Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От 12 на 24 волта

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: От 12 на 24 волта

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Определено е най-просто така. Само че, така си му написал цялото домашно. А идеята е била той да го намисли/намери/сметне. Затова му се даваха частични отговори.
    Не е като да не си прав, но импулсните захранвания не са лъжица за наинаещ. Има си утвърден ред: детекторен приемник, усилвателче, светодиоден индикатор и т.н. С изброените по има шанс да разбере защо пушат и/или миришат лошо.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

До: От 12 на 24 волта

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
      ...Има си утвърден ред: детекторен приемник, усилвателче, светодиоден индикатор и т.н. С изброените по има шанс да разбере защо пушат и/или миришат лошо.
      Според мен няма утвърден ред, освен ако не го учиш по нечий учебник. Аз не съм минал през всичко. Правил съм каквото ми е било интересно. Напълно самоук съм, и знам повече западни термини, отколкото наши. Просто такава литература има написана на по-достъпен език, че и нови, съвременни издания.

А импулсните захранвания са си една бездна с безкрайно много заигравки, стига да имаш мерак. Ама, мерака идва като имаш някакви резултати. Поне при мене е така. А пушеците и лошата миризма са си част от играта и чара на електрониката. Без някакво елементарно оборудване, като осцилоскоп например, също е трудна работа. Адски много помага и ползването на някакъв софтуер за симулации със SPICE, например.

А прословутите много пушеци в силовата импулсна електроника идват най-вече защото с това се занимава куп народ, дето буквално няма ни най малка представа с какво се захваща. Руските домашни еквилибристики на тема "импулсен електрожен" са ярък пример в това отношение.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X