Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Свързване на кабели

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

И калай ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ..тиксото което държи в автомобилен кош е теса и 3 М ....имай предвид че 3М имат 100 разновидности черно тиксо ,които външно не се различават..но поне 90 вида от тях не са правилни за това..тоест трябва да е правилното

Тесата са само един модел....
    Прикачени файлове
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Челно ги правя аз. Засрещаш ги и сетне усукваш.Както си преплиташ пръстите на ръцете, когато не ти се прави нищо.
      Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

И предварително си го знаех,но сега вече съм убеден,че няма как да се справя сам. Толкова кабел няма как да го запоя качествено с наличния поялник. Ще се ползва жокер. Елтехник. Благодаря на отзовалите се.
        Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
          Не съм казал,че не ми се запоява. Просто поялника ми е слаб и нЕмощен,а и аз си нямам много вяра като калайджия! Ама като позагрее,може и да не е толкова слаб. Я кажи как се усуква ПРАВИЛНО многожилен кабел. Може и сам да се навия да ги вържа тия жици. Ама обясни като на лаик!
          Днес ми избягаха от ума едни джаджи и забравих да ги спомена...
          Предствляват дебел термосвиваем шлаух, в двата му края има уплътнител, а по средата пръстенче припой.
          С тях се работи относително лесно - двата проводника се зачистват, промушват се до пръстенчето припой и шлаухът се нагрява с топъл въздух. Съответно припоят се стопява и става спойка. На теория дори би трябвало да е влагоустойчива.
          Досега съм ползвал само такива купени от Лидъл, и то само за проба. Поне лидълските искаха и малко флюс върху проводниците за да стане хубава спойка, но съм виждал подобни да се ползват в сериозни индустриални изделия.

Не знам какво е научното наименование на тия джаджи. Евентуално утре бих могъл да проверя.
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• kameno karp
            kameno karp коментира
            Редактиране на коментар
            Пистолет за горещ въздух имам.

• Pavlin
            Pavlin коментира
            Редактиране на коментар
            Сега видях по разни рекламни снимки, че ги нагряват и с газови запалки от показаните по-долу. Имаш опции.

• kameno karp
            kameno karp коментира
            Редактиране на коментар
            И такава малка горелка имам.
            Ама гледах едно клипче и малко ала бала става спойката. Та няма да са тия. Запояването ще е класическото!

Две такива обувки https://tashev-galving.com/product/0...-3-6-mm2-10-mm и с болт и гайка ?

Коментар

Тия нямам с какво да ги кримпна,а и иде реч за лека кола,не за трактор!😉

Коментар

Аз бих почнал отзад на пред,що се е стопила тая букса?!...

Коментар

Стопен е само един пин. Заключението е(дали правилно или не) слаба връзка.

Коментар

Ако липсата на мощен поялник ти е проблема:

освен това, аз не съм ползвал, но съм виждал с флюс и припой да работи лесно и добре да запоява това:

или малко по-мощно.

Коментар

Първоначално публикуван от gy6ter Преглед на мнение
                    Две такива обувки https://tashev-galving.com/product/0...-3-6-mm2-10-mm и с болт и гайка ?
                    Не е ли по лесно да се ползва такова, без болт и гайка? Има клещи по 5-10 лева за тях (не са най хубавите, но за един път...)

Иначе на снимката кабелите не изглеждат толкоз дебели
                    Queen o’ the Hebrides’ golden tears, Distillation o’ two hundred years
                    Skal, Prost, Salud, Kampei, Cheers, Slainte-mhath! Laphroaig!

Коментар

• gy6ter
                      gy6ter коментира
                      Редактиране на коментар
                      Две гилзи и устер клема пак става според мен.

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                    ...Не знам какво е научното наименование на тия джаджи. Евентуално утре бих могъл да проверя.
                    Били го наричали "термосвиваем шлаух с припой"... Примерен линк. Линк към Гогол.
                    Едва ли това е истинското му наименоание, но както и да е...

И коментаторите...

Коментар

https://youtu.be/qqEUi9FLauY?t=1m11s Според моите лаишки стандарти,тая спойка е посредствена.

Коментар

• vwbeetle
                        vwbeetle коментира
                        Редактиране на коментар
                        Кукичката за шаран или каракуда се държи на едно възелче,ама функционира(в повечето случай)

Такива шлаухчета съм ползвал поне хиляда за последните 3-4 години. По коли, камиони, ремъркета, багери... Идват по-евтино от Али-то. Има различни размери. Този от клипа не е чувал за спайка. Аз осуквам двете жички една срещу друга. Така има добър контакт и якост. След това се прави стегнат сноп, с изолирбанд и се укрепва.
                      FORD Maverik-2,3L, AWD, XLT-2 броя

Коментар

• mishomishev
                        mishomishev коментира
                        Редактиране на коментар
                        Аз осуквам двете жички една срещу друга. Така има добър контакт и якост. След това се прави стегнат сноп, с изолирбанд и се укрепва.

И аз тъй... все пак години наред е карало с няква си мизерна контакна повърхност и накрая е нагоряло... този тип връзка е достатъчно надежден става бързо без инструменти и голям праз че е грозно - няма да ходи на конкурс за красота

Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
                      https://youtu.be/qqEUi9FLauY?t=1m11s Според моите лаишки стандарти,тая спойка е посредствена.
                      Възможно е. По-напред в темата споменах, че съм виждал такива да се използват в по-сериозна, отговорна и скъпа, "маркова" техника от вентилатор за парно на лек автомобил. Е, вероятно не са от "алито", и не са "духнати" с горелката, но това са детайли...

Апропо, когато правих тестове за да видя как работят тия джаджи, естествено правих и дисекция на запоената част. Ами по моите стандарти, ако се направи добре, отговаря на тях. А както се всеизвестно - никой не иска аз да съм му ОТКК...

И коментаторите...

Коментар

Аз коментирам това което виждам на клипа и то чисто визуално. Също.ака съм писал,че съм лаик,та мнението ми може и да е напълно несъстоятелно!

Коментар

• td120
                          td120 коментира
                          Редактиране на коментар
                          Тоя проблем се оказва повсеместен по PSA. Къде спира да работи една или повече степени,къде остават само MAX и OFF,къде нищо...
                          Дали конекторите са недомислени,дали там друго нещо...По Renault и прочее,зет и те май позлват подобни конектори...а,или пък резистори на BEHR,швабски шлевотии,де да знам... Бай китаец е развил минииндустрия с тея х*йовини,ама ги праща с кекави кабелчета...едни се жалваха от 1.5мм (!)...и пак упражнения ...
                          Ако е само клемичка проблемна- правят там "обход" с кабелче-и директно към проблемното краче на резиститора(дупка в корпуса на резистора или там основата на вентилатора,да мине "обходното"кабелче).
                          Ако е едно (еле ако е и крайно),изглежда лесно.Ако са заминали повече,ще трябват резистор и/или конектор...зер тие чапкъни не предлагат конекторите(че и са няколко вида,поне 3 по различните модели на ПСА) като рез.част.
                          Ако воатюрата се ползва по-дълго ,сайбията й ще мине поне веднъж по тие упражнения,тъй че е добре да има нов/читав резистор и конектор подръка за в бъдеще.

Тъй че суха снадка (Western Union/Lineman) с 3М супер88 отгоря или с термошлаух,молитва и "квоттакова"...Ни вибрации има,ни влаги, ни жестоки атмосферни условия в Бургаска област...

WAGO 222 оргинал съм ползвал с такава цел (с 5 извода ,че свързвах ,га ми требеха, ламба или компресорче), а вентилаторот черпеше под 20А на MAX(нямаше филтър за купето,талига от 80-те) ,та се разминах с WAGO-то и мързелив ключ 25A за нощна ламба,турска производа...OFF/MAX само и жонглиране с клапите,рахат работа, изтрябвал ми е резистор и степени,гевезелъци...

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                      X