Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за захранване ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от quadra
    Да ти разказвам ли сега технологията с двата презерватива и лютия пипер?
    Аз знам със шишчета и презерватив+връзка за обувки ама това е ако е умрял
    LZ1HKW
    Реглаж на преден и заден мост
    My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Естествено че няма да говоря за това по телефона. Като се видим.
      Абе, кви са тия секретни технологии? Кво не знам?

Коментар

Руските пилоти имат следната инструкция:
        Ако се намирате на чужда територия и близкия контакт с лице от женски пол е неизбежен, следвай стриктно следните стъпки:
        1. Сложи 1(един)брой "изделие №2"
        2. Отгоре обилно поръси с лют пипер
        3. Отгоре сложи още 1 (едно) "изделие 02"

Ако по време на акта крещи той - нарушена е вътрешната обвивка, ако крещи тя - нарушена е външната обвивка.

Та това е нагледен пример за система с двукратно резервиране (като откаже единия контур остава втори) и вградена система за самоконтрол (при което даже разпознава отказа в кой контур е).
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
            Руските пилоти имат следната инструкция:
            Ако се намирате на чужда територия и близкия контакт с лице от женски пол е неизбежен, следвай стриктно следните стъпки:
            1. Сложи 1(един)брой "изделие №2"
            2. Отгоре обилно поръси с лют пипер
            3. Отгоре сложи още 1 (едно) "изделие 02"

Ако по време на акта крещи той - нарушена е вътрешната обвивка, ако крещи тя - нарушена е външната обвивка.

Та това е нагледен пример за система с двукратно резервиране (като откаже единия контур остава втори) и вградена система за самоконтрол (при което даже разпознава отказа в кой контур е).
            Абе Дима, направо ме разби оххх заболя ме корема от смях
            LZ1HKW

Коментар

Не се смей ми почвай да ги риташ тия. Отворих даже две да ти правя захранване, а тия ме отвличат от важната рабита. Бой, кютек и да се махат от интернет че не мога да улучвам с поялника.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
                Не се смей ми почвай да ги риташ тия. Отворих даже две да ти правя захранване, а тия ме отвличат от важната рабита. Бой, кютек и да се махат от интернет че не мога да улучвам с поялника.
                Ееее чак бой не, ама мога да ги отвека за по нещо за блясък в очите
                Пък за тебе бутилка за да не ти трепери поялника
                LZ1HKW

Коментар

Вече почти имаш захранване. Едва ли не вече го сглобявам. Кво да оставя на края - голи жички за запояване? Да му мисля клеморед с винтчета?

Коментар

Вече почти имаш захранване. Едва ли не вече го сглобявам. Кво да оставя на края - голи жички за запояване? Да му мисля клеморед с винтчета?
                    Е това вече е нахалство от моя страна, но ако не те затруднявам много с клеморед ще ми е по-удобно
                    Кажи кога да ти звънна ?
                    LZ1HKW

Коментар

Искрено благодаря на СТЕФАН за оказаната ми помощ със направата на захранването, че човека ми го донесе и на крак
                      Много съм му задължен, ще се реванширам със огнена вода ...
                      LZ1HKW

Коментар

Не се излагай! Нищо няма да купуваш.
                        Вземи го от къв да е стар компютър. Или изгоряло. .....
                        ......
                        Ей ги тука - някви се търкалят.
                        Прочее - стават и за зареждачки на акумулатори. По-хубави от купешките)
                        а как точно стават за зареждачка -- в см. защита от презареждане как им се слага? или не се слага ? моля за още инфо ....
                        П.

Коментар

Хубаво е да се появи Стефан да ти каже какво е имал предвид, ама той нещо изчезна?!?
                          Защото според мен е възможно, но след сериозна преработка. PSU - то дава 12.5V максимум, а да зареждаш акумулатор за кола, ако това имаш предвид ти трябват 14.5V минимум...

Коментар

Наи лесната защита от презареждане, и,или при пад на напрежението под определено ниво,наи добре и при двата случая, е с един,или два компаратор/операционен усилвател/LM358,339например, който да изключва чрез реле,или някъв мосфет, или обикновен транзистор работещи в ключов режим товара, при достигане на определено напрежение,или под падане под определено напрежение.Може да се сложат към тях и два или три свето-диода червен,зелен,и жълт и т.н. Има много варианти за подобни изпълнения.Схемата е елементарна и се измисля за не повече от 4-5 мин. ако е за зареждане на обикновенни акумолатори.

Коментар

Благодаря за отговорите!

П.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X