Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ВТОРИ АКУМУЛАТОР

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ВТОРИ АКУМУЛАТОР

Имаше такава тема , http://www.niva-faq.msk.ru/tehnika/e.../akku/vtak.htm
    LZ1NBN

До: ВТОРИ АКУМУЛАТОР

аз бих те посъветвал колега, ако се слага втори акумулатор задалжително да има и един бушон 200-250 ампера на 40 сантиметра максимум от плюсовата клема се слага гнездото му, за повече инфо rnb-audio.com и емма България-правилник за оценяване на кар аудио-това важи не само при кар аудиото а ваобще когато се добавя акумолатор и като се взима от фафричния ток, разбирасе тогава бушона е според нуждите

Коментар

Колеги трябва ми втори акумолатор .,искам да го използвам за резервен, случайно ако се срине единият да мога да ползвам другия.Та въпросът ми е трябва ли да променя нещо по горната схема. Имах някъде схема ,но е по различна, и за жалост не мога да я намеря
      "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Има много теми за това, ползвайте търсачката...

Коментар

аз знам че е писано ама с тази търсачка нищо не мога да намеря

Коментар

хмм, странно и аз...

Като за начало, основното е да се купят 2 еднакви акомулатора, нови, ЗАЕДНО! Двойното окабеляване също е добре да е ново и еднакво, като оригиналното да се дублира и остане за резервно. Иска се и напълно изправен, по-мощничък по възможност алтернатор. Това разбирасе не е 100% /освен акомулаторите/, но е силно препоръчително за изправна, сигурна и работеща система. При положение, че така и така се действа по "тоците" 1 ключ маста, а евентоално и +.
            Кратко въведение
            До тук добре, остава да се избере свързването на системата, а това най лесно се определя спрямо конкретните нужди...

Коментар

ами зимно време доста сутрини съм се оказвал с паднал акумолатор ат въртене
              И акйо имам 2 акумолатор ,прехвърлям на него
              не знам дали не е по добре да се свържат да въртят и двата

Коментар

Тук е и уловката, по добре е, но има няколко похвата за свързване, а аз не съм много спец.
                Просто втори разкачен не си е работа, тряа се зарежда и той...
                Няма ли някой с 2 вградени да каже?

Коментар

Първоначално публикуван от Камен Калчев Преглед на мнение
                  ами зимно време доста сутрини съм се оказвал с паднал акумолатор ат въртене
                  И акйо имам 2 акумолатор ,прехвърлям на него
                  не знам дали не е по добре да се свържат да въртят и двата
                  по добре ще е да ги вържеш успоредно и винаги втория да работи
                  така когато въртшиш вместо да товариш с 100A единия ще товариш и двата с 50A
                  напрежението ще е по стабилно също и акумулаторите ще издържат повече

Коментар

и аз мисллех последователно ,но съм виждал и начин при коиито единия стои изключен и само по необхопдимост се включва
                    Имам друго питане, дали при това свързване , алтернаторът няма да се товари повече

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                      Тук е и уловката, по добре е, но има няколко похвата за свързване, а аз не съм много спец.
                      Просто втори разкачен не си е работа, тряа се зарежда и той...
                      Няма ли някой с 2 вградени да каже?
                      Някои VW-са си фабрично с два акумулатора.

http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=2235554
                      Прикачени файлове

Коментар

И аз си возех втори акумулатор за резервен около година...
                        Някъде в този период, от автомивката са открили факта, че този не играе и са го гепили...
                        После съм си мислил, че имам втори акумулатор, докато не дойде време да боядисвам джипката!

Коментар

почти всички бусове имат втори акумулатор паралелно вързани и двата постоянно.задължително и двата да са заедно .никакви допълнителни ключ маси и бушони.много джипове и те са с по два акумулатора.

Коментар

Първоначално публикуван от kraz Преглед на мнение
                            по добре ще е да ги вържеш успоредно и винаги втория да работи
                            така когато въртшиш вместо да товариш с 100A единия ще товариш и двата с 50A
                            напрежението ще е по стабилно също и акумулаторите ще издържат повече
                            Същото се получава с един акомулатор с двоен капацитет.
                            Ако се свържат последователно се получава двойно по-голямо напрежение, но със същия ток. Опасно е за електрическата инсталация, но двигателя пали. Гарантирано. Пробвал съм го. Но това е решение в краен случай! Но пък винаги може да се пусне 24 волта само към стартера.
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

той и хаилукса е с два акумолатора.
                              само ме смущава да неби да изтормозиа алтернатора
                              нали при парелелно сварзване на двата си остават 12 в

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X