Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кражби на ток от домашна инсталация и борба с тях

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кражби на ток от домашна инсталация и борба с тях

Май трябва да се преквалифицирам на ловец на призраци - има търсене.

Първоначално публикуван от Radineri Преглед на мнение
    ...
    Цветовете на телевизора - трудно си ги представям да произлязат от каквито и да било проблеми, дошли по захранващия кабел. Общо взето знам как са устроени телевизорите. Но всичко е възможно. Както продължавам да ви чета, имате И кражба, И неизправност, които може да са свързани, а може и да не са. Пазите ли сметките?

Проблемът, разбира се, има решение, но не мога да ви обещая, че решението съм аз. Ако не се налага дълго пътуване, мога да дойда и да ви огледам нещата. Може това да е достатъчно.

п.п. а като имахте протокол за неправомерно свързване, какво направихте с него?

Първоначално публикуван от titto Преглед на мнение
    ...
    Да знаеш занапред, че линкове към други форуми тук са забранени.

Котлето е съвсем способно да направи 800, че и 1800 лева - то просто не е приборът за отопление при съвременните цени. Променливите сметки са признак, че нещо хич не е наред, но пък онази изравнителна дивотия, която съвсем наскоро отмениха, прецаква всякакво разследване.

Нищо не ми остава, освен и на теб да предложа оглед - хем си в София. Но пак без обещания.
    ---
    Изобщо, кражбата на ток е творческа работа, а разследването и - поне също толкова творческа. Ако кабелите не са в тръби, работата е понякога и разрушителна. Но хубавите неща не стават лесно.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Май трябва да се преквалифицирам на ловец на призраци - има търсене.

Цветовете на телевизора - трудно си ги представям да произлязат от каквито и да било проблеми, дошли по захранващия кабел. Общо взето знам как са устроени телевизорите. Но всичко е възможно. Както продължавам да ви чета, имате И кражба, И неизправност, които може да са свързани, а може и да не са. Пазите ли сметките?

Проблемът, разбира се, има решение, но не мога да ви обещая, че решението съм аз. Ако не се налага дълго пътуване, мога да дойда и да ви огледам нещата. Може това да е достатъчно.

п.п. а като имахте протокол за неправомерно свързване, какво направихте с него?
      Здравей Ясене,

Благодаря за отговора! Тъй като протоколът не касаеше нас, а стълбищното осветление, от енергото ни посъветваха да направим пълна експертиза на входната и по апартаментите инсталации, включително и на таблото. На общо събрание на входа решихме да направим тази експертиза, защото се оказа, че други наши съседи, докато са в отпуска и са изключили бушоните си, са получили сметка за ток за периода. Намерихме фирма, която се съгласи да извърши експертизата, но обясни, че за целта целият вход трябва да е съгласен. Точно вечерта преди идването им няколко души от входа заявиха, че няма да осигурят достъп до вътрешното си табло и не искат да се спира централно тока, при положение че първоначално дадоха съгласието си. Така експертизата не се осъществи.

Страшно съм ти благодарна за предложението ти да погледнеш лично нещата. Живея в София. Как да осъществим по-нататъшна връзка?

Коментар

Телефон 0878605583 - Ясен.

Коментар

От: До: Кражби на ток от домашна инсталация и борба с тях

Здравейте,
          темата е изключително актуална за много българи, все изрядни данакоплатци. А и няма как да не е така, защото хем не ни е разрешено самоуправство, хем няма кой да ни защити. Затова и аз предпочитам сама да си върша работата. То и народа го е казал: На вълка му е.... Та така съсед във входа си е включил климатика към стълбищната инсталация. Спорих с ЧЕЗ и ми казаха, че след като е след електромера не ги касаело. Нали си плащаме. Та аз какво мога да направя сама, като се има предвид, че не съм глупава, но и опит много нямам с ел.инсталациите. Мога да се образовам щом се налага. Как да добия знания и умения, че да се справя с проблема! Може ли да ме насочите? Това нещо с предпазителя ми се вижда най-лесно, а и честно казано въпреки, че имам съвест, този съсед си го заслужава!

Коментар

Вариант е домоуправителят да се обади в районното МВР, защото това, което прави съседа ви все пак е криминално деяние - на практика краде от всички във входа.
            Днес колежка сподели, че така са се справили с техен съсед, вързал апартамента си към стълбището, защото му спрели тока за неплатени сметки. Тукашните ЕВН отговорили същото като ЧЕЗ?! Но пък полицаите свършили работа. Пробвайте.
            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Благодаря, за съвета още утре ще проверя, въпреки, че не съм много сигурна как ще стане тази работа. Опитвах се да намеря нормативна уредбя на въпроса, но не видях закон, който да регламентира този вид деяние като каквото и да е.

