Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Направи си сам радиолампа........

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Направи си сам радиолампа........

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Аааа, трансформаторите на изхода са си отживелица.
    Тсъ. Още си се правят. Поне 5-6 известни марки. И модели имат по няколко. Медни, сребърни, за различни крайни лампи.

Изходно 50 ома без никакво съгласуване е напълно нормално в радиочестотите, а за аудио не знам къде са стигнали.
    Те си ползват всякакви лампи. Има доста добре звучащи лампи, дето изобщо не са мислени за аудио.

А пък, от моя бегъл аудио-конструкторски опит знам, че точно дълбоката обратна връзка е един от основните врагове на звука. Напук на техническите параметри.
    Е те тука си много прав. И това се чува и от ненатренирано ухо. Има усилватели от по 2 ламБи - драйвър и крайна. Понякога дори без кондензатори по пътя на сигнала. А пък хавата с кондензаторите е почти толкова необятна, колкото и тая със самите ламБи. Обратната връзка в аудиофилските среди е забранена дума. Ерес.

Има звукозаписни студия, при които сигнала минава прес десетки трансформатори. Не се забелязва някакво влияние върху качеството на сигнала. Но правенето на трафове е много тънка работа.
    Последно редактирано от sparkybg; 03-06-08, 14:18.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

А, да спомена, че и аз не съм ултрас-аудиофил.
      Всички ултраси са...ултраси

Героят на Никълъс Кейдж от "Да изчезнеш за 60 секунди" (съкратен превод):

- Всеки надут бунак може да компенсира малката си пишка с ново "Ферари". Аз искам 275 GTB от 1967.

Roger the Car Salesman: My name's Roger, Sir. May I be of some help?
      Memphis: That's funny, my name's Roger... Two Rogers don't make a right.
      [laughs]
      Memphis: Roger, I have a problem...
      Roger the Car Salesman: Yes?
      Memphis: I've been in L.A. for three months now. I have money, I have taste. But I'm not on anybody's "A" list, and Saturday night is the loneliest night for the week for me.
      Roger the Car Salesman: Well, a Ferrari would certainly change that.
      Memphis: Perhaps, Mmmm. But, you know, this is the one. Yes, yes yes... I saw three of these parked outside the local Starbucks this morning, which tells me only one thing. There's too many self-Indulgent wieners in this city with too much bloody money! Now, if I was driving a 1967 275 GTB four-cam...
      Roger the Car Salesman: You would not be a self-indulgent wiener, sir... You'd be a connoisseur.
      Memphis: Precisely. Champagne would fall from the heavens. Doors would open. Velvet ropes would part.

Коментар

Направо уникално.А дали ще се навие да ми направи една.
        Като става въпрос за радиоламби да си кажа болката.Трябва ми 6ЛО1И, ако някои има нека пише.

Коментар

Питай в www.bgaudio.org. Там има доста лампари.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X