Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ВТОРИ АКУМУЛАТОР

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ВТОРИ АКУМУЛАТОР

Първоначално публикуван от Камен Калчев Преглед на мнение
    той и хаилукса е с два акумолатора.
    само ме смущава да неби да изтормозиа алтернатора
    нали при парелелно сварзване на двата си остават 12 в
    няма нали заводски си е така.
    само ако са много паднали е проблемно но може да си ги заредиш и с токоизправител предварително

Коментар

аз двата ще ги слагам на нивата
      "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

аз двата ще ги слагам на нивата
        къв е смисъла ладата е май единствената кола която пали най много на студ

Коментар

е да ама моята неще зимно време са адски мъки (

Коментар

има нещо збъркано зимата карам с най тънкото масло ,смених няколко нови стартера, и все едно и също , като почна да я паля ми настръхва косъма
            върти все едно не масло а грес съм сложил в картера

Коментар

венеца как е.предварението.масата към купето.маслото в скоростите.

Коментар

ако е масата си мисля че и на топло няма да върти
                маслото в скоростите е ок
                за венеза незнам ,несъм го гледал

Коментар

Защо не купиш един акумлатор 180 амперчаса и задължително със силови кабели,слагаш го в багажника и тогава стария основен акумлатор остава резервен, а ако са два за да подава нормален ток последователно свързване като при по мощните двигатели. Успех, аз карам един форд точно с такъв голям акумлатор.
                  Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

А втулките на стартера как са? Болтовете на шалтера? Огледай и кабелите за хлабини в обувките. Най-вероятно си за стартер. Зарежи ги тия втори акумулатори. Това не ти решава основния проблем.
                    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

има нещо збъркано зимата карам с най тънкото масло ,смених няколко нови стартера, и все едно и също , като почна да я паля ми настръхва косъма
                      върти все едно не масло а грес съм сложил в картера
                      Провери си масата към двигателя. За по-сигурно пробвай как върти ако дадеш масата направо на стартера, задължително стегната към някой от болтовете които държат самия стартер. Трябва да намериш по-дълъг кабел обаче, че оригинално е доста къс.
                      Казвам го, защото на едно жигули точно това му беше проблема.
                      Емиии, върви си още, и май,че още с кабела към стартера, а замасяването на двигателя работи в обратна посока.
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

имам 3 нови стартера със всеки един от тях върти по същия на4и- т.е. стартер отпада
                        замасяването го проверявах. ама не е лоша идея да виржа деректно на стартера,
                        а още един акумолатар да возя смятам че няма да е от загуба,дали ще стои в работилницата или в колата

Коментар

а какви са тези силови кабели
                          не са ли такива каквито са монтирани на колата оригиналноо

Коментар

алтернатора има достатачно запас да зарежда 2x75А
                            понеже акумулатора се зарежда с 10% от капацитета си двата в най-лошия случеи ще дърпат 15A ток ако са напълно разредени а това практически надали ще ти се случи

Коментар

аз на лотката ми имам switch и изпозвам една батерия за стартера а другата за конзумативите /хладилник,осветление,музика,микровълнова,топла вода,итн/, батерия за стартера е 100AH а втората е 230AH. алтернатор е от Лада 1600, двигател е Волво 2 цилиндра 24 КС.
                              това е switch

Single-pole, triple-throw switch permits four connection modes: Battery One, Battery Two, two batteries in parallel, or both off. Rated for 230 amps continuous, 345 amps momentary. For 6-volt to 32-volt systems. Includes alternator field circuit disconnect to prevent surges. Selector has positive click positions. Bakelite housing with copper washers, brass terminals, and brass nuts. Install with #10 screws

поздрави
                              Three witches watch three Swatch watches.
                              Which witch watch which Swatch watch?

Коментар

Първоначално публикуван от kraz Преглед на мнение
                                алтернатора има достатачно запас да зарежда 2x75А
                                понеже акумулатора се зарежда с 10% от капацитета си двата в най-лошия случеи ще дърпат 15A ток ако са напълно разредени а това практически надали ще ти се случи
                                Това е абсолютно погрешно твърдение и се чудя как имате смелост да пишете неща, в които не сте сигурни, при положение, че се четат от толкова много хора
                                Не 15, а 150 А ще дръпнат, когато са разредени и жална му майка на алтернатора и по-точно на диодите в него! Алтернаторът се стреми да поддържа напрежението в инсталацията без да има ограничение на тока, както е в някои външни зарядни устройства. Той дава "всичко от себе си" при разреден(и) акумулатор(и) и затова чуваме толкова често пред блока свирещи ремъци след запалване на коли след повече въртене...
                                В някогашните "динама", генераторите за постоянен ток имаше три релета - реле-регулатор на напрежението, реле за обратен ток и максималнотоково реле. Сега има само първото, защото обратен ток не може да има заради диодите в алтернатора, а максималния не се ограничава
                                , като се разчита, че претоварванията са краткотрайни, а алтернатора и диодите в него имат уж добро охлаждане.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X