Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Криви сметки за отоплител на филтър за дизелово гориво

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Криви сметки за отоплител на филтър за дизелово гориво

Намерих нагревателен кабел на 24v.чакам да ми пишат за параметрите му че имало и някакъв терморегулиращ се да изключва на 65градуса .Целта е да направя така че като падне под -5гр.да го включа да подгрява и да докарва температура на нафтата над 5-10 градуса във филтъра.Пък ако някой колега има такова животно от седалка и не му трябва да пише ще черпя .
    . LRE Bulgaria.
    RRC SE V8 91г.

Коментар

Все ми се струва че мястото на филтъра не е там.Моя е закрепен над мотора Мерцедес 817 и до сега не съм имал проблем-абе друго си е на топло.Да не би в нафтата да е проблема а ти да си усложняваш живота с подгревки???

Коментар

То че е от нафтата е ясно, ама човекът трябва да работи с каквато му сипят.

Коментар

Първоначално публикуван от bochopz Преглед на мнение
          ....Целта е да направя така че като падне под -5гр.да го включа да подгрява...
          Намери си биметална пластина от Мерседес, която включва отоплението на огледалата, подгрева на пръскалките на чистачките, и маркуча до тях.
          Обикновено е монтирана на предния капак до лявата му панта.
          Влючва се самичка при температура под +5*.

Ще ти трябва и реленце, ама това е въпрос на кабели и жици.

Коментар

То е ясно че в нафтата е проблема щот не караме с алпин дизел за старите дараци -магирусите въздухарки няма проблем вървят но тия по новите нещът задръстват се филтрите и се оправят с подгряване с горелката. Филтъра оригинлно е там грубия зат резервоара а финния до двигателя и датчици навсякаде и за кво ли не.
            . LRE Bulgaria.
            RRC SE V8 91г.

Коментар

И според мен филтъра трябва да се премести. Подгрева от една седалка който ползвах беше за ЛТ-40 резервоара зад задния мост и 2.4 без турбо. При тебе разхода и на час и на км. е два три пъти по-голям. Ясен каза че ще слабо но ако сложиш подгрев от две седалки ватовете ще стигнат ама не виждам къде ще ги навиеш на тази къса тръбичка.

Коментар

мнение за това,
                Последно редактирано от nickbochev; 10-02-16, 06:47. Причина: снимка, вместо линк
                . LRE Bulgaria.
                RRC SE V8 91г.

Коментар

Здравейте,и аз да кажа какво съм чул от по стари колеги ,че в резервоара на камионите пускат от акумулаторите кабел и връзват една халогенна крушка и потапят в резервоара,казваха ,че така са пътували за иран ,не са имали проблеми.

Коментар

Това е известно но няма да ми върши работа 1нафтата вече е по друга (различна) .2 през ноща при -10 гр.трябва да тръгна а крушката и трябва време да затопли 300 литра резервоар а немога да я оставя постоянно включена че има паузи от 10-20 дни аз не съм постоянно при снегорина.
                    . LRE Bulgaria.
                    RRC SE V8 91г.

Коментар

Първоначално публикуван от bochopz Преглед на мнение

мнение за това,
                      Изглежда смислено.
                      Последно редактирано от nickbochev; 10-02-16, 06:48. Причина: корекция в съдържанието на цитата

Коментар

Ако мога и аз да съм полезен, преди доста години имахме Ситроен БХ, 1.9 чист дизел. Докараха ни го от Австия, ползван беше в една планинска кариера и асфалт видя чак в България, та на него имаше монтирана една тръбичка около 40-50 см. ф8 на вход и изход, а останалото беше по дебело около ф12, и там имаше две жици от двата края.Тръбичката стои точно преди филтъра на входа от резервоара. Като го подгрявах сутрин тази тръбичка се затопляше доста, а малко след това се усещаше топлината и по тръбата чак до резервоара. Един път при някакъв ремонт един майстор я беше извадил едната жичка и по време на движение ми се случи да се задръсти филтъра, но беше преди години и беше -15-на градуса. Като я закачих и постоях на контакт малко после запали и никакви проблеми. Имах я някъде свалена, но не обещавам че ще я намеря. Та идеята беше да се потърси по моргите от някоя стара кола , а на новите модели се продава кутията на филтъра с подгрев. Имаги и на Вектра Б, на много от Фолксваген групата, каквото се сетите, особено ако е внесено от по студените страни.

Коментар

Вариант с подгревна свещ и термо датчик,простичко за реализация трябва и едно реленце за подаване на ток на свеща:

Това е фабрично,някъде по китайските сайтове го видях...

п.п.Ей от тук,сайта даже е Японски=> http://global.rakuten.com/en/store/c.../item/bdh-12v/
                          Последно редактирано от HEMO; 06-03-16, 19:42. Причина: бъг,снимка,линк

Коментар

Първоначално публикуван от HEMO Преглед на мнение
                            ...

Това е фабрично,някъде по китайските сайтове го видях...

п.п.Ей от тук,сайта даже е Японски=> http://global.rakuten.com/en/store/c.../item/bdh-12v/
                            Не мога да поярвам, че тава се продава.
                            А още по-малко на цената...
                            Прилича на прект за гаражен тюнинг на дизелов гоуф с пернишнки номер [emoji9]

Чиста руска рулетка е според мен това.
                            Ако нещо изпусне (залепи) и не изключи, пожара е в кърпа вързан!
                            И ше тръгне от гумените маркучи към щуцерите.
                            Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                              ...Прилича на прект за гаражен тюнинг на дизелов гоуф с пернишки..
                              Хах за гоуф и Перник да не съм чул лоши думи ей[emoji1] Иначе не виждам драма,свеща в тръбичка от неръждавейка и вероятно и е ограничено нагряването с по-малко напрежение...А и това се включва в студ,на едни -15 примерно.По някога най-простичките решения работят добре.

Коментар

Едва ли е ограничено напрежението - няма с кво.
                                Площта е адски мъничка.
                                И цялото прилича на нещо довлечено от котка
                                Иначе не се различава по принципа си на действие от стоковите такива.
                                Само че тези, които съм виждал са масивна плоча с реотан и датчик на която отдолу се навива директно филтъра.

А иначе за гоуф0 и винкел щтрассе смея ли да кажа нещо лошо с тоя профил
                                Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X