Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Соларно зареждане на автомобилен акумулатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Дайте линк към някоя към такава джаджа, по възможност да е изпробвана че върши работа?
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
      Дайте линк към някоя към такава джаджа, по възможност да е изпробвана че върши работа?
      Аз не ползвам джаджа. Взимам един моникристален панел 10W и го вързвам към акумулатора... Въпроса е при запален двигател дали няма да има проблем за панела?

Коментар

• veskov
        veskov коментира
        Редактиране на коментар
        През диод за да е ОК.
        На едно евтино китайче уж с джаджа, се оказа, че джаджата е куплунга за запалката с предпазител 1А и малък диод в него.

• Glow
        Glow коментира
        Редактиране на коментар
        Добре. Ще пробвам да видим какво ще стане?

Примерно: https://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_f...arger&_sacat=0
      Отдавна съм купувал (сигурно има 7-8 години) и бяха малко по-евтини, също така в КМБ все още нямаше, сега може да има. Двама тираджии видях да ползват такива, казаха, че са им за таблет с GPS, телефон и т.н. Нямат извод за запалка в кабината или не дава ток при изгасен двигател, не попитах...
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение

Аз не ползвам джаджа. Взимам един моникристален панел 10W и го вързвам към акумулатора... Въпроса е при запален двигател дали няма да има проблем за панела?
        Е аз за панел питах де. Нещо подходящо за тая цел, и по възможност да е пробвано, че върши работа...
        Боголюб е дал линк към такива, за която благодаря, но няма лошо да се погледнат и други предложения.

И коментаторите...

Коментар

Ицо, виж това за усб устройства си мисля, че по- удачно
          Наскоро ми пристигна и не съм го пробвал още обстойно, но на първо четене върши работа.
          https://amzn.to/2SuLnpw
          Последно редактирано от dancoo; 07-02-20, 19:36.

Коментар

https://www.acopower.com/products/hy-ltk-3x40w

ако си сериозен
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

• veskov
              veskov коментира
              Редактиране на коментар
              Идеята е за директно включване само на малък гол панел, компенсиращ с малък ток разряда на акумулатора при престой на автомобила. Иначе с голям и мощен панел си трябва контролер+ още мн друго

Ми не е зарядно тогава,ментейнър му викат,по нашенски не знам,слънчева курва
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Панела ми пристигна. Доколкото разбрах вече като говорих с хората панела нямал саморязряд и имал диод. Като отворих кутията за свързване обаче не виждам никакъв диод... Да му търся ли диод и какъв?

Коментар

• veskov
                veskov коментира
                Редактиране на коментар
                Няма диод в неговата кутийка, сложи някакъв изправителен за над 1А и над 40-50в.

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
              Панела ми пристигна. Доколкото разбрах вече като говорих с хората панела нямал саморязряд и имал диод. Като отворих кутията за свързване обаче не виждам никакъв диод... Да му търся ли диод и какъв?
              Измерѝ го, де. Обърни го с фотоклетките надолу, да не генерира ток. Пусни му слаб ток през мултицет и виж дали и колко преминава. После го изложи на слънце и виж колко ток "прави". Диодът може да е в самия корпус, има какви ли не щуротии вече, не е нужно да прилича на диод от магазин "Млад техник" от ТЗВ-време.
              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Ето го ветерана, прашасал, а уж в гората. Свързан е към акумулатор паралелно със зарядно. Има и още един, директно към акумулатора.
                10 ватови, моно, евтени китайчета от ибея. Уж за проба, но работят безпроблемно и си останаха
                Прикачени файлове
                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                Даника
                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                  Ето го ветерана, прашасал, а уж в гората. Свързан е към акумулатор паралелно със зарядно. Има и още един, директно към акумулатора.
                  Моя е същия има ли диод и връща ли ток?

Коментар

• veskov
                    veskov коментира
                    Редактиране на коментар
                    Нямат диод такива панели, а и да имат, още един не пречи. Напрежение имат, ток нямат.

• Glow
                    Glow коментира
                    Редактиране на коментар
                    Можеш ли да препоръчаш какъв диод да сложа?

• veskov
                    veskov коментира
                    Редактиране на коментар
                    Изправителен, над 1А

Още един въпрос. Когато е запалена колата тока от алтернатора, няма ли да изгори диода?

Коментар

• veskov
                    veskov коментира
                    Редактиране на коментар
                    Не,направи го да работи с незапалена и после карай с каквато искаш

Ако се монтира подходящ диод, няма да изгори. 1N4002 - 1N4007 са подходящи за целта, и се намират на разумната цена от няколко стотинки за брой.

И коментаторите...

Коментар

Ако се монтира подходящ диод, няма да изгори. 1N4002 - 1N4007 са подходящи за целта, и се намират на разумната цена от няколко стотинки за брой.
                    Доколкото видях единия е 1000V 1А а другия е 100V 30A. 1000V 1A каква работа ще свърши при положение, че алтернатора е 150А?

Коментар

А панела колко е?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X