото тази подсветка може да я осигури или стъклото, или рефлектор със сложна форма (а там са цени...).

Коментар

Из голфовите туниХ магазини има със сложен рефлектор и прозрачно стъкло. 100 и малко лева комплекта.

От интернет излиза наполовина, барабар с доставката. Само се ходи до митница да се освобождава.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ето моя вариант-фарове от трактор!
            Прикачени файлове
            Чавдар Владимиров
            0887/912075
            Ленд Ровър Диско 1
            Самуад в проект

Коментар

И как е осветеността встрани? Това изглежда като работните фарове на трактора, които на пътя е по-добре да светват с дългите или да не светват хич.

Коментар

А за ксенонови светлени мислил ли си. Цените почват от около 120-150 лева за 45W китайски комплект. Това е така наречения "moving" ксенон, който чрез електро-магнит премества фокуса на газоразрядната крушка и имаш хем къси, хем и дълги, а светлината е в пъти по-силна и консумацията пада след като запалят.
                А колкото до друг фар- ако не греша Паджерото имаше такива май и Самурайчето, но на Голф са пък много евтини дори и нови - близо 20 лева/брой.

Коментар

Първоначално публикуван от Nokian78 Преглед на мнение
                  А за ксенонови светлени мислил ли си.
                  Проблемът, който решаваме, няма нищо общо с източника на светлина. Търси се различно разпределение на светлината, по възможност не в очите на насрещните, както става с ксенон за 120 лева.

Коментар

А за ксенонови светлени мислил ли си. Цените почват от около 120-150 лева за 45W китайски комплект. Това е така наречения "moving" ксенон, който чрез електро-магнит премества фокуса на газоразрядната крушка и имаш хем къси, хем и дълги, а светлината е в пъти по-силна и консумацията пада след като запалят.
                    А колкото до друг фар- ако не греша Паджерото имаше такива май и Самурайчето, но на Голф са пък много евтини дори и нови - близо 20 лева/брой.
                    Аман от заслепители!!!!

Коментар

А за ксенонови светлени мислил ли си.
                      LOL Мислил съм, но е някак комично Нива със ксенон, само спойлера ще и липсва... Тук колегата е имал предвид да се смени целия фар, с такъв пригоден за слагане на ксенони. Това с тракторните фарове ми хареса, стига да светят добре, нали все пак са работни... Ама от какъв трактор са, моделче, марка, откъде са купени, впечатления - всичко ще е от полза.
                      Мисля си и че има значение и какви са крушките, но това е друга тема.
                      Да. Идеята е да се намери подходяща комбинация Рефлектор+лампа+стъкло
                      Най вече рефлектора...
                      Александър

Коментар

Колегата Ясен ти е казал съвсем точно за фаровете от Траби.На жигулата преди 8-9г. бях сложил такива нови със 65W Н4 крушки и светиха страхотно.И най хубавото е, че не се преправя нищо.
                        П.п. това е от опит-гаранция, че няма грешка
                        "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

Трабантови май вече няма откъде да се намерят. И не мисля, че дават по-добро ветрило встрани, имал съм трабант.

Коментар

От Трабант и Ифа стават перфектно (пробвано)
                            Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                            New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

стават, но по-добри ли са?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X