Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Утечка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Намерих я. Шибаното радио беше.
    Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

Пайнер ?
      Фиат Купе
      Опел Фронтера В
      Мицубиши Паджеро Пинин

Коментар

Ха, пайнер... китаец някакъв смотан за 50 евро!

Коментар

• mishomishev
          mishomishev коментира
          Редактиране на коментар
          Китаец ли ??? Най вероятно е изправен ами просто не е свързан правилно?? В смисъл че има 2 плюса и те са вързани като един - с директно и постоянен плюс.
          При това положение има постоянна консумация. Обикновенно силовия плюс се връзва към плюса от ключа а плюса за паметта към постоянния...
          И тогава консумацията изчезва

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Ку беше почнал с това щеше да стане вероятно и по-бързо

Първоначално публикуван от Тодоров009 (Войводата) Преглед на мнение
        Намерих я. Шибаното радио беше.
        По-интересно е защо радиото не е захранено през предпазител?
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Пайнер, правилно вързан си сваля акумулатор 64 амперчаса за две до три седмици ако не се кара колата - собствен опит с няколко чисто нови.
          Фиат Купе
          Опел Фронтера В
          Мицубиши Паджеро Пинин

Коментар

• mishomishev
            mishomishev коментира
            Редактиране на коментар
            Абсурд !!!
            Има някакъв проблем на 100 % . Не съм велик спец и съм монтирал много бройки - но преди десетина години...
            Авторадио в режим на покой (памет) правилно свързано трябва да дърпа 1-5 милиампера... На лаболаторния захранващ блок не може да се отчете...
            Върти ми се в главата 2-3-4 милиампера . Това е нищожна консумация...
            Имаш някакъв проблем - може и самия модел (серията) да е проблемна?!

• novatech
            novatech коментира
            Редактиране на коментар
            Дообре...
            Ти като си монтирал много бройки , колко си наблюдавал дълго време? Аз с три различни пайнера монтирани по правилата в ретрокабриолет който не се кара по 6 месеца и стои в гараж го играя 15та година. Като откача радиото и след 4 месеца пали.

• sparkybg
            sparkybg коментира
            Редактиране на коментар
            През годините съм имал 4-5 броя и не помня да съм имал грижи. Не мултимедии - обикновени, с дискове. Някога като новопридобиех кола това ми беше първата работа - Pioneer, среден до висок модел. Никога не съм имал грижи. Единия още се търкаля в една от колите, вече е 20 годишен. Преживя и акумулатор, зареден наопаки.

Ако се сетя ще му мерна консумацията в покой.

Маркова мултимедия не съм имал и не предвиждам. Сегашния ми китаец има под 10 милиампера в покой със сигурнст, барабар с CAN кутийката си.

Така, в кратце. Радиото е вързано през бушон, ама си има нарочна верига само за него и бушонът не е при другите, така че го бях забравил. Незнам защо не се включи като правих пробата.
          Вързани са двата плюса заедно, и на старото беше така, ама десет години не е имало проблем. И на другата ми кола е така, и на предишната беше така, и на по-предишната...
          В събота ще го свържа както пише в книгите и да видим дали радиото е кидерлия или има по голяма консумация щото е "модерно".

Коментар

Първоначално публикуван от Тодоров009 (Войводата) Преглед на мнение

Вързани са двата плюса заедно.
            И к’во - директно към акумулатора?

Враг усраине

Коментар

Писал съм К'ВО! Кой разбрал - разбрал!!!

Коментар

От т’ва дето съм разбрал нищото е за перманентно откачане или поне за ремонт.
                Враг усраине

Коментар

Понеже няколко пъти се споменава че Пайнера хаби много ток в покой, аз съм от скоро с такъв и модела му е от този със вградена стойка за смартфон и работи с приложение на Пайнер.

Всеки път когато загася двигателя и извадя ключа, Пайнера се нулира напълно, изчезват запаметения часовник и запаметените радиостанции и настройки, това от една страна е добре, значи напълно се изключва тока към радиото, това че си нулира всички настройки не е проблем, защото всички радиостанции и настройки са предварително запеметени на приложението към смартфона ми и така се синхронизират автоматично при включване на радиото, иначе ако трябва да пусна радиостанция само от радиото без да е вързан смартфона, то тогава всеки път ще трябва да настройвам часовника, станциите и т.н.

Така че се получи супер в моя случай.

Коментар

Да се опитам да позная - не сии чел TFM как да свържеш жиците?

...щото тоците са фасулска работа и тях всеки ги знае по рождение...

И коментаторите...

Коментар

Размени жълтия и червения кабел и ще спре да се нулира.

Коментар

При пионерчетата това може да се направи и без пресвързване на кабели. Ама пак требе да се прочете TFM. Досада...

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 6 потребители онлайн. 3 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X