Коментар

От: До: Кражби на ток от домашна инсталация и борба с тях

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
                колеги,вземете един магнетрон от микровълнова печка и сателитна антена,на мястото на приемниците слагате магнетрона ,всичко гори вервайте,особено телевизори и радиоточки.
                ама не е хубаво "крадеца" да си е вкъщи защото лъчението е сериозно!
                Я го опиши по подробно....минава ли през стени и на какво разстояние..!
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                https://dvrbg.com/

Коментар

Хах, на някой ми е хладно и иска "на топло"?
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от Фани Преглед на мнение
                    Вариант е домоуправителят да се обади в районното МВР, защото това, което прави съседа ви все пак е криминално деяние - на практика краде от всички във входа.
                    Днес колежка сподели, че така са се справили с техен съсед, вързал апартамента си към стълбището, защото му спрели тока за неплатени сметки. Тукашните ЕВН отговорили същото като ЧЕЗ?! Но пък полицаите свършили работа. Пробвайте.
                    Е как по-точно полицията свърши работа..в патрулката си имат щатен ел.техник или някой от полицейските инспектори има кетап с сертификат че е правоспособно техническо лице и неговата констатация с протокол се зачита в съда! Айде стига глупости...единствено представител на енергопреносната мрежа може да констатира подобна злоупотреба а полицая може да му стане свидетел !
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                      Хах, на някой ми е хладно и иска "на топло"?
                      По-точно ми е скучно и умирам за глупости !

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                        Е как по-точно полицията свърши работа..в патрулката си имат щатен ел.техник или някой от полицейските инспектори има кетап с сертификат че е правоспособно техническо лице и неговата констатация с протокол се зачита в съда! Айде стига глупости...единствено представител на енергопреносната мрежа може да констатира подобна злоупотреба а полицая може да му стане свидетел !
                        Ще разпитам колежката какво точно са направили полицаите и ще разкажа.
                        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Първоначално публикуван от Radineri Преглед на мнение
                          Здравей Ясен,

Благодаря за тази тема във форума, тъй като никъде другаде не я откривам засегната. Имам същия проблем - вече 15 години съсед краде ток от домашната инсталация и ми създава големи главоболия. Разбрахме за това, като на една Коледа ни изгоря централният бушон на таблото и докато намеря нов да го сменя, бяхме захранени с ток, неизвестно как. Техниците на енергото казаха, че единствено при кражба на ток това е възможно да се случи. Отделно всяка вечер ни примигват лампите и това също било характерно при тази злоупотреба.

От години викахме ел. техници, които да ни помогнат и да ни защитят, но до момента нямаме никакъв резултат. А електроуредите ни, особено телевизорите непрекъснато дават проблеми. Това, което ти споделяш, ме обнадеждава, че има някакво решение. За съжаление, не съм грамотна в тази област и не бих могла да го направя сама. Моля те да ме насочиш към някой, който може да ми съдейства. Благодаря!
                          Здравейте,ако не сте си решили проблема,мога да предложа вариянт.Трябва да извикате техник от местното енерго смолба да ви прехвърли захранването от друга фаза в главното табло.При вас проблема е че с въпросния съсед сте на еднородна фаза.При преминаването на друга фаза ще започнат да изключват автоматичните предпазители.По този начин ще разберете от кой кръг и съответно кой съсед ви краде(и на него ще почнат да му падат бушоните).
                          Съветвам ви обаче,тези действия да се правят от техник,който осъзнава какво точно върши.

Дано съм помогнал!

Коментар

Може би въпросът ми нее точно по темата,но ще съм благодарен ако някой може да помогне.От някалко месеца плащам доста големи сметки,и когато погледнах електромера,забелязах ,че на дисплея от време на време се появява надпис "error-18".Обадих се в Е-он,и веднага дойдоха и ми смениха електромера.Попитах техниците,какво означава въпросната грешка,но те нещо смънкаха,то..такова..тука нещо часовника малко е бил разместен,и заминаха.Та въпросът ми е,някой знае ли какво означава тази грешка.
                            П.П. Електромера е ISKRA.
                            0884 987 137
                            В българския език НЯМА дума, която в множествено число да завършва с "Й"

Коментар

Протокол за подмяната получи ли?
                              Знам, че не съм цвете за мирисане, и характера ми не е златен, ма вчера една черна котка кат ми напрай път и си плю три пъти през рамото, зех да се замислям!

Коментар

Да,сега като гледам там е отбелязано "повреда в средството за търговско измерване",и отстрани е добавено минус 6h.Дали е възможно освен изоставането на часовника да е имало и някаква друга повреда? ISKRA е новият ми електромер,а старият е бил "Електроника".
                                0884 987 137
                                В българския език НЯМА дума, която в множествено число да завършва с "Й"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X