Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко опасни са китайските "електрожени" (ксенонови лампи за фарове)?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Колко опасни са китайските електрожени?

Ето баласти:
    http://www.inesauto.com/catalogue.php?cid=571

Ето и лампи:
    http://www.inesauto.com/catalogue.php?cid=1320
    http://www.inesauto.com/catalogue.php?cid=1318

Тези Игъл Ай съм ги пробвал - едната беше Филипс - другата такава и не намирах разлика в начина, по който светят. Карал съм с 4200.

Коментар

Гледам Филипс са пуснали лампа с вграден баласт . Яко!

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев (Stuntman_Mike) Преглед на мнение
        Тия лампи си ги има още откак е измислен ксенона. Още първите автомобилни ксенонови крушки, правени някога.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не знаех, до сега не бях виждал

Коментар

Значи, от това, дето виждам горе, баластите са същите. Може би по-качествени и надеждни, но в крайна сметка вършещи същото.

Лошото е и че не виждам тия крушки конкретно как ще ми променят положението. Колбичката и мехурчето вътре са си същите. Може химиите да са други, но това не е главния проблем на тия крушки.

Мислех че става дума за нещо като заместители на целия фар. Или лупи за вграждане в обикновен фар.
            Последно редактирано от sparkybg; 17-04-09, 11:22.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Е то стана ясно по-горе, че от фара идва основният проблем. Не изклювам да има и лампи, които светят по-силно от допустимото (или посоченото върху тях).

Коментар

Е то стана ясно по-горе, че от фара идва основният проблем. Не изклювам да има и лампи, които светят по-силно от допустимото (или посоченото върху тях).
                Така излиза.

Просто трябва да търсим някакъв вариант да се вземат лупи от нещо друго. Имам в предвид - целия корпус с лупата, и да се правят еквилибристики да се вградят в обикновени фарове.

Тъпото е че сестра ми беше управител на магазин за резевни части, и имаха разни лупи, но изобщо не съм се сетил да питам колко струват най-евтините. Сега е вече късно - не работи там.

Коментар

Аз сложих някакви тайвански с лупи, но не съм им слагал ксенон - много малко място има. Виж, може да пробвам с тези с вграден баласт.

Коментар

Аз сложих някакви тайвански с лупи, но не съм им слагал ксенон - много малко място има. Виж, може да пробвам с тези с вграден баласт.
                    Къси/дълги с ламаринка ли са, или само къси? Ако къси/дълги, казвай откъде ги купи, и за какви пари?

Коментар

Струва ми се, че описанието в сайта е сгрешено. Това би трябвало да е крушка с интегрирана високоволтова запалка, а не баласт.

Още един жокер за ентусиастите на тема "направи си сам HID". Крушките с означения "R" накрая, фабрично имат затъмнена част в/у стъкления балон и са предназначени за вграждане във фар с рефлектор. Казано иначе - D2S е за фар с лупа, D2R е за фар с рефлектор.
                      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Къси/дълги с ламаринка ли са, или само къси? Ако къси/дълги, казвай откъде ги купи, и за какви пари?
                        Има две лампи - късите са с лупа. Дългите са на одтелен рефлектор. От Ибей го взех.

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                          ...Струва ми се, че описанието в сайта е сгрешено. Това би трябвало да е крушка с интегрирана високоволтова запалка, а не баласт....
                          Понеже наистина не знам - защо бих си взел лампа с високоволтова запалка, а не обикновена? И за двете ще ми трябва баласт - така ли?

Коментар

Ето една интересна статия по въпроса:

http://www.danielsternlighting.com/t...nversions.html

The only safe and legitimate HID retrofit is one that replaces the entire headlamp—that is lens, reflector, bulb...the WHOLE shemozzle—with optics designed for HID usage. In the aftermarket, it is possible to get clever with the growing number of available products, such as Hella's modular projectors available in HID or halogen, and fabricate your own brackets and bezels, or to modify an original-equipment halogen headlamp housing to contain optical "guts" designed for HID usage. But just putting an HID bulb where a halogen one belongs is bad news all around.
                            In the Department's view it is not legal to sell or use after market HID lighting kits, for converting conventional Halogen headlamps to HID Xenon. If a customer wants to convert his vehicle to Xenon HID he must purchase completely new Xenon HID headlamps. The reason for this is that the existing lens and reflector are designed around a Halogen filament bulb, working to very precise tolerances. If one places a HID "burner" (bulb) in the headlamp, the beam pattern will not be correct, there will be glare in some places and not enough light in other places within the beam pattern.

П.С. Видеото от статията:
                            http://www.youtube.com/watch?v=yVuSSdZNsZw
                            Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Понеже наистина не знам - защо бих си взел лампа с високоволтова запалка, а не обикновена? И за двете ще ми трябва баласт - така ли?
                              Тънките баласти са без вътрешна запалка

Коментар

Майната им на лампите. Мене ме изкефи първия пост на колегата ixeos .
                                Има надежда. Още има ХОРА.
                                Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                                Вальо. О888 557Ч7Ч
                                Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X