Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Що е то акумулатор и с какво се яде?

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Що е то акумулатор и с какво се яде?

Тахографът през цялото време ли е включен или само докато работи двигателят? И на 24 волта ли е включен?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Тахографът през цялото време ли е включен или само докато работи двигателят? И на 24 волта ли е включен?
      Постоянно, има часовник. Волтажа е най-вероятно като на таблото с уредите. На повечето камиони фабричния тахограф е там.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

Ясно. А все пак? 12 или 24? Аз съм сигурен че има и за двете напрежения и сигурно има и универсални щото камиони всякакви ама да питам.

Коментар

Включен е директно към захранването вероятно на някои предпазител,заради часовника в него.

Отчита състоянието на колата и го записва на тахографската шайба, когато я има де.На 24 волта е.
          Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
          Място и хора към които да принадлежи ...

Коментар

това е добро начало.

Коментар

Много по лесно се закачва амперметър?
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Това за какво?

Коментар

Според мен за да се разбере консумацията в разлечни режими и според нея да се мисли за най-оптимален вариант.

Коментар

Днес реших да се правя на раздирач акумулаторджия.Въпросния акумулатор е 9-10 годишен.Държи ток около 12.1-12.2 V но като завъртя да паля волтажа пада между 8 и 9 V.Зимата при -17 градуса завърташе със сетни сили,но пък и маслото беше 15/40.Та отскубнах му капака,измих го хубаво,напълних го с електролит и вода 1/1 ( само 1л електролит имах) и го оставих през нощта на заряд.Днес пак го изплакнах с разклащане няколко пъти,купих и налях електролит,намазах капака с полиуретаново лепило на Вюрт и сега чакм да залепне и да видя дали съм му вдъхнал живот за още 10 г

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0360.jpg
Прегледи:1
Размер:260.9 КБ
ID:5754927

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0361.jpg
Прегледи:1
Размер:210.9 КБ
ID:5754928
                    Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

А каква е идеята да му смениш течността?

Коментар

Еееех, едно време какви акумулатори имаше !
                        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Може и да няма логика,ама с тоците съм на Ви и ми е простено.В няколко клетки електролита беше леко мътен,а гъстотата около 1.22-1.23 Само в една клетка беше 1.28. Та това е причината.

Коментар

Ще кажеш как е. Колата дали ще пали не знам ама че през зимата тоя разреден електролит ще замръзне е сигурно.

Коментар

Аз пък си мисля, че освен от недозаряд, електролита няма от какво да се разреди.
                              А това, че е мътен, ми говори за поизпадала активна маса от плочите - с други думи клетките са пътници към надин.

Коментар

Сутринта след като го откачих от зарядното,след миенето и плакненето се сетих да замеря акумулатора.Показваше 12.55 V.Сега пак толкова показва.Та да питам: сега трябва ли пак да го сложа на заряд?

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X