Иронично, но бих добавил, че според мен отчетената грешка ще е в екологичен аспект ;-)
Просто е: "Водещите световни учени в областта на климата предупредиха, че разполагаме със само десетина години, за да задържим глобалното повишение на температурите в рамките на 1,5 С, след което дори и половин градус значително ще влоши рисковете от суша, наводнения, екстремни жеги и заплахата от бедност за стотици милиони."
Ами откъде ресурси за производство на толкова батерии от настоящия тип? При 40-50 млн. електро автомобили произведени на година... и то при положение, че ограничените ресурси са за 10-12 млр. население... А 20-40 млрд.?! И от тях пак половината ще искат автомобили, а другата 1/2 няма да могат да си го позволят или няма да имат било пътища, било гориво, енергия, и/или даже чиста питейна вода...
Тесла не е удачния пример вече за иновации, които да намаляват отпадъците или замърсяването. Въпреки, че "умните хора (фирми) решават проблеми, гениалните ги предвиждат." Беше си добра идея, ама до момента в който не се превърна в "идеология" - демек- Идея: кон, впрегнат пред каруцата. Идеология: каруца, впрегната пред коня.)
Просто е: "Водещите световни учени в областта на климата предупредиха, че разполагаме със само десетина години, за да задържим глобалното повишение на температурите в рамките на 1,5 С, след което дори и половин градус значително ще влоши рисковете от суша, наводнения, екстремни жеги и заплахата от бедност за стотици милиони."
Ами откъде ресурси за производство на толкова батерии от настоящия тип? При 40-50 млн. електро автомобили произведени на година... и то при положение, че ограничените ресурси са за 10-12 млр. население... А 20-40 млрд.?! И от тях пак половината ще искат автомобили, а другата 1/2 няма да могат да си го позволят или няма да имат било пътища, било гориво, енергия, и/или даже чиста питейна вода...
От: Всичко за: E.V. Електрически автомобили, хибриди, батерии..
И последно глобално затопляне, или замръзване ни очаква?
И също не ми е ясно как електрическите автомобили ще спасят света от глобалното затопляне, като за тяхното производство се изразходва енергия и има процеси на изгаряне /окисление/, за да се произведе, пренесе, съхрани и използва ел. енергията.
Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
И последно глобално затопляне, или замръзване ни очаква?
И двете.
Там където е било топло, ще стане още по-топло. Там където е било студено, ще стане по-студено. Умереният климат ще се стесни и ще има по-екстремни състояния (бури, наводнения, суши и неприятни температури).
Честита Нова Година на всички и сега по темата.
Темата за е-колите ми е много интересна от известно време. Реших да електрифицирам една кола и се захванах да търся опции. Съвсем естествено се спрях на хъб мотори в колелата в случая 48волта 4000вата на колело. Китайците твърдят че с тези мотори ако колата е под 1000кг. ще може да развива 80-90км/ч.
За мен това е ОК. тъй като идеята е за малък градски автомобил който не напуска очертанията на ситито и по тази причина автономия от 90-100км. са напълно достатъчни. Тука обаче започват въпросите на които аз все още нямам отговор:
Какви акумулатори Li-ion трябва да поръчам за да постигна тези параметри.
За какво служи DC-DC конвертора който липсва в комплекта който съм поръчал.
Какво трябва да е зарядното което също отсъства в кита.
Забравих да кажа , че става въпрос за два мотора , два контролера, газ педал, дашборд и блутут адаптор за контролера.
Сега основния въпрос е забравям ли още нещо щото от Китай нещата пристигат трудно , но за сметка на това бавно.
Аз не искам просто да съм първи , искам като се обърна въобще да не виждам втория !!!
Куражът не е липса на страх. Куражът е способността да действаш ефективно въпреки страха.
В Алибаба QS Motor .
Аз не искам просто да съм първи , искам като се обърна въобще да не виждам втория !!!
Куражът не е липса на страх. Куражът е способността да действаш ефективно въпреки страха.
Какви акумулатори Li-ion трябва да поръчам за да постигна тези параметри.
За какво служи DC-DC конвертора който липсва в комплекта който съм поръчал.
Какво трябва да е зарядното което също отсъства в кита.
.
Хм че ти кво си поръчал?!
То това е най важното.Батериите съставляват най важната и най скъпата част.Както и тяхното зарядно.
Реално ти си поръчал "копчетата". Сега остава и балтона.
Нищо работа!
Много ми помогна ! И, колко струват батериите според теб ?
Много.Твърде много.
Което обезсмисля начинанието. А ако не мислиш така то корпорация Тесла търси такива като тебе за работаИ солидна заплата дават
Явно работиш за Тесла в отдел кадри щом и заплатите знаеш .
Не..работя за една китайска фирма.
Но по принцип знам долу горе заплатите...
Но това не променя основния факт.Че батериите са най важното най скъпото и най най най...
Иначе казано твоето начинание ми се струва глупаво харчене на пари.Ако разбира се си написал правилно нещата в първия си пост.Че няма това онова и прочие.И кое какво е.
Значи китайците продават и космически кораб за Марс в али баба.Дребна подробност е че няма двигател системи и други дреболии... Ама корпуса и седалките са тамможе някой да се излъже...
Та и твойта работа така
Коментар