Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Направи си сам радиолампа........

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Направи си сам радиолампа........

Е на това му викам радиолюбител

http://blog.makezine.com/archive/200...ccum_tube.html
    Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

До: Направи си сам радиолампа........

ЛУД!!!! ЛУУУУУД!!!!

Онемях!!! За съжаление такива чишити са адски рядко срещани. А уменията им са безценни. Респект!!!

Това трябва да го види Стефан.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Що ли и аз се сетих за Стефан... Уникален ентусиаст! Думи нямам...
      LZ1GYY
      0898 436 956

Коментар

Защо да е луд,просто човека има много ПИПИ в главата и знае какво прави.Завиждам му обаче зависта ми е благородна. Като по-малък и аз правих детекторни радиоприемници с един германиев диод ,един кондензатор,слушалка и 10м кабел за антена. Още си спомням как по цяла вечер слушах местното радио от нещо което съм сглобил със собствените си ръце.Представете си каква е тръпката обаче да си произведеш всички елементи за радиото със собствените си ръце.
        Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
        Дий Снайдер

Коментар

Че е майстор - факт е, но някои технологични операции са премълчани има и мистична алабалистика в клипа. Например, на фона на цялото му оборудване, изрязва ламаринка с швейцарско ножче. Отдавна са измислени ножиците за ламарина и малките гилотинки. Тъпо...
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Другото, което не разбрах, е как изтегля въздуха отвътре. Видя се че има разни вакуум помпи, ама остана малко неясно.

Обаче е факт че човека е маниак. И е имал мерака и уменията да си направи всичкото оборудване. А това, че не спореля всичко, е обяснимо все пак. Сигурно си изкарва хляба с това. А са останали много малко хора, наясно с тия технологии.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Яко - тоя пич ме изкефи !!!
              Най-силно впечатление ми направи неговият характериограф - дали е с някаква сервомеханика и със стоманени нишки за предавки ...

Коментар

Първоначално публикуван от optron Преглед на мнение
                Яко - тоя пич ме изкефи !!!
                Най-силно впечатление ми направи неговият характериограф - дали е с някаква сервомеханика и със стоманени нишки за предавки ...
                Еми или е серво, или е със стъпкови мотори. Ама така като гледам по ми прилича на чисто аналогово изпълнение.

Коментар

Много ми хареса. Човекът е не просто радиолюбител.

п.с. на мен ми е интересно, дали ползва гол волфрам за катоди или го покрива с някаква по-сложна катодна алхимия?

Коментар

Покрива се обикновено. Ама със сигурност и да го пита някой - няма да каже.

Коментар

Въпреки че не е показано, има химия. За поглъщане на останалия кислород, за по-добра връзка м/у металните крачета и стъклото (на видеото се вижда, че имат странен червеникав цвят), предполагам за почистване на металните и стъклените детайли, за да няма паяжини в лампата. Може и още да има.
                      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

И мен много ме изкефи клипа. Най се впечтлих от диаграмата. Идеална праволинейна характеристика. Ама нали съм българин и нама начин да си задам въпроса "абе тоя нещо не ме ли меносва"???? Мисля че не.
                        О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
                          И мен много ме изкефи клипа. Най се впечтлих от диаграмата. Идеална праволинейна характеристика. Ама нали съм българин и нама начин да си задам въпроса "абе тоя нещо не ме ли меносва"???? Мисля че не.
                          На лампите това им е главното предимство - гладката характеристика. Транзисторите общо взето са криви, и често искат обратна връзка, за да работят линейно. Друго предимство е че се държат "меко" при претоварване. Затова аудиофилите ги тачат толкова. Има лампови аудиоусилватели, струващи над 300000 долара. И тв тях даже и кондензаторите са правени на ръка.

Звъка просто е друг. Лампов. Мек. Абе, сигурно знаеш за какво говоря.

Не те ментосва.

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                            Въпреки че не е показано, има химия. За поглъщане на останалия кислород, за по-добра връзка м/у металните крачета и стъклото (на видеото се вижда, че имат странен червеникав цвят), предполагам за почистване на металните и стъклените детайли, за да няма паяжини в лампата. Може и още да има.
                            Има разбирасе. И не само за кислорода, а за всичко. По концепция вътре трябва да е вакуум. Всико дето не е - пречи.

А розовото по крачетата или беше мед, или някаква специална сплав. За добро слепване. Има подходящ коефициент на топлинно разширение, и разни други качества. Ама съм забравил какво точно беше. Не е секретна технология. Има го и всяка нормална крушка.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              На лампите това им е главното предимство - гладката характеристика. Транзисторите общо взето са криви, и често искат обратна връзка, за да работят линейно. Друго предимство е че се държат "меко" при претоварване. Затова аудиофилите ги тачат толкова. Има лампови аудиоусилватели, струващи над 300000 долара. И тв тях даже и кондензаторите са правени на ръка.

Звъка просто е друг. Лампов. Мек. Абе, сигурно знаеш за какво говоря.

Не те ментосва.
                              Когато бях ученик ми попадна старорото лампове радио на дедА ми. Супер се изненадах, когато го припалих и след няколко секунди като позагря. Звука беше неневероятен, въпреки лекия брум от мрежата. Имаше нещо много приятно и дълбоко в него, което при разни декчета на Сонита,Хитачита и прочие японски висини на полупроводниците го нямаше. Тогава си мислех, че просто говорителя му е много качествен и го изтърбуших, но не...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X