Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Що е то акумулатор и с какво се яде?

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Що е то акумулатор и с какво се яде?

...и най-накрая пак ще иде до магазина да си купи нов. Щом вече му върти номера, при първите минусови температури ще е тотален мъртвец.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Края на 2013г. като си купих по-предната кола имах такива дертове с акумулатора. Направих го "обслужваем", долях му вода(дестилирана) и го заредих. Изкара зимата без грижи. На следващата имаше проблем в началото, долях го, заредих го и пак изкара без грижи. Предната зима я кара баща ми и вече имаше грижи, но тъй като е специфичен размер така и не купи нов. От пролетта я кара брат ми и вече нямаше на къде - купи си нов.
      Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
      Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
        Направих го "обслужваем", долях му вода(дестилирана) и го заредих
        В тази връзка, този модел : "BOSH 74Ah S4" - може ли да се направи "обслужваем"?!
        Има ли рискове при въпросното упражнение?

Коментар

За в бъдеще забрави за марката Бош!
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Нищо си и няма на марката Бош. Просто S4 си е S4 и ако някой очаква да е нещо повече от Монбат Формула примерно - бърка.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Нищо си и няма на марката Бош. Просто S4 си е S4 и ако някой очаква да е нещо повече от Монбат Формула примерно - бърка.
              Ми, повече е. От 8 години в джипката съм с такова, в другите ми 2 возила от повече. Няма клема, дето да не си стои лъскава нито основа, дето да е ръждясала. Миналата година бях свидетел как за пореден път български акумулатор пръска капчици киселина при определени условия. Голямо нямане на опции трябва да има за да пробвам пак. В тераното изкарват нещо като 4-5 години.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Преди две години си купих нов акумулатор, и понеже бях със 75Ah, си взех също такъв, но като го монтирах, видях че хлопа, и си умрях от яд, че не погледнах преди да го купя, и да си взема 95/100, какъвто е предписан за модела.
                Нямаше как да го връщам, и си го сложих.
                Гаранцията му изтече, та сега няма да ме яд да го махна, и мисля да си взема 100Ah.

От една година приятели ми фАлат AGM-ите, а и с Ясен си говорихме по темата, но и е ясно, че със стандартното ми зареждане AGM няма да живе много, а не искам да го преправям.

Дайте акъл, при това положение, какъв акумулатор да си взема ?
                ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Сега погледнах цените на AGM-ите, и въобще не ми харесаха, но пък ми изпадна нещо.

Какво ще му се случи на AGM-а при напрежение 13.8V, каквото е моето ?
                  ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Ще седи вечно недозареден и постепенно ще разбалансира клетките.

Коментар

Аз след рязкото умиране на акумулатора ми края на февруари си взех никому неизвестния ZXZ на промоция - 100А за 105 лв. с 2 години гаранция, за тея пари всичко след гаранцията е бонус. Може и да удари някой марков по живот.
                      Ford Maverick II 2.3 XLT
                      Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от jack52 Преглед на мнение
                        В тази връзка, този модел : "BOSH 74Ah S4" - може ли да се направи "обслужваем"?!
                        Има ли рискове при въпросното упражнение?
                        Стига да искаш. Клетките нямат капачки, а са затворени отгоре с една обща шина. Подкарваш я от единия край с отверката и ги отваряш.

Коментар

За UPS APC ми трябват 2 броя акумулатора 12v 18Ah.

Тези, които свалих са 12v 17Ah на Енерсис и са се разтекли и окислили за 2 години.
                          Дайте идея за марка и от къде да си ги купя, че ми е спешно.
                          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Виж какво съм пуснал да се продава, може да ти свърши работа. Един 40Ач.
                            Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Един не му върши работа. Трябват му два, при това нови.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Един не му върши работа. Трябват му два, при това нови.
                                Да, автомобилни не ми вършат работа, трябват ми 2 бр тягови, които да не се разтекат.
                                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 7 потребители онлайн. 0 потребители и 7 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X