Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Криви сметки за отоплител на филтър за дизелово гориво

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Криви сметки за отоплител на филтър за дизелово гориво

Масивната плоча с реотан означава, че ще заработи след 10 км преход, а нали целта е да улесни паленето. Именно малката площ и обем гарантират заработване веднага. Тази джаджа със свещта е хитра, но иска много автоматика за защита и управление. Освен по температура и по поток, защото без движение на нафтата не бива да се пуска. Ще я изпари, а ГНП с пара не работи.

Коментар

Самурегулиращ се подгряващ кабел на 12V. Използва се против замръзване на тръби с вода.

Имам 30W/m, би трябвало да има и други мощности.

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
        ...
        И цялото прилича на нещо довлечено от котка
        Виж му цената. Аз бих полагал особени грижи за такава котка.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
          Масивната плоча с реотан означава, че ще заработи след 10 км преход, а нали целта е да улесни паленето. Именно малката площ и обем гарантират заработване веднага. Тази джаджа със свещта е хитра, но иска много автоматика за защита и управление. Освен по температура и по поток, защото без движение на нафтата не бива да се пуска. Ще я изпари, а ГНП с пара не работи.
          Да, съгласен.
          Това исках да кажа - към такова агресивно подгряване е добре да се подходи малко по-сериозно към защити.
          Малко повече от биметален датчик и реле.
          Фабричните за които говоря и които съм виждал нямат автоматика но те първо не са толкова мощни и наистина са инертни.

Подгревна свещ, която е минимум 100W, директно в горивото, на такава малка площ и управлявана по този начин ми изглежда доста безотговорно.

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Виж му цената. Аз бих полагал особени грижи за такава котка.
          Видях я и това основно ме счепатли.
          Иначе идеята е стара като смъртта.
          Враг усраине

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0121.jpg
Прегледи:1
Размер:99.5 КБ
ID:5705902

Подгревател за огледало 3А. на 24 v. увиване около филтъра, отгоре изолация и нагряващ кабел на тръбата между филтъра и резервоара,и чакаме студ за проба. Снимки след монтажа.
            . LRE Bulgaria.
            RRC SE V8 91г.

Коментар

Ти го пробвай и на топло. Все някой път ще го включиш по грешка, да не стане някой фал.

Иначе студено като за нафта май ще има декември месец.

Коментар

Мисля бях споменавал на времето на гоУфу 1.5Д бях направил подгрев на цялата магистрала от резервоара до отпред... Общо взето представляваше спирала около магистралата, в стъклен шланг... Поради голямата площ температурата при постоянно включен нагревател едва ли надвишаваше 40С...
                Нямам спомен какъв реотан ползвах, но навярно съм го сметнал за около 100Вт...
                Дали имаше ефект - така и не разбрах... Преди това ми мръзнеше магистралата и филтъра, а след това не съм имал проблеми, но вече бе към края на зимата, а и времето за експлоатация бе сравнително малко - след няколко месеца продадох автомобила...
                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Аз съм склонен да приема, че притоплянето, при това не чак толкова агресивно върши работа.
                  На мерца конзолата с филтъра дори не е електрическа - въртят вода от малкият кръг през нея.
                  Карам съм 3 нафтови печки и с нито една никога не съм имал проблем със замръзнала нафта.
                  И никога не съм ползвал "зимна" нафта.
                  Най ниската температура, която съм виждал изписана на таблото е била около -28 гр. май.
                  Може би благодарение на тази система - винаги е бачкала.
                  Имайки предвид горното и ако нямам такава бих помислил фабричен такъв от нещо.
                  Виждал съм електрически конзоли на фиат, пежо...
                  Да се грее цялата магистрала и реотани около маркучите ми се вижда прекалено импровизирано и излишно.
                  Естествено може и да не съм прав - изхождам си от опита до момента.
                  Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                    ....Да се грее цялата магистрала и реотани около маркучите ми се вижда прекалено импровизирано и излишно.
                    Разбира се, че бе импровизация, но навярно поради калпава нафта (става въпрос за 1993-95г) и навярно наличие и на вода, замръзваше ниската точка на магистралата (не замръзваше, когато тази страна на автомобила бе на слънце - магистралата бе почти до прага)...
                    А и става въпрос за дърт дизел, със 175 бара на дюзите и предкамерно горене... При съвременните дизелаци работата е малко по-друга...
                    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

То ако мислиш, че моите печка са били и са много модерни...
                      Но със сигурност има значение и нафтата, естествено.
                      Това, че не зареждам наточена и фино филтрирана зимна нафта не означава и че зареждам от варели.
                      Просто обикновена нафта от някаква нормална бензиностанция.
                      Сега си спомням, че преди няколко години, когато гонеше -30 една заран мечока леко взе да претриса и ме учуди.
                      "Изчисти" за няколко километра.
                      С такива "перипети" съм се сблъсквал около "печките" за има-няма 15 години без ТНТМ по темата.
                      А в последните години пък саждата я разпалзвам само зимата.
                      Враг усраине

Коментар

E, моите перипетии бяха доста по-сериозни - не щеше да пали, или пък запали, но държи само празен ход (подадеш ли газ, и колата глъхне) и т.н... След поставяне на подгрева нямаше такива ефекти... Но тогава нафтата от бензиностанциите бе по-зле от 'сегашната от варели' - такива неща съм вадил от тръбопровода и дюзите, че съм се чудил как са преминавали през помпата

Коментар

Оказа се че някои модели на Форд имат заводски отоплители(снимката е на заем от Форд форума,това е на Мондео)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Коментар

Много коли имат такива ама това е на водата, а не на нафтата.

Коментар

Според мен си е на нафтата и представлява три подгревни свещи под ъгъл за по-добро обтичане и възможност за регулиране на мощността. Закарали са му и нарочна маса с четвъртата жица, защото тоците са сериозни.

Коментар

Направо си е на антифриза към парното , на тези маркучи ф16. Отоплителите за нафтата най често са във горивния филтър .
                                Фиат Купе
                                Опел Фронтера В
                                Мицубиши Паджеро Пинин

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X