Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Направи си сам радиолампа........
Свий
X
-
До: Направи си сам радиолампа........
Защо да е луд,просто човека има много ПИПИ в главата и знае какво прави.Завиждам му обаче зависта ми е благородна. Като по-малък и аз правих детекторни радиоприемници с един германиев диод ,един кондензатор,слушалка и 10м кабел за антена. Още си спомням как по цяла вечер слушах местното радио от нещо което съм сглобил със собствените си ръце.Представете си каква е тръпката обаче да си произведеш всички елементи за радиото със собствените си ръце.Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
Дий Снайдер
Коментар
-
Че е майстор - факт е, но някои технологични операции са премълчани има и мистична алабалистика в клипа.Например, на фона на цялото му оборудване, изрязва ламаринка с швейцарско ножче. Отдавна са измислени ножиците за ламарина и малките гилотинки. Тъпо...
Коментар
-
Другото, което не разбрах, е как изтегля въздуха отвътре. Видя се че има разни вакуум помпи, ама остана малко неясно.
Обаче е факт че човека е маниак. И е имал мерака и уменията да си направи всичкото оборудване. А това, че не спореля всичко, е обяснимо все пак. Сигурно си изкарва хляба с това. А са останали много малко хора, наясно с тия технологии.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от optron Преглед на мнениеЯко - тоя пич ме изкефи !!!
Най-силно впечатление ми направи неговият характериограф - дали е с някаква сервомеханика и със стоманени нишки за предавки ...Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Много ми хареса. Човекът е не просто радиолюбител.
п.с. на мен ми е интересно, дали ползва гол волфрам за катоди или го покрива с някаква по-сложна катодна алхимия?
Коментар
-
Въпреки че не е показано, има химия. За поглъщане на останалия кислород, за по-добра връзка м/у металните крачета и стъклото (на видеото се вижда, че имат странен червеникав цвят), предполагам за почистване на металните и стъклените детайли, за да няма паяжини в лампата.Може и още да има.
Коментар
-
И мен много ме изкефи клипа. Най се впечтлих от диаграмата. Идеална праволинейна характеристика. Ама нали съм българин и нама начин да си задам въпроса "абе тоя нещо не ме ли меносва"???? Мисля че не.О899 2б2 1З2
Коментар
-
Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнениеИ мен много ме изкефи клипа. Най се впечтлих от диаграмата. Идеална праволинейна характеристика. Ама нали съм българин и нама начин да си задам въпроса "абе тоя нещо не ме ли меносва"???? Мисля че не.
Звъка просто е друг. Лампов. Мек. Абе, сигурно знаеш за какво говоря.
Не те ментосва.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеВъпреки че не е показано, има химия. За поглъщане на останалия кислород, за по-добра връзка м/у металните крачета и стъклото (на видеото се вижда, че имат странен червеникав цвят), предполагам за почистване на металните и стъклените детайли, за да няма паяжини в лампата.Може и още да има.
А розовото по крачетата или беше мед, или някаква специална сплав. За добро слепване. Има подходящ коефициент на топлинно разширение, и разни други качества. Ама съм забравил какво точно беше. Не е секретна технология. Има го и всяка нормална крушка.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеНа лампите това им е главното предимство - гладката характеристика. Транзисторите общо взето са криви, и често искат обратна връзка, за да работят линейно. Друго предимство е че се държат "меко" при претоварване. Затова аудиофилите ги тачат толкова. Има лампови аудиоусилватели, струващи над 300000 долара. И тв тях даже и кондензаторите са правени на ръка.
Звъка просто е друг. Лампов. Мек. Абе, сигурно знаеш за какво говоря.
Не те ментосва.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар