Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да подобрим фаровете на НИВА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Да подобрим фаровете на НИВА

Едва ли... Според мен трябва да се види или варианта с тракторните фарове, или може би от някакъв западен модел джипка, с надеждата да хвърлят по добре настрани. То на нивата фаровете страничното осветление не им е единствената грижа, проблемно е осветлението като цяло. Засега съм навел халогените надолу и леко настрани и в краен случай се пускат те...
    Александър

Коментар

Според мен единственият смислен вариант да се оправят фарове с недоразумението Н4 е да се заменят с двусекционни.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

По едно време по магазините имаше фар-крушка. Те не вършат ли работа?
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
          По едно време по магазините имаше фар-крушка. Те не вършат ли работа?
          Те са за САЩ. Тук са незаконни заради ниското качество на късите им светлини.

Тракторните фарове - както казах, само в гората. Те не са нито къси, нито дълги, а именно работни. Евентуално могат да се включват с дългите - т.е. когато няма никой отпред, но няма да подобрят ситуацията на пътя.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            стават, но по-добри ли са?
            По добри са Имал съм две ''Жушки'' със такива фарове (аз съм си ги сменял ) разликата е голяма
            Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
            New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Първоначално публикуван от Nokian78 Преглед на мнение
              но на Голф са пък много евтини дори и нови - близо 20 лева/брой.
              Такива от 20лв бройката имам. Ако някой иска, ще му ги дам на половин цена. Чисто нови. Просто се оказа че за тераното не стават.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнение
                От Трабант и Ифа стават перфектно (пробвано)
                От,ЗИЛ-130 също.На Жигула съм с такива,от 2001.г. и осветяват пътя много добре.
                0осем9осем7шест0осем7едно
                Миро

Коментар

Фарове от трактор са подходя за допьлнителни.
                  +Евтини,здрави,лесен монтаж,избор размер/малки-ТК80, големи Т-150/,избор на ветлина/работни с една светлина,основни-кьси,дьлги,габарит/
                  –Тежки,грозни

Коментар

Много е важно самия фар да е настроен правилно. Проблема с заслепяването не идва само от крушката. Аз съм карал срещу един познат, който кара именно Нива с ксенонов комплект от Luxima и не ми дразни повече от останалите по-високи автомобили. Същата фирма предлага прожектори с лупи, които имат заложени къси и дълги в едно. Те могат да се вграждат в самия фар, ако е разглобяем и се захващат на държача на крушката.
                    Последно редактирано от Ясен; 07-11-09, 21:36.

Коментар

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
                      От,ЗИЛ-130 също.На Жигула съм с такива,от 2001.г. и осветяват пътя много добре.
                      То май на всички руски камиони са еднакви.На дизеловите крушките са за 24V,но това не е от значение.На УАЗ не са ли същите?!
                      А дали светят добре или по-добре от нивовите не ми е ясно.
                      За едни е добре за други-не.Въпрос на мнение....и директни тестове и сравнения.
                      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Добре.

Понеже почти никой не чете внимателно, да повторя:
                        Търси се такъв фар, който на къси светлини да прави странично осветление, по-добро от оригиналния. Това ксенон, и всякакви други напъни откъм източника на светлина не са предмет на темата.

Коментар

Добре.

Понеже почти никой не чете внимателно, да повторя:
                          Търси се такъв фар, който на къси светлини да прави странично осветление, по-добро от оригиналния. Това ксенон, и всякакви други напъни откъм източника на светлина не са предмет на темата.
                          Според мен такъв няма. Защо 2101 е с кръгли а 2105 с други? Според мен не е само за фасон.
                          Това си идва от развитието на осветителната техника в автомобилите.То си е цяла отделна наука. Източник на светлина, рефлектор и стъкло(леща, френел или комбинация).
                          А защо нивата е още с кръгли - не знам.

Коментар

Фасон и нищо друго. Заради фасона се правят съвсем малко по-сложни сметки, но те се правят веднъж, после се произвежда. Иначе правоъгълният фар е по-голям кръгъл с отрязани сегменти.

Коментар

Фасон и нищо друго. Заради фасона се правят съвсем малко по-сложни сметки, но те се правят веднъж, после се произвежда. Иначе правоъгълният фар е по-голям кръгъл с отрязани сегменти.
                              Не е съвсем така. Загледай френела на кръглия и правоъгълния. При втория нещата са много по-подредени. И съответно снопа е много по-добре разпределен. И основно за снопа в Дясно.
                              Последно редактирано от Пенчо; 07-11-09, 22:22. Причина: Грешка

Коментар

гледал съм ги, знам даже как се смятат. На 2105 например фара е по-хубав от на 2108, нищо че и двата са продълговати. Кръглия просто е по-стар и от двата и е направен по-зле само поради това. После никой не го е поправил. Кръглия на 2103/06, който е по-малък (6") също е по-добър от жигулския. Май това са и ладите с най-добри светлини. Там е било и по-лесно, защото за дългите има отделни фарове.

Всъщност, идеята да се поставят на Нива отделни дълги не е лоша.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X