Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо горят лампите.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Защо горят лампите.

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
    Не съм сигурен, че старата костенурка е по-некачествена от новата, но определено ми се струва по-дълговечна. А и с повечето автомобили, които аз наблюдавам като нови и стари, бих казал, че определено качеството ПАДА.
    Както казах по-горе-става въпрос за ламБи, не за коли. Това с костенурката беше само за пример как с течение на годините прогреса в техниката си дава отражение в качеството на продукта.
    И не, оригиналната костенурка с нищо не е по-добра от произвежданата допреди няколко години. Със сигурност има доста подобрения за 80 години, и ако не бяха читави-нямаше да просъществуват.

Относно качеството на колите произвеждани преди и сега-защо не си купите една Варшава, ако сега се произвеждаха нови, а купувате доста по-нови коли? Колкото и да сме свикнали със старите и познати ни коли-света върви напред, и всичко ново(или почти де...) е по-добро от старото. Или сме в състояние да произведем нещо като старото, но с по-добро качество отколкото е замислено първоначално.
    Помислете-преди 50 години е нямало никаква електроника в автомобилите, а сега запалване с чукче и наковалня се приема за архаично, и никой не иска да има тази система в колата си. А новото си работи безупречно, и никой не реве срещу него.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Бих си купил кола на 50 години с кеф, но не ми е по джоба /е няма да е гадна кола от тогава, аз не съм казал, че колите от тогава сите са читави/.

Безупречно работи докато се развали, като всичко.

Ти що мислиш горят тия ламби?

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
        Е май не е Филипс, а е Осрам. Но пак с мярка . Не очакваш да ги направят за по 1 поколение време нали? Качествени неща се намират, но все пак не се прекалява. Пак ти казвам, ако крушките не горят, след няколко години просто няма да има пазар за тях... всички ще си имат негорящи, а производителят им няма да печели толкова, колкото от горящи... или горящи по-малко, качествени демек... но и по-скъпи.
        Марката не е от значение, просто илюстрирах.
        И никой не говори за живот от 50 години, няма такова животно, а за живот сравним с този на лампите отпреди 30 години, даже малко подобрен. Който ще е нещо от рода на година-две за нормално експлоатирана лампа, а не няколко дни, или няколко часа в някои случаи-личен опит... Докато задоволиш потреблението на 5% от света-и първите лампи изгорели, и трябва да се купуват нови. Ама клиентите са доволни от марката щото изкарва две години, и пак ще си купят от теб. И бизнеса върви та се кине.

Елементарни принципи на пазарната икономика. Аз дето не съм и помирисвал икономическо училище съм наясно, а какво остава за мастити мениджъри в световни фирми...

Що нямам пари да направя една фабрика за крушки та да видите за какво става въпрос...

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
          Всички знаем колко изкарват сегашните лампи с нажежаема жичка-ден до пладне...
          Не видях да е пускано ...
          Филмче за Планираното отстраняване или "купи, хвърли, ... купи" :
          http://hdbox.bg/uclip.php?id=3237&lo...lang=bulgarian

Става дума точно за ламБи ... и разни други неща

Коментар

Е все пак е нормално да имат къс живот ако се боклуци, а някои марки все пак държат ниво. В България преднамерено и тенденциозно от цял свят си пращат най-калпавата стока /за мен доказан факт, дори признат от не малко компании, но не и офиц./ оти тука не протестираме и не връщаме почти нищо обратно. Пени се, не пени се, ке го ручам... Като добавиш, че масово търговците ни си редат и те далавера, че да е по-така цената, та направо може и откровен брак, менте или подобни неща, да се продават за топ качество. Обратно при колите, що в БГ дизела дава с поне 1 литър по-висок разход на еднаква кола /преди седмица сипах нещо, но уви не помня къде и ми качи разхода с 2 литра спрямо тукашната нафта и над 3 относно европейска/?

Коментар

Коле бре , нали ти казах, а и ти потвърди - няма пазар за качество - нали не си професионален осветител (същото като при инструмента, макар че много повече го ползваш от ламБата в кенефа)) - не търсиш скъпи и качествени ламБи, а еФтини. Щото са две различни стоки качественото и еФтиното.
              подаръци за мъже от FACOM
              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Аз оставам с впечатление, че не е само от лампите. Преди 3 лета вкъщи бяхме спасили от изхвърляне 1-2 кашона стари лампи на неизвестни, различни години от разни обекти. От близо година пак се купуват редовно лампи защото въпросните в кашоните свършиха, а не бяха нови. Така, че аз приемам теорията за по-високите напрежения нямайки спомен са подмяна на кварталния траф. Сега като се замисля и на вилата горят от известно време ламБите, а там подменяха трафа заради ниско напрежение в пиковите дни и часове. Днес не намерих уредите в гаража докато псувах един котлон за ремонт със "фото" бутони, но май скоро ще ги потърся и ще замеря какво е положението.
                Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от Diters Преглед на мнение
                  Не видях да е пускано ...
                  Филмче за Планираното отстраняване или "купи, хвърли, ... купи" :
                  http://hdbox.bg/uclip.php?id=3237&lo...lang=bulgarian

Става дума точно за ламБи ... и разни други неща
                  Благодаря, започнах да гледам филма, но сега трябва да излизам, ще го видя при първа възможност, стана ми интересно.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Обикновени са крушките само на хладилника, печката и абсорбаторите + 3 лумички с халогени.

Абсорбаторите -Е14. Скоро ги смених понеже вкъщи са включени поне по 3-4 часа на ден. Хладилника е пренебрежим разхода. При печката няма как да избягаш заради температурата.
                    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X