Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Всичко за: E.V. Електрически автомобили, хибриди, батерии..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Карал съм електричка - за тест. Много е хубаво, не отричам - натискаш педала и цялат мощност е на колелата, няма замисляне, няма обороти, няма шум и пушек ...
    Единствен и непреодолим недостатък (за мен) е зареждането. Това лято едни младежи с теслА, ме молиха да ги закарам до хотела, щото теслАта дълго щяла да се зарежда пред магазина, пък хотела на 3 км. Не искам това да ми се случва. Ако не мога да мина 1000 км за един ден, не е за мен.
    И то не в графата "пробег" производителя да е написал "1000", а то да зависи от времето, от задръстването, от рекуперацията, от водача, и намси още от какво ..
    А и се опитвам да не карам из града. Общественият транспорт ми е супер удобен за повечето неща.
    Няма как едно решение да е удобно на всички.
    Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

• krassitch
      krassitch коментира
      Редактиране на коментар
      При -20 градуса трябва да може да мине поне 500-550 км, като минимум.Другият проблем е цената на тока на зарядните станции...

• Skorpion_BG
      Skorpion_BG коментира
      Редактиране на коментар
      -20 градуса в България в последните години е практически нонсенс.

• kbot
      kbot коментира
      Редактиране на коментар
      "1000 км за един ден" - не с "едно зареждане", въпреки, че и това става.

• Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
    .......
    Единствен и непреодолим недостатък (за мен) е зареждането. .........
    Заради това и ние избрахме Маздата , щот ще ползваме двг в краен случай . 80 % от ползването ни е градско и на къси разстояния .

По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

• Skorpion_BG
      Skorpion_BG коментира
      Редактиране на коментар
      Защо избрахте точно нея? При това с екзотичен двигател? Аз съм си харесал Шкода Кодиак.

• alexalex69
      alexalex69 коментира
      Редактиране на коментар
      Цената и до някаква степен самият автомобил вътре и вън .

• Гледам в момента едно Рено Сценик , дават му 650 километра пробек, което е доста добре , ако е истина, да речем че се изхвърлят малко и реални пробег е 550 , може това да е универсалната ми кола
    Имаш ли някаква информация по въпроса ?
    Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
    За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

• 650км пробег от колко kW батерия? Да не се окаже, че са го мерили само по нанадолнище...

Моята батерия е 75kW, разхода ми е 12-15kW/100км в София и 22-25kW/100км извънградско.

Заводския пробег е 530км, което отговаря само на градския разход. Усреднено горното дава 17.5kW/100км или 430км и това за мен е реалният разход на колата.

Най-хубавото в случая е че тези 17.5kW са около 2.60лв.
      124 -> 164
      T4

Коментар

• Пламен Атанасов
        Пламен Атанасов коментира
        Редактиране на коментар
        Напротив . докато е в гаранция обслужването е на определените места . Точно за да важи гаранцията. Обикновенно цената на тези места е доста .завишена .

• kbot
        kbot коментира
        Редактиране на коментар
        От опит - в оторизиран сервиз получаваш повече за парите си. Моята е вече на 12 години и продължавам да я водя там. А цените са съизмерими.
        Пробвах при кварталния маслар. Върши това поне от 20 години. Добре, че гледах какво прави. И иска той да ми купи филтрите и маслото, щото иначе нямал сметка ...
        А гаранцията си е личен избор. Никой не те насилва.
        Най-евтинко е сам да си я обслужваш - мога, ама защо да се цапам?

• Пламен Атанасов
        Редактиране на коментар
        Плащаш повече в оторизиран сервиз , точно за да имаш гаранция за машината и на работата . Ако в кварталния гараж може да гледаш какво се случва , при другите не е така . Нагледал съм се на некадърност и мошенници и при нас в Бг , и тук в Германия. Последно ги пипнах в пълна измама официален Фв сервиз . Пълно обслужване и нови гуми , фактурата над 2 евра от които малко над 300 за масло и филтър. Нямаше стикер за маслото , викнах механника да сложи и той казва не сме сменяли масло . Случайно стана , но се издъни , Приемчика се скри като разбра какво се е случило .

