Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Всичко за: E.V. Електрически автомобили, хибриди, батерии..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    Не знам какво съм показал. Зададох няколко въпроса на които ти не отговори. А причината да ги задам е, че съм запознат с поведението на малките автомобили и се съмнявам че поведението на тоя който хвалиш ще е по-различно.
    Та, ще направиш ли втори опит да ми отговориш. Много държа на отговор на въпроса с шахтата.
    Айде специално за теб втори опит
    Аз такава кола нямам. Та отпада "моето е най-хубаво"
    Поведението на това возило е като на всяка подобна малка кола. С думи прости-достатъчно комфортно за къси разстояния и скорост от 40км/ч
    По отношение на безопасност - аз например редовно се движа с електровелосипед или мотор из града. И щом пиша, значи съм оцелял...Тази кола е по-безопасна от двуколесно превозно средство
    Та...нали разбра за шахтата...вече...

Панайот Бърдарски
    0887 60 77 22

Коментар

• Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
      ...Та...нали разбра за шахтата...вече...
      Не, не разбрах. Къде си писал за нея?
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Не, не разбрах. Къде си писал за нея?
        Поведението на това возило е като на всяка подобна малка кола. С думи прости-достатъчно комфортно за къси разстояния и скорост от 40км/ч

Написах го като за баба и внуче да го разберат
        Панайот Бърдарски
        0887 60 77 22

Коментар

• Така формулирано разбрах какво имаш предвид. Не става за употреба! Избягвайте на всяка цена!
          Благодаря за предупреждението.

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
            А дървените философи и диванните експерти могат да започнат сега...
            Специално за Ицо
            Панайот Бърдарски
            0887 60 77 22

Коментар

• Нали всички са наясно, че щом голф количката има номер то тя по никаква точка не е в нарушение?
              Виж на старците някой е добре да им каже, че не се прави така.
              И понеже това няма да помогне (от опит) пак се стига до момента, че някой трябва да им вземе ключовете...
              Или с каквото там се подкарва това чудило!
              Враг усраине

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
                Редактиране на коментар
                По-скоро щв се появи "течението - Пази старчока "

• kameno karp
                kameno karp коментира
                Редактиране на коментар
                И тъй като мнооооого голяма част от катастрофите са причинени от млади,това значи ли,че трябва да кажем - на младите не им давайте ключове!? Всэщност имаш ли данни от някаква статистика,колко такива старчока са виновни за ПТП? Отделно,като минавам дефилето Варвара-Велинград,Петрохан,Шипка или просто като карам из Родопите,знаеш ли колко млади патки( и мъжки и женски ) пъплят дори с под 40км/ч и правят огромни колони!?
                Последно редактирано от kameno karp; 13-09-24, 19:09.

• Esper
                Esper коментира
                Редактиране на коментар
                Е това с дъртите беше основно заради конкретният пример на подбалканската.
                Аз консервите не ги познавам но обикновено някой ако се влачи в стил:

"Аз съм внимателен и не върша нищо необмислено" - обиккновено забелязвам че няма ауспух първо.

Не съм бил тези обувки за да знам но вероятно си къта тока че да стигне до контакта!

Иначе - случки всякакви.

• Е па да сложат по една ролка на бастуните и да тръгнат да си тропкат с тях по асфалта,че по-широко.

Дреме ми на колко години е шофьора,това на нормален път място няма с тия 40 км/ч

ТРОМБИТЕ за начало
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

• Едва ли на някой ще му хареса да настигне това нещо с автомобил.Ама по пътищата има и каруци с коне, трактори.А и водачи с нормални автомобили, които могат да се движат с разрешената максимална скорост, ама решават да карат с 50 км/час

Коментар

• Изоползването на публични пътища е свързано основно със СЪОБРАЗЯВАНЕ.
                  Не всички могат еднакво и това е съвсем НОРМАЛНО.
                  Оня дето се влачи отпред може пък да е добър в друго.

Ето затова мразя да използвам консерви - моторите ми позволяват да се съобразявам МНОГО по-малко с такива фактори.
                  Всъщност конкретният кейс просто не съществува.
                  Да, като завали съм мокър, като е студено си е студено...

Но скапаните електрички и колички за голф не ми пречат
                  Враг усраине

Коментар

• Бях против електро автомобилите ! Сега вече съм за ! От около месец придобихме плъгин хибрид и то най-необикновенният (поне за мен ) мазда MX 30 R-EV с ванкелов мотор . Въпреки малката батерия от 17,8 киловата от която мнозина се плашат , тя за нас е напълно достатъчна . Имаме вече около 700 км от които може би не повече от 100 км с зареждане от ванкела . И то не защото нямаше да ни стигне тока , колкото да се застраховаме как и защо работи системата наистина когато няма повече заряд в батерията . Само за един месец и стила ни на шофиране се промени . Колкото и да се дърпаме , рано или късно ще трябва да се променим !
                    Последно редактирано от alexalex69; 07-11-24, 13:50.
                    По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

• disko04
                      disko04 коментира
                      Редактиране на коментар
                      Дръвени глави трудно увират.

