Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Видеорегистратори, струва ли си?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Видеорегистратори, струва ли си?

Има разлика между аvi и mov. Освен, че са различни файлови формати, това е свързано енкодирането на фаила както и с използваната компресия. Mov принципно е с по-голяма компресия, следователно на по малко магабаити може да запише повече информация. Това пък е свързано с използване на по бърз процесор.
    Накратко ако искаш да правиш евтино устройство, пускаш го да записва с слаба компресия, и така пестиш от бърз хардуер които да енкодира.
    Относно разликата между DOD и новатек, наи вероятно в едното устройство са вложени едни компоненти а в другото други.
    Като при телефоните е има и за 100 има и за 400, ама на едните камерата снима колкото да не е без хич а на другите като фотоапарат...

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
      .
      Накратко ако искаш да правиш евтино устройство, пускаш го да записва с слаба компресия, и така пестиш от бърз хардуер които да енкодира.
      Интерсно защо едни от най скъпите видео камери в света за професионало кино заснемане,записват с минимални комперсии.Не обърквай човека

DOD има реална,а не интерполирана резолюция 1920х1080.И аз съм c DOD,чудсно е качеството,купи си го него,независимо че е по скъпо.Въпросът е,дали ти трябва вграден GPS на регистратора,от там скача цената.Потърси и по малките модели LS 300,LS 200w,LS 400W...
      Другите са такива мазнотии на 1920х1080,че не се разчита нищо.Минат е пътя от идеята за евтино и качествено.Следва набутване,опит за продаване или подарък и нови пари за истинско.
      Имаш ЛС
      Пътят е целта.

Коментар

Първоначално публикуван от charger Преглед на мнение
        Интерсно защо едни от най скъпите видео камери в света за професионало кино заснемане,записват с минимални комперсии.Не обърквай човека

DOD има реална,а не интерполирана резолюция 1920х1080.И аз съм c DOD,чудсно е качеството,купи си го него,независимо че е по скъпо.Въпросът е,дали ти трябва вграден GPS на регистратора,от там скача цената.Потърси и по малките модели LS 300,LS 200w,LS 400W...
        Другите са такива мазнотии на 1920х1080,че не се разчита нищо.Минат е пътя от идеята за евтино и качествено.Следва набутване,опит за продаване или подарък и нови пари за истинско.
        Имаш ЛС
        Между камери за професионално кино и видеорегистратори има разлика от земята до небето.

Аз не казвам, че да снимаш без компресия е лошо, казвам, че в потребителската електроника, регистратори, телефони, производителите се стремят на по-малко място да съберат повече информация и това става с компресия. Затова и постояно излизат нови формати h264, h265...

Коментар

Е накрая и аз се реших да купя видео регистратор... даже два. Какво бихте ми препоръчали и най-важно - защо? Търся нещо, което може да ми запише пътуването по града през целият ден, защото в Кърджали е пълно с хора, които си отвъртат главите преди да седнат зад волана. Реално няма ден в който да не стана свидетел на поне няколко сериозни нарушения (без жертви и щети, но с реална опастност). Просто ми писна и смятам да почна да си записвам всички пътувания - ей така - да не слушам, как поредният помяр се опитва да лъже пред КАТ.

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
            Е накрая и аз се реших да купя видео регистратор... даже два. Какво бихте ми препоръчали и най-важно - защо? Търся нещо, което може да ми запише пътуването по града през целият ден, защото в Кърджали е пълно с хора, които си отвъртат главите преди да седнат зад волана. Реално няма ден в който да не стана свидетел на поне няколко сериозни нарушения (без жертви и щети, но с реална опастност). Просто ми писна и смятам да почна да си записвам всички пътувания - ей така - да не слушам, как поредният помяр се опитва да лъже пред КАТ.
            Ако успееш да докопаш DataCam 6 Max - друго не ти трябва. Наличието на две SD карти и възможно най-хубавия обектив за устройство от такъв тип, барабар със Sony матрицата вътре работят учудващо добре.
            Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X