• Че електричките обслужване нямат ли ? Тяхното окачване пружини ; амортисьори и шарнири няма ли ? Дискове и накладки ? На първо четене се сещам че масла няма ама това при съвременните и пробег над 20 000 километра е никакво перо . Последно взимах за ортака 5 литра Тотал синтетика 5 W 30 с филтъра беше нещо под 100 лева . На зет ми и двете коли Митсубиши Оутлендър и Митсубиши Лансер са купени нови от Балкан Стар и въпреки че прескочиха 10 години не ще и да чуе да ги обслужва и поддържа на друго място освен в официалния сервиз само с оригинални части и консумативи . Не е зле колегите с електрички да направят една тема с разходите по марки и модели .
      Последно редактирано от sek.1; 03-12-24, 08:57.
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• Евгени го писа горе , че няма . Спирачките на електричките каратпо по над 100 000 защото се спира с електродивгателя. Аз масло с филтри смеянм на 3 месеца , ремъци, ролки , накалдаки ... всичко си върви по няколко пъти в годината. Карам 50 - 60 000 като минимал за година. Та все повече се обеждавам , че елктриучката е като за мен.
        Освен парите които заминават по сервизи и разправията със оставянето на автомобила там е проблем , защото живея на 30 километра от града.
        Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
        За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

• KingofROAD
          KingofROAD коментира
          Редактиране на коментар
          И аз това казвам. С личната кола до работата и обратно, и по лични дела и задачи. Служебната не ме интересува въобще...

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
          ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
          Редактиране на коментар
          Да ама когато ти дадат служебната за лични цели е най-добре . И такива случаи има

• KingofROAD
          KingofROAD коментира
          Редактиране на коментар
          Има, ама колко са? Нашия датеработел не дава, гледа да не се мине или прецака...
          А пък, след като ми сложат една нуличка след заплатата, ке си бацам с личната в командировки, и зебина ке плащам

• Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
        Евгени го писа горе , че няма . Спирачките на електричките каратпо по над 100 000 защото се спира с електродивгателя. Аз масло с филтри смеянм на 3 месеца , ремъци, ролки , накалдаки ... всичко си върви по няколко пъти в годината. Карам 50 - 60 000 като минимал за година. Та все повече се обеждавам , че елктриучката е като за мен.
        Освен парите които заминават по сервизи и разправията със оставянето на автомобила там е проблем , защото живея на 30 километра от града.
        Вземи си нещо по-съвременно, интервалите за обслужване са доста по-големи, сравнено с преди 15-20 години. Моята е почти на 10 години, предни накладки карат по 100 х.км., ангренажа е на 200, пистовия го смених превантивно на 210 в отлично здраве. Маслото за ужас на всички на 30 х.км. На нова кола с твоето каране 3-4 години поне ще имаш планирани посещения за обслужване.
        Ford Maverick II 2.3 XLT
        Ford Mondeo MK5

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
          Редактиране на коментар
          Сметката не излиза .... идеята е парите които се дават за гориво да отидат за изплащане на новата кола , тоест ако не е на ток нямам да има пари за изплащането.
          Пък дизел за 60 000 годишно е скъпо начинание.

• Asen Kushlev
          Asen Kushlev коментира
          Редактиране на коментар
          Въпрос на сметки. Но наистина не е лошо хората с EV да напишат какви са разходите, ама съвсем честно. Всяка машина си има консумативи и поддръжка. Ако има къде да зареждаш и си караш предимно в твоя район нещата може да се получат. Но не се знае какво ще стане с цената на тока след 1-2 години, сега е изкуствено ниска за бита.

• Пламен Атанасов
          Редактиране на коментар
          Разходите са свързани със зареждането . Зависи къде и на каква цена , при нас е изгодно на бързо зарядно и в къщи .На бързото цените са около 40 /45 цента за киловат. Домашния е по изгоден . Взех една Тесла 3 , вече мина 40х.км. От Тесла ми подариха общо 13х. безплатни км. и продадох за две години вредните емисии за 650 евра - до тук само плюс. Няма данък до 2030год. , никакво обслужване до момента и цената на застраховката наполовина в сравнение с другите Мпс които имам.

• Пичове напих се и ....изтрезнях Ягуар презентира електричка модел 00 ............
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

• Още две нули и ще стане Ауди...
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
            Още две нули и ще стане Ауди...
            Ама сега е кИнеф ( тоалетна по нАучно му ).....учише се в маркетига - да даваш имена които не са двузначни и да те убият преди да си се родил ..... ама тЕя новте меринджеи
            Последно редактирано от дядо владо; 03-12-24, 22:33.
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

• sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              Знаеш ли в Англия може и нормално да е . Там харесват други неща . Погледни им новата кралица .

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
              Редактиране на коментар
              Е, Паджеро - Монтеро ?
              Живот на руски помниш ли какво е ?
              Кур на немски ?

• sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              При англичаните странно защо са прекръстили Митсубиши на Шогун . Опел е Воксхол и тнт .

• Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
            Пичове напих се и ....изтрезнях Ягуар презентира електричка модел 00 ............
            явно си пропуснал 'новия имидж' на Ягуар

Коментар

• Абе не знам за вас ама аз като видях китайските електрички - твърдо съм убеден че следващата ми кола ще е такава!

Коментар

• Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
                Абе не знам за вас ама аз като видях китайските електрички - твърдо съм убеден че следващата ми кола ще е такава!
                След като китайските смартфони са по-зле от корейските или тайванските.... Аз не бих се качил в два тона желязо, движещо се със 140 км/ч АКО е ЧИСТО КИТАЙСКО ПРОИЗВЕДЕНИЕ ... да не забравяме химическата , запалителна бомба вътре - батерията.

Просто малко по-високо оценям Живота. Но това е само едно мнение почиващо на десетилетия опит с китайски изделия.
                Последно редактирано от Гаврил Груев Хлътев; 06-12-24, 20:57.

Коментар

• kbot
                  kbot коментира
                  Редактиране на коментар
                  Забрави първото "десетилетие" и всичко си им е наред на китайските неща

• krassitch
                  krassitch коментира
                  Редактиране на коментар
                  Китайски стоки има на изключително високо качество, ние не можем да имаме реална представа за неща, които не се внасят тук.З смартфоните, от един ценови клас, не са по-лоши категорично.За компютрите -също.Имат обаче едзно огромно предимство, учат се много бързо, и вървят напред.Европейските производители вървят назад -категорично...И ще духат супата, защото са много хитри

• Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение

След като китйските смартфони са по-зле от корейските или тайванските.... Аз не бих се качил в два тона желязо, движещо се със 140 км/ч АКО е ЧИСТО КИТАЙСКО ПРОИЗВЕДЕНИЕ ... почиващо на десетилетия опит с китайски изделия.
                Честно казано не те познавам лично - забелязал съм че всичко разбираш и всичко знаеш !
                Според мен - почиваш на стари изтъркани приказки - стари приказки дето всичко европейско е върха а всичко китайско е калпаво.
                Европейското качество отдавна го няма - ама ти не го знаеш защото най вероятно не си си купувал нова кола наскоро-иначе другояче щеше да говориш.
                Много мразя обобщенията и затова го казвам съвсем просто :
                Когато става дума за дизели бензини - европейците са добре - според мен заради десетилетията опит...
                Но когато става дума за електрически коли- Китай е на десетилетия пред Европа.
                Хубаво е да се знае кой къде е силен...

Ти не си се качил на китайска кола движеща се с 140 км час - ама тоз апапин вече се е качил!
                И те уверявам че този човек - е карал всякакви коли има огромен огромен опит - и глей го какво прави!

Глей го бе - с 140 кара на нивата!!!!

Коментар

• Еделвайс
                  Еделвайс коментира
                  Редактиране на коментар
                  Китайците са голяма работа, това ел. чудо наистина изглежда масивна работа и ако се докаже и издръжлив през годините че и с евтини части, нищо чудно че европейските производители почват да фалират, говорим специално за електрическите автомобили, при бензиновите имат още да се учат да ги усъвършенстват но и това ще е въпрос само на време...

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                  Редактиране на коментар
                  На този човек му се плаща да ти покаже , че определен продукт е върха, ама какво става зад камерат ти не виждаш
                  Това изобщо не означава , че точно този автомобил е боклук Май този беше с опцията за дрон на покрива нали ?

2018-а в Казахстан ползвах за 6 месеца , чисто нова Джили - Гили или там както се казва копието на Раяв 4 , струваше 10 000 долара и беше само напредно, но си беше нормален автомобил отвсякъде. за 30-40 000 километра , никакви забележки.

• mishomishev
                  mishomishev коментира
                  Редактиране на коментар
                  "На този човек му се плаща да ти покаже , че определен продукт е върха"

Абе - как да ти кажа. Определено точно този човек не е такъв - не би рекламирал боклук нито на калпавото ще каже хубаво и обратно. Точно този- има някаква чест морал - и не би взел пари да лъже.И този ентусиазъм викате лесно се купува?!
                  Второ:
                  Каквото и да ти говори ако ти имаш очи и глава няма как да не видиш:равни фуги отвсякъде, прекрасна сглобка, двойна батерия, 4 мотора, 1000 коня- абе кара с 160 през нивата - какво да говорим?? Лесно проверими факти...
                  Трето:
                  Аз съм реалист човек-гледам прагматично. Когато давам пари-искам да ги видя за какво ги давам.В случая ги виждам . Не мога да видя защо трябва да дам 300к за новото бмв ауди или подобно.Не че са лоши ами просто не струват толкова - от личен опит говоря.

• баси кенефа

Коментар

• kameno karp
                  kameno karp коментира
                  Редактиране на коментар
                  Киселко ли е гроздето!?🤣

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X