Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кражби на ток от домашна инсталация и борба с тях

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кражби на ток от домашна инсталация и борба с тях

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
    А относно моя случай в тази тема, с новия електромер плащам същото. Кражби няма,а ЧЕЗ просто си събраха някой лев допълнително с добре изработена схема.
    По същата схема трябва да ти преспаднат излишните разходи, които си налял в дружеството от следващи сметки, понеже Енерго и баба Меца не връщат...
    Лазиш по нервите и всичко, което се сетиш.
    Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Моята досегашна практика на неофициални разследвания показва, че на 1 случай с реална кражба на ток се падат около 30 или повече случая в които човекът просто си няма идея кое колко и защо харчи.
      Преди време приятел довлече някакви индукционни котлони. Разучавайки ги, и мерейки с ампер-клещите каква е консумацията, останах потресен какво консумира това чудо на техниката в покой (стендбай). Беше нещо около 60W. И това 24/7/365. Честито.
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
        Преди време приятел довлече някакви индукционни котлони. Разучавайки ги, и мерейки с ампер-клещите каква е консумацията, останах потресен какво консумира това чудо на техниката в покой (стендбай). Беше нещо около 60W. И това 24/7/365. Честито.
        Я кажи марката, че да не си купуваме? ...или това е реактивен ток?

Коментар

Jimi, ако не е тайна всички стъпки в най-горниото ти мнение ли предприе и колко лева реално ти струваше инвестицията, за да проследиш консумацията?
          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

На мен ватметърът ми струваше около 30 лева и съм склонен да го давам назаем.

Коментар

Е, мен амперклещите са ми по-скъпи - 120лв, щото стават и за прав.
              Реално предприех, стъпки 1,2, 3 се оказа излишна, 4 също, 5 направих едно замерване с клещите и се задоволих с това. От тогава сметката ми се движи напълно стандартно.
              Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
              Drag Grand Canyon Daily
              Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
              LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
                Е, мен амперклещите са ми по-скъпи - 120лв, щото стават и за прав.
                Реално предприех, стъпки 1,2, 3 се оказа излишна, 4 също, 5 направих едно замерване с клещите и се задоволих с това. От тогава сметката ми се движи напълно стандартно.
                А контролния електромер със софтуера колко струва?
                ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                  Това сериозно ли! Бих приел 0,6Вт. Отивам да меря...

Коментар

Първоначално публикуван от Фани Преглед на мнение
                    А контролния електромер със софтуера колко струва?
                    Пратих ти лично със фирмата. Беше тогава около 100лв.
                    Drag Grand Canyon Daily
                    LZ1JYM

Коментар

• От: До: Кражби на ток от домашна инсталация и борба с тях

Здравейте, пиша Ви тъй като имам сериозен проблем със сметките си за ток. Ето историята ми: Ноември 2013 година с мъжа ми се нанесохме в гарсониера, в която от 15 години никой не е живял. През декември ни се роди бебе. Първият месец платихме сметка от 90 лв. /отопляваме се с конвектори АДАКС, а останалите ни електроуреди са чисто нови и всички са с висок енергиен клас/. През февруари 2014 дойте първата откачена сметка на стойност 390 лв. След това нещата се нормализираха, като сметките паднаха на 150 лв. за студените месеци и забележете 100 лв. през лятото /не използваме климатици или каквито и да било други уреди за охлаждане през лятото, тъй като имаме бебе/. Та какво ме накара да Ви пиша. сметката ми октомври-ноември 2014 беше 298 лв., а ноември-декември 400 лв.!!! С мъжа ми засякохме киловатите за следващата сметка, която наближава 500 лв.!!! Така за всичко казано до тук, ето какво си мислим-Някой май ни краде!?! Комшията до нас е много долно същество! Зимата научих от съседи, че вече два пъти меко казано е "ял дървото" от мъже във входа, защото са го хванали да краде ток от мазите. Ние сме на 1 етаж, а пича пробил панела и си се вързал за мазите. След това ми казаха, че същия този е бил много близък с предишните собственици. За да ме разберете: откакто е купен апартамента никой не е живял в него. Може ли това говедо тогава да си е прекарал кабелче от тогавашните собственици и сега да си се топли на наш гръб!!! Моля Ви кажете как да го хванем? Пробвахме с ампер-клещи на главния бушон и се получи нещо странно. В единия ден примерно конвектора ми показва 7 А, а на другия 3 А, аспиратора ми показва 2А, а на другия ден 0.40 А !? Проблема е, че мъжа ми не се сдържал и му намекнал, че има съмнения и оттогава не сме засичали такива аномалии! Помогнете моля, Ви. Няма ли начин да му изгоря примерно това което си е включил за нас?

Коментар

• От: Кражби на ток от домашна инсталация и борба с тях

Гледам из интернета има много фирми, предлагащи услуга "разкриване на кражба на ток". Някой ползвал ли е такава услуга и можете ли да ми препоръчате извършващ я в района на община Несебър? От досегашни сметки по 10-20 лв. месечно и то само през лятото, когато ползвам вилата, получих сметка 620 лв. Явно се е вързало някакво близко заведение, но искам да разгадая кое точно.
                        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Аз искам да разгадая какво ще му направиш. Иначе ако няма хора там е ясно какво е станало и е малко вероятно да има следи.

Коментар

Невероятно бърза реакция на "ЕВН", не мога да повярвам. След мой сигнал преди 15 мин. на телефона им 0700 нещо си, дошъл техник и изловил заведението, което "разменило кабели" и мушнало в моя електромер, който разпломбирало, някакъв кабел (по думи на сина ми, който в момента е там), съставили протокол, онзи от заведението казал, че нямало проблем, той, видиш ли, щял да плати (и-и-и-и-и-и, бря-бря-бря?), а пък "ЕВН" щяло да сторнира сметката (туй пък хептен не мога да повервам) ми и да си издаде фактура за същата сума на заведението. Нещо не е наред, туй не е наша България, таваГищи?!
                            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Хайде не се прави. Кой знае кой колега си им пратил.
                              Drag Grand Canyon Daily
                              LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                                Невероятно бърза реакция на "ЕВН", не мога да повярвам. След мой сигнал преди 15 мин. на телефона им 0700 нещо си, дошъл техник и изловил
                                Къде е таблото с електромерите?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X