Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко опасни са китайските "електрожени" (ксенонови лампи за фарове)?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Колко опасни са китайските електрожени?

Мани я самарата, аз на обикновен 7" кръгъл фар (като тези в Нива) не му намерих колая. Иначе самаровски фарове има и свестни. Аз, обаче, първо попаднах на другия вид. Сега, с халогенни, светят напълно адекватно.

Коментар

Ей така е типичното светене на H4 в най-добрия случай без лупи

http://bojo.hopto.org/Auto/--General...%20on%20h4.jpg

Тук посъбрах инфо http://bojo.hopto.org/Auto/--General--/Articles/Lights/
      но така и не съм се наканил...

Правилното светене е
      http://bojo.hopto.org/Auto/--General...retfrofit2.jpg

Аз съм с H4 и проучвам варианти. Единствените такива е да се монтират лупи обаче самия начин на монтаж не ми харесва особено, а и трябва да режа и преправям фаровете - ами ако не е сполучливо? Другото е че може с някакви фабрични лупи от други модели или с китайски /продават лупи с ксенонови крушки/, ама колко са качествени не знам...Гледах такива от порядъка на 120-140 долара комплект без баластите, поне изглежда са по-малки от фабричните от други модели и може би ще е по-лесно ама...
      И третия проблем е, че стъклото ми не е гладко, а релефно. Това допълнително ще разсейва светлината. Има вариант да се изглади с шлайфане този релеф там, където е лупата ама... /има и такава снимка горе в папката/
      Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Ей това е правилното обяснение в картинки за ксеноните и защо не стават нещата.

А още по-правилното осветление е без синята ивица, но това вече минава в категория глезотия.

Коментар

Има някаква мода изглежда точно този ръб да е максимално цветен и се търси като ефект. Аз лично не я разбирам ама...
          Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Еми точно това е проблема - тия отблясъци, дето пуска нагоре. И аз ги имам, но в малко по-друг вид. Смятам че с ламаринките ще ги оправя.

Добро сравнение би било това да се сравни със същия фар, но с халогенна крушка.

Иначе, лупата си е лупа, разбира се. Най-доброто решение е, но и най-скъпото.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

В България всеки си прави каквото си иска без оглед на това дали е законно или не. Вероятно сме се разписали като селски кметове на някоя ЕС директива, която регламентира монтажа на подобни системи - на какви фарове може, на какви не, но кой да каже.

Само за пример ще дам една популярна модификация при БМВтата - фаровете на старата 5ца имат два прозрачни слоя - един външен, кристален и един вътрешен, който пречупва светлината с цел да не се заслепяват насрещните - много собственици махат вътрешния и фарът става прожектор.
              Масово (така нареченият) биксенон свети във фара под ъгъл различен от оригиналния и затова заслепява много - мен най-много са ме заслепявали Голф 3-ки, явно там фара е най-непригоден.

Според мен, за монтаж на ксенони първо трябва да се използват лампи в определен диапазон и второ да става на фарове, които позволяват. След което да се минава на контролен преглед и се издава документ, че светлината е в нормите.

Не знам каква е разликата и какво точно е различното, но OEM ксеноновите фарове изобщо не заслепяват за разлика от поне 50% от монтираните в БГ китайски надграждания.
              Последно редактирано от Сашо Пунчев; 16-04-09, 14:16. Причина: Нещо се бях омазал...

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев (Stuntman_Mike) Преглед на мнение
                Не знам каква е разликата и какво точно е различното, но OEM ксеноновите фарове изобщо не заслепяват за разлика от поне 50% от монтираните в БГ китайски надграждания.
                Еми разликата е че нямат нищо общо. А още по-голямата разлика е в цената. 5-10 пъти.

Кокото до другото - нали си наясно че ако всичко беше както трабва тук, половината от возилата изобщо нямаше да могат да минат на технически преглед във вида, в който се движат по пътищата в момента.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Факт, ма това е друга тема . А за разликата бях малко лаконичен...

Истината е, че съм срещал и много грамотни и добре направени надграждания. Освен това и цените на Хела и Филипс системите доста са паднали - за около 7-800лв вече можеш да ги вземеш, а аз преди 4 години плащах по 180лв китайски крушки

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев (Stuntman_Mike) Преглед на мнение
                    ... Хела и Филипс системите
                    Къде се продават такива?

Коментар

Има ги в София. Мога да дам и линк, не знам да не се тълкува като реклама...

Коментар

Интересното е, че в сайта на Филипс липсва като продукт "HID комплект за допълнително вграждане". Да не става въпрос за същите китайски комплекти но в по-луксозни опаковки. В 21-ви век опаковки да искаш.
                        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Не, става въпрос за баласт Филипс или баласт Хела + каквито ти кеф лампи. Филипса са 2 пъти по-скъпи от качествените други. В общи линии една Филипс лампа е колкото един китайски кит.

Коментар

Дай линка. Ако искаш ми го прати на ЛС, пук аз ще го публикувам тук. Ако има нещо, аз ще го отнеса.

Коментар

Сега остава да се намерят качествени лампи без баласти. Защото баластите са еднакви.

Коментар

От моя скромен опит с няколко комплекта ксенони на разлчни фарове (с и без лупа) мога да кажа, че производство не е толкова решаващ фактор колкото рефлектора и коректната настройка. Виждал ъсм как ксенон за 120 лв свети перфектно две години на фар на Ауди с лупа. Виждал съм и как "хубав" ксенон когато е сложен в рефлекторен фар свети много заслепяващо.

За Н4 въобще коментирам. Най-качествена и лесна настройка може да се постигне когато фара е с лупа и човека знае какво прави.
                                Георги Гатев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X