Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Утечка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Намерих я. Шибаното радио беше.
    Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

Пайнер ?
      Фиат Купе
      Опел Фронтера В
      Мицубиши Паджеро Пинин

Коментар

Ха, пайнер... китаец някакъв смотан за 50 евро!

Коментар

• mishomishev
          mishomishev коментира
          Редактиране на коментар
          Китаец ли ??? Най вероятно е изправен ами просто не е свързан правилно?? В смисъл че има 2 плюса и те са вързани като един - с директно и постоянен плюс.
          При това положение има постоянна консумация. Обикновенно силовия плюс се връзва към плюса от ключа а плюса за паметта към постоянния...
          И тогава консумацията изчезва

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Ку беше почнал с това щеше да стане вероятно и по-бързо

Първоначално публикуван от Тодоров009 (Войводата) Преглед на мнение
        Намерих я. Шибаното радио беше.
        По-интересно е защо радиото не е захранено през предпазител?
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Пайнер, правилно вързан си сваля акумулатор 64 амперчаса за две до три седмици ако не се кара колата - собствен опит с няколко чисто нови.
          Фиат Купе
          Опел Фронтера В
          Мицубиши Паджеро Пинин

Коментар

• mishomishev
            mishomishev коментира
            Редактиране на коментар
            Абсурд !!!
            Има някакъв проблем на 100 % . Не съм велик спец и съм монтирал много бройки - но преди десетина години...
            Авторадио в режим на покой (памет) правилно свързано трябва да дърпа 1-5 милиампера... На лаболаторния захранващ блок не може да се отчете...
            Върти ми се в главата 2-3-4 милиампера . Това е нищожна консумация...
            Имаш някакъв проблем - може и самия модел (серията) да е проблемна?!

• novatech
            novatech коментира
            Редактиране на коментар
            Дообре...
            Ти като си монтирал много бройки , колко си наблюдавал дълго време? Аз с три различни пайнера монтирани по правилата в ретрокабриолет който не се кара по 6 месеца и стои в гараж го играя 15та година. Като откача радиото и след 4 месеца пали.

• sparkybg
            sparkybg коментира
            Редактиране на коментар
            През годините съм имал 4-5 броя и не помня да съм имал грижи. Не мултимедии - обикновени, с дискове. Някога като новопридобиех кола това ми беше първата работа - Pioneer, среден до висок модел. Никога не съм имал грижи. Единия още се търкаля в една от колите, вече е 20 годишен. Преживя и акумулатор, зареден наопаки.

Ако се сетя ще му мерна консумацията в покой.

Маркова мултимедия не съм имал и не предвиждам. Сегашния ми китаец има под 10 милиампера в покой със сигурнст, барабар с CAN кутийката си.

Така, в кратце. Радиото е вързано през бушон, ама си има нарочна верига само за него и бушонът не е при другите, така че го бях забравил. Незнам защо не се включи като правих пробата.
          Вързани са двата плюса заедно, и на старото беше така, ама десет години не е имало проблем. И на другата ми кола е така, и на предишната беше така, и на по-предишната...
          В събота ще го свържа както пише в книгите и да видим дали радиото е кидерлия или има по голяма консумация щото е "модерно".

Коментар

Първоначално публикуван от Тодоров009 (Войводата) Преглед на мнение

Вързани са двата плюса заедно.
            И к’во - директно към акумулатора?

Враг усраине

Коментар

Писал съм К'ВО! Кой разбрал - разбрал!!!

Коментар

От т’ва дето съм разбрал нищото е за перманентно откачане или поне за ремонт.
                Враг усраине

Коментар

Понеже няколко пъти се споменава че Пайнера хаби много ток в покой, аз съм от скоро с такъв и модела му е от този със вградена стойка за смартфон и работи с приложение на Пайнер.

Всеки път когато загася двигателя и извадя ключа, Пайнера се нулира напълно, изчезват запаметения часовник и запаметените радиостанции и настройки, това от една страна е добре, значи напълно се изключва тока към радиото, това че си нулира всички настройки не е проблем, защото всички радиостанции и настройки са предварително запеметени на приложението към смартфона ми и така се синхронизират автоматично при включване на радиото, иначе ако трябва да пусна радиостанция само от радиото без да е вързан смартфона, то тогава всеки път ще трябва да настройвам часовника, станциите и т.н.

Така че се получи супер в моя случай.

Коментар

Да се опитам да позная - не сии чел TFM как да свържеш жиците?

...щото тоците са фасулска работа и тях всеки ги знае по рождение...

И коментаторите...

Коментар

Размени жълтия и червения кабел и ще спре да се нулира.

Коментар

• Еделвайс
                        Еделвайс коментира
                        Редактиране на коментар
                        С евробукса съм, там беше вързано сд радио на kenwood?

По-долу сложих снимка на буксите
                        Последно редактирано от Еделвайс; Днес, 15:59.

При пионерчетата това може да се направи и без пресвързване на кабели. Ама пак требе да се прочете TFM. Досада...

И коментаторите...

Коментар

При мен е с евробукса, последно на него беше вързан сд радио Kenwood и там всичко си запаметяваше? Всичко е на букса, защо трябва да се режат кабели?

Сега снимах, всичко е на евробукса:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_4853.jpeg
Прегледи:8
Размер:652.3 КБ
ID:6999711
                        Последно редактирано от Еделвайс; Днес, 15:58.

Коментар

• mishomishev
                          mishomishev коментира
                          Редактиране на коментар
                          Човеко - по горе ти се присмиват .
                          Да на евробукса си. Но е монтирана неправилно. Грешката е че и ДВАТА плюса(на СД) ти са вързани към един прекъсваем (+)12В на колата...
                          Трябва единия плюс да е прекъсваем (от ключа) а другия постоянен (на паметта).
                          Реално горе на войводата и двата му плюса са непрекъсваеми - това му е грешката.
                          При тебе наобратно и двата ти плюса са прекъсваеми - това е твоята грешка...
                          Абе карай - и така става...важното е влагоабсорбатора да работи))

• Еделвайс
                          Еделвайс коментира
                          Редактиране на коментар
                          Добре де, кажи сега като гледаш снимката, кой цвят кабел да режа и с кой цвят кабел да свържа?

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                        При пионерчетата това може да се направи и без пресвързване на кабели. Ама пак требе да се прочете TFM. Досада...
                        Виждаш снимката, моля да ми обясниш простичко стъпка по стъпка, как да го направя без пресвързване на кабели или кой цвят кабел да режа и с кой цвят да свържа?

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_4853.jpeg Прегледи:0 Размер:652.3 КБ ID:6999717

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 3 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X