Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кражби на ток от домашна инсталация и борба с тях

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кражби на ток от домашна инсталация и борба с тях

Айде от днес и аз съм в приключение. Обажда се приятелката, че от ЧЕЗ са дошли да ни сменят електромера защото отчита грешно.
    Отивам аз и ги заварвам с мобилна лаборатория да отчитат, че електромера (идукционен) е с грешка 88% и аз плащам само 12% от реалната стойност.
    Това хубаво, ама аз съм си смятал инсталираната мощност и консумацията и сметката си ми беше точна.
    Не съм собственик, наемател съм, от една година и сега ми е интересно да видя какво ще отчете новия.
    Ако се увеличи със 88% то ще стане интересно. Аз друг вариант различен от нагла кражба не виждам.
    Пък и трудно се крадат 400 лева ток от монофазен проводник 4.5 квадрата, не е невъзможно но обаче...

Викнал съм за другата седмица кабелджия да ми дръпне една нова фаза по гофрето (новичко е) пък да видим.
    Мисля ако установа нарушение на цялоста (спайка или клема) да викна полицията да съставят един протокол.
    Друго да се сещате, като съвет към новак със борбата със електро бабаитлък?
    Последно редактирано от Jimi; 20-06-12, 17:11. Причина: Грешка
    Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
    Drag Grand Canyon Daily
    Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
    LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
      Айде от днес и аз съм в приключение. Обажда се приятелката, че от ЧЕЗ са дошли да ни сменят електромера защото отчита грешно.
      Отивам аз и ги заварвам с мобилна лаборатория да отчитат, че електромера (идукционен) е с грешка 88% и аз плащам само 12% от реалната стойност.
      Това хубаво, ама аз съм си смятал инсталираната мощност и консумацията и сметката си ми беше точна.
      Не съм собственик, наемател съм, от една година и сега ми е интересно да видя какво ще отчете новия.
      Ако се увеличи със 88% то ще стане интересно. Аз друг вариант различен от нагла кражба не виждам.
      Пък и трудно се крадат 400 лева ток от монофазен проводник 4.5 квадрата, не е невъзможно но обаче...

Викнал съм за дръгата седмица кабелджия да ми дръпне една нова фаза по гофрето (новичко е) пък да видим.
      Мисля ако установа нарушение на цялоста (спайка или клема) да викна полициата да съставят един протокол.
      Друго да се сещате, като съвет към новак със борбата със електро бабаитлък?
      Как я отчетоха тази грешка? На сваления елмер? Ако да - лошо.

Коментар

Е на сваления де. Сега е запечатан в плик за лаборатория. И с имам нов електронен.
        И мен не ми харесва, но като влязохме преди година не съм гледал, че електромера ми е със нарушена пломба.
        Още една обица на ухото....

Какво да очаквам сега - да ми пратят преизчисление за последната година на тяхно осмотрение?
        Drag Grand Canyon Daily
        LZ1JYM

Коментар

И мен не ми харесва, но като влязохме преди година не съм гледал, че електромера ми е със нарушена пломба.
          Кой и къде е видял свалената пломба?

Ако са само те - оспорва се, но е досада.

Коментар

Е на сваления де. Сега е запечатан в плик за лаборатория. И с имам нов електронен.
            Още една обица на ухото....

Какво да очаквам сега - да ми пратят преизчисление за последната година на тяхно осмотрение?
            Значи никой не те краде. Но това с пломбата е лошо. Може да кажат, че три си го повредил и тогава х 88% + още нещо.
            Дано да бъркам.

Коментар

Ако пломбата все още е там, вземи малко (капка) Локтайт и залепи жичката.
              Постарай се всичко да изглежда добре и толкова.

-Ало, ВиК ли е?
              -Не тука е енергото.
              -И на вас да ...........
              АИГ-Заваряване ООД
              Заваръчни апарати "DEL"
              http://www.aigwelding.com
              0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Кой и къде е видял свалената пломба?

Ако са само те - оспорва се, но е досада.
                Екип на ЧЕЗ е установява нарушената пломба, обаче на протокола се разписаха и свидетели - аз отказах да разпиша и те се обадиха на хора от асоциацията на потребителите за свидетели.... странна работа.

Абе то най-големия проблем е че собственика е 20-ти набор и не е в София. А аз нямам юридическо отношение към имота, освен договор за наем с два подписа.
                Drag Grand Canyon Daily
                LZ1JYM

Коментар

Екип на ЧЕЗ е установява нарушената пломба, обаче на протокола се разписаха и свидетели - аз отказах да разпиша и те се обадиха на хора от асоциацията на потребителите за свидетели.... странна работа.

Абе то най-големия проблем е че собственика е 20-ти набор и не е в София. А аз нямам юридическо отношение към имота, освен договор за наем с два подписа.
                  То това си е юридическо отношение към имота.

Коментар

Да, но той е собсвеник и аз от негово име нищо не мога да направя.
                    Не съм му пълномощник, а просто наемател...
                    Партидата в ЧЕЗ си е на негово име, а клаузата да плащам задълженията си съм я изпълнил.
                    Всъщност как доказват кой би трябвало да е манипулирал уреда, при условие, той е извън имота и е със свободен достъп?
                    Drag Grand Canyon Daily
                    LZ1JYM

Коментар

Да, но той е собсвеник и аз от негово име нищо не мога да направя.
                      Не съм му пълномощник, а просто наемател...
                      Партидата в ЧЕЗ си е на негово име, а клаузата да плащам задълженията си съм я изпълнил.
                      Всъщност как доказват кой би трябвало да е манипулирал уреда, при условие, той е извън имота и е със свободен достъп?
                      Ако се стигне до доказване, не доказват. Ама първо ти начисляват задължението и после чакат или да платиш (99.9%) или да ги съдиш (0.1%)

Коментар

А ако обжалваш, имат ли право да ти спрат тока при неплатена наказателна сметка.
                        Да се оглеждам за генератор...
                        Drag Grand Canyon Daily
                        LZ1JYM

Коментар

А ако обжалваш, имат ли право да ти спрат тока при неплатена наказателна сметка.
                          Да се оглеждам за генератор...
                          Огледай се за сгодни съседи, аз ще ти дам електромер да се прикачиш към тях.

Коментар

Електромери имам, ама малко странно ще ме гледат съседите като задам такъв въпрос.
                            Айде стига, да се надяваме да не се стига до там.
                            Drag Grand Canyon Daily
                            LZ1JYM

Коментар

Напротив, първо ще ти спрат тока, после ще опреш до съседите, щото виждам че 1200 лв. не искаш да платиш. Така че или сменяй квартирата до седмица, или започвай консултации със съседката, може пък да те е аресАла.
                              подаръци за мъже от FACOM
                              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Наемодателя да си преглежда електромера! Преди теб някой си го е наредил (може и наемодателя да е) а сега може теб да те глобят. Сменяй квартирата! Който си иска, когото си иска да съди!
                                Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X