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                      Редактиране на коментар
                      Ти описваш един частен случай, защото не ви се ходи по 3 км в посока, и пак не оправдава точно този тип автомобил. Разхода му на гориво е твърде голям, а пробега самостоятелно на ток , твърде малък, та кащо ще имате два автомобила , един с двг , който ще е по-икономичен от този и един малък електрически , за тези малк иразстояния , който пък ще е по-евтин от този, та далече сте от оптималния вариант
                      Но пък кефа ви няма нужда да е логичен за останалите
                      Безаватийна и дълга употреба !

• alexalex69
                      alexalex69 коментира
                      Редактиране на коментар
                      Двата ни автомобила са различни по вид .... Форд Трансит Къстом ,Маздата и за добавка и два мотоциклета . Няма никой да е щастлив да катери баир в 5.30 сутринта или 9,30 вечерта и след работа да мине да напазарува и да носи на ръце . Градът където живеем е като Габрово и няма възможност дори при хубаво време да се ползват колелета . Отделно , че редовно вали . Цената и количеството на допълнителните екстри са допълнителен бонус за избора ни .

• Като чета си мисля, че един чист електрик с поне двойно по-голяма батерия, че ти реши 90 % от пътуванията, след като държиш и дизеловия. Концепцията на плъгин хибрида ми харесва, с изключение че все пак поддържаш две горивни системи и в България си плащаш данък и не ползваш привилегията на безплатното паркиране в зоните.Иначе миналата седмица бях впечатлен от броя и локациите на зарядните станции в Германия. Това само в случай на нужда, де...
                    edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

• alexalex69
                      alexalex69 коментира
                      Редактиране на коментар
                      Автомобили с по-голема батерия бяха опция , ама пустият му страх ако няма къде да заредим . Данъка е изключително малък , а за места без да плащаш има само на места за зареждане .

• Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
                    ...Иначе миналата седмица бях впечатлен от броя и локациите на зарядните станции в Германия. Това само в случай на нужда, де...
                    Все още не е създаден електрокар който да няма нужда от зареждане...

По-интересно е, че ползвателите на МПС с ДВГ почти никога не са впечатлени от броя бензиностанции в даден район. Може би защото просто използват автомобила по предназначение, а не се впускат в рисърч къде какъв щепсел има...

И коментаторите...

Коментар

• alexalex69
                      alexalex69 коментира
                      Редактиране на коментар
                      Щот не си търсил къде да зареждаш наФта или бензин в глухата немска провинция след 10 часа вечерта .

Все още не е създаден електрокар който да няма нужда от зареждане...

По-интересно е, че ползвателите на МПС с ДВГ почти никога не са впечатлени от броя бензиностанции в даден район. Може би защото просто използват автомобила по предназначение, а не се впускат в рисърч къде какъв щепсел има...
                    Отдавна вече не се впечатлявам от такива твърдения. На 50 год съм и имам книжка от 32. Нали не допускаш, че не съм ползвал автомобил с ДВГ, че даже и прехраната съм си вадел с такъв. И сега имам също такива. И не ги отричам изобщо. Това обаче не ми слага капаци на очите за удобствата на електромобила. И си ползвам два такива. Споделям само преки впечатления, без да се хвърлям по матросовски да защитавам едните или другите. Повечето отричащи ги никога не са ползвали....
                    Последно редактирано от edoors; 08-11-24, 15:50.

Коментар

• edoors
                      edoors коментира
                      Редактиране на коментар
                      Аз пътувам с него през Петрохан. Вярно, че повечето случаи е изчистех. Не до асфалт, ама няма дълбок сняг. Изключвал съм му тракшъна, защото искам да му давам газ. Иначе все едно, че ще умира. Но не съм имал случай да не се изкача.

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                      Редактиране на коментар
                      Твоето 4х4 ли е ?

• edoors
                      edoors коментира
                      Редактиране на коментар
                      Не знам да има такива. На задно са i3

• А някои които са ползвали, са на мнение че вероятността доброволно да инвестират в придобиването на електрическо тамагочи е равна на нула или по-малко...

Или да го кажа така - по мои наблюдения собствениците на EV които оценяват обективано придобивката си са много малко. Дори не малка част от тях казват за някои "подробности" едва като ги попритисне човек.
                    Останалите са с комплекс "моето е най-хубаво".

Затова приемам подобни хвалебствени оди с доста скептично. Вие си се хвалете де, а аз си запазвам правото да не вярвам на всичко написано.

И коментаторите...

Коментар

• alexalex69
                      alexalex69 коментира
                      Редактиране на коментар
                      Има почти универсални инструменти с които може да направиш примерно 80 % от ремонта и за останалите 20% са необходими точно определени професионални . Аз така разглеждам и нашият случай . За нас е напълно удобна и отговаря точно на нашите потребности и напълно непотребна за някой друг .

• Няма оди. Даже мисля, че гледам доста обективно. Не отричам и недостатъци. Ако беше съвършено, нямаше да имам ДВГ-та. Но и не разбирам краностите при отричането. А за правото на хвалене и оплюване, както и вярване- невярване, съм абсолютно съгласен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X