Дайте линк към някоя към такава джаджа, по възможност да е изпробвана че върши работа?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Соларно зареждане на автомобилен акумулатор
Свий
X
-
-
Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеДайте линк към някоя към такава джаджа, по възможност да е изпробвана че върши работа?
Коментар
-
Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеДайте линк към някоя към такава джаджа, по възможност да е изпробвана че върши работа?
Отдавна съм купувал (сигурно има 7-8 години) и бяха малко по-евтини, също така в КМБ все още нямаше, сега може да има. Двама тираджии видях да ползват такива, казаха, че са им за таблет с GPS, телефон и т.н.Нямат извод за запалка в кабината или не дава ток при изгасен двигател, не попитах...
България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
Аз не ползвам джаджа. Взимам един моникристален панел 10W и го вързвам към акумулатора... Въпроса е при запален двигател дали няма да има проблем за панела?
Боголюб е дал линк към такива, за която благодаря, но няма лошо да се погледнат и други предложения.
Коментар
-
Коментар
-
Панела ми пристигна. Доколкото разбрах вече като говорих с хората панела нямал саморязряд и имал диод. Като отворих кутията за свързване обаче не виждам никакъв диод... Да му търся ли диод и какъв?
Коментар
-
Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнениеПанела ми пристигна. Доколкото разбрах вече като говорих с хората панела нямал саморязряд и имал диод. Като отворих кутията за свързване обаче не виждам никакъв диод... Да му търся ли диод и какъв?България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
Коментар
-
А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
-
Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнениеЕто го ветерана, прашасал, а уж в гората. Свързан е към акумулатор паралелно със зарядно. Има и още един, директно към акумулатора.
Коментар
-
Ако се монтира подходящ диод, няма да изгори. 1N4002 - 1N4007 са подходящи за целта, и се намират на разумната цена от няколко стотинки за брой.
Коментар
-
Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеАко се монтира подходящ диод, няма да изгори. 1N4002 - 1N4007 са подходящи за целта, и се намират на разумната цена от няколко стотинки за брой.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар