Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Видеорегистратори, струва ли си?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Видеорегистратори, струва ли си?

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
    С моя видео-регистратор записвам една цяла разходка около 3-4 часа постоянно в движение и не успява да запълни картата, която е 32 ГБ, а видеото е настроено на ФуллХД..
    Моята карта е 8 геги от които за регистратора съм отделил около 2. Не знам за колко време стига мястото но при положение, че съм задал 3 мин. запис си е съвсем ок. Реално разстоянието без запис между два 3 минутни клипа е по-малко от 1/4 секунда.

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
    ...за нуждата да се сваля ежедневно дори не се бях замислял.
    Пречупено през моята призма, ежедневното му ползване освен безмислено се оказва и обременяващо.
    Свалянето при мен е обусловено от 2 фактора - наркомани и цигани които не биха се поколебали да вкарат паве в колата за да вземат нещо закачено на предния джам и второ- все пак това си ми е телефона и го ползвам и като такъв.

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
    А телефонът ти стои постоянно на таблото и не го махаш? Или идеята, е че така или иначе ще се маха и слага, то може да се ползва телефона?
    Не го махам докато съм колата, в смисъл ако се наложи да го ползвам като телефон - ползвам безжична слушалка. На втория въпрос - Да.

Първоначално публикуван от Радослав Стефанов Преглед на мнение
    И коя е програмката?
    Казва се CarO Pro. Има възможност да следи разни показатели по двигателя с блутут ODB трансмитер и други разни глезотии.

Според мен е супер безсмислено да се пържи телефона и да се прецаква батерия и т.н. за да се ползва като навигация или видео-регистратор.. Лично мнение..
    Прав си. От това няма как да се избяга, но все пак литиево-йонна батерия струваща 30 лв е по-добре отколкото устройство което струва 3 пъти повече и ще се ползва от време на време, отделно и картата...
    42

Коментар

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
      Прав си. От това няма как да се избяга, но все пак литиево-йонна батерия струваща 30 лв е по-добре отколкото устройство което струва 3 пъти повече и ще се ползва от време на време, отделно и картата...
      Идеята на видео-регистратора е да не се ползва от време на време, а винаги..
      Причините са ясни..
      Законите ни не са в полза на видео материала в момента, но си е +

Коментар

Това при положение, че нямаш супер-дупер модерен телефон за 1000+ лв, на който не му се сменя батерията
        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Идеята на видео-регистратора е да не се ползва от време на време, а винаги..
          Причините са ясни..
          Законите ни не са в полза на видео материала в момента, но си е +
          Правилен си и поради тази причина винаги го слагам на стойката - вече по инерция и не забелязвам кога го правя. Ако програмата се върже с ОДБ четец може да се пуска и спира автоматично заедно с двигателя на автомобила. Може да се спира автоматично и при засичане на спиране на захранване от запалката.
          Относно законите - ти си го имай на запис пък нека не го допускат като доказателство в съда. Пък и някъде бях чул, че е въпрос на субективно мнение на съдията...

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
          Това при положение, че нямаш супер-дупер модерен телефон за 1000+ лв, на който не му се сменя батерията
          Е, там да му мисли тоя със супер дупер телефона. Моя струва къде 250-300 пари и батерията му се сменя
          42

Коментар

Тук пак стана Пишкомерене.

Мисля че темата е за тези евтините дето са за по 50 лв. Точно с идеята хич да не се сваля от стъклото. То едва ли апашите ще разберат че е евтино преди да ти счупят стъклото ...

Бобчо, я сподели от къде ги изнамери тези камери.
            Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Свалянето при мен е обусловено от 2 фактора - наркомани и цигани които не биха се поколебали да вкарат паве в колата за да вземат нещо закачено на предния джам и второ- все пак това си ми е телефона и го ползвам и като такъв.
              Нямаше нужда от обяснение - пределно ясно ми е защо е необходимо.
              Тъй като нямам интерес към идеята за видео-регистратор не се бях и замислял дори, че е поредното нещо, което трябва да се сваля.

И какво? Панела на аудио уредбата, регистратора, евентуално GPS-a...
              Грозна работа. Няма ли регистратори, които да не са такива кютуци дето висят по стъклата?
              Нещо предназначено за скрит монтаж и изнесена на кабел камера с обектива?
              В сми нещо, което да може да се монтира и на предната решетката примерно.
              Обектив с размерите на ултразвуковият датчик на алармата да речем, който да не привлича внимание?

Никак не ми харесват подобни подготовки преди и след потегляне.
              Радиостанцията ми е в жабката, GPS-a е монтиран на мястото на пепелника и се покрива с капак.
              Аудиото е стоковото в колата, към което до сега за 8 години слава богу никой изрод не е проявил интерес.
              Някак ако се появи някакво такова устройство за скрит монтаж и все пак някакво нормално видео може би и аз бих се покатерил на гребена на технологичната вълна...
              Нищо, че в моментът не виждам никакъв смисъл от такова устройство а и кола почти не карам
              Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                сподели от къде ги изнамери тези камери.
                Прод@*@лник. Моля, да не се смята за реклама!
                Когато помагаш на другите, помагаш на себе си.
                Стефан Арзатов

Коментар

....Някак ако се появи някакво такова устройство за скрит монтаж и все пак някакво нормално видео може би и аз бих се покатерил на гребена на технологичната вълна...
                  Нищо, че в моментът не виждам никакъв смисъл от такова устройство а и кола почти не карам
                  Камерата все пак трябва да е зад челното стъкло в района на действие на чистачките.... Иначе я види нещо я не при нашите 'чисти' пътища...
                  На всичките ми автомобили досега радар-детектора съм го бучвал над огледалото и никога не съм го свалял.. Да, чупили са ми стъкло заради СД, но радар-детектора така и не го видяха дори тогава.
                  Та си мисля ако е в него район -закачено над огледалото а не със смукалки и т.н. може и да мине метър... Мисля си сега да бучна камера на джипа, но още оглеждам мястото на монтаж...
                  Според мен то е по-важно отколкото самата камера - твърдо не смятам да слугувам на някаква си техника и да свалям/слагам и т.н. - тя трябва да работи без никакво мое вмешателство, а вече ако ми потрябва някаква информация от нея - да може да ми я даде лесно и без разглобяване на половината автомобил....
                  Последно редактирано от slowtraveler; 27-04-14, 08:36.
                  Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                  Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

...
                    Тъй като нямам интерес към идеята за видео-регистратор не се бях и замислял дори, че е поредното нещо, което трябва да се сваля.
                    ...
                    А какъв е смисълът от участието в темата?!?
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      А какъв е смисълът от участието в темата?!?
                      OK, прав си до толкова, че имаше и кратъка версия - "НЕ".
                      Това по отношение името на темата.
                      По отношение на съдържанието - пак не.
                      Така по-добре ли е?
                      Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от VULKAN Преглед на мнение
                        Прод@*@лник. Моля, да не се смята за реклама!
                        Не, в прод@в@лника, не съм и влизал, в друг сайт, който си имат постоянна цена и има в наличност, пращам го на колегата на Л.с Ако някой иска линк, да пише
                        За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                        Honda Dominator 650
                        088ЧЧ93979-->Борис
                        0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                          Ако някой иска линк, да пише
                          Пиша!
                          Когато помагаш на другите, помагаш на себе си.
                          Стефан Арзатов

Коментар

Аз от две години ползвам DOD F500LHD а преди това пробвах няколко евтини та ще споделя опит.

Значи много важно е качеството на запис да е максимално високо. На VGA запис много рядко може да се прочете номер дори и на дневна светлина. Моята е FULL HD и е горе долу добре в това отношение но на магистрални скорости започва да не и стигат кадрите в секунда и като ме изпревари някой с 220 на никой кадър не му се вижда ясно номера.

Друго, за добър запис нощно време забрави. Т.е. запис на който да се четат номерата. Инфрачервените диоди не вършат никаква работа.

Аз лично я свалям и слагам на всяко качване. Стойата е удобна, със щракалка и не е толкова дразнещо. Сега има нови модели, които са много малки и с малки стойки и наистина могат да бъдат скрити зад огледалото и да не бъдат сваляни. Но и другото не е толкова страшно.

Коментар

Първият модел е с реална резолюция 640х480.Всичко останало е с интерполация и само пълни картата. Имам такъв,ако някой го желае,да предлага цена,има си вакум,зарядно.Върши работа,но с тази разделителна способност,не става да видиш номер на кола от 1000 метра,а по скоро ако има събитие,да се докаже кой крив,кой прав.На батерия изкарва около 10мин макс.Идеята е,ако се налага да се откачи от стъклото и да се заснемат поражения по колите примерно.
                              На повечето пише HD,но са рядкост моделите с истинска 1920х1080 резолюция,като цените им почват от около 200+ лева.Всичко под тази цена е някакаъв компромис.Дори и да има евтин модел с FullHD, то проблем вече е кодека и както казва Edoors, става на квадрати и подобни артефакти.
                              Имам модел на DOD LS400W - перфектен и реален FullHD.
                              А дали трябва да имаме видеорегистратор - според мен е задължително.Най малкото,както ми се случи един път,не бях сигурен за нещо,(ем бях с този евтиния 640х480 пиксела),свалих го,проверих и се успокоих.В тази секунда се изплати.
                              Разбира се,преди излизане от колата,се откача и се носи с мен
                              Пътят е целта.

Коментар

Ако някой иска, мога да му пратя КарКама си за 30.00лв. Взех го за проба, пуснах го 3-4 пъти, хареса ми да има видеорегистратор в колата и реших да си купя нещо скъпо.

Ето и клип от КарКама сниман на максимална резолюция. 2мин. запис е равен на 150мб на картата.

Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X