Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо горят лампите.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Защо горят лампите.

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    ...Енергоспестяващи луминисцентни с малки размери - според модела, между 4000 и 12000 часа, обаче с две врътки - не повече от примерно 1000 светвания и при околна температура 15-35 градуса. Иначе - зле. Поради което, в банята се слага нажежаема жичка, а ако си тарикат - халогенна, но малка луминесцентна - в никой случай.
    ...
    В банята имам 2 крушки:
    - на тавана в плафон (не е водоизолиран) енергоспестяваща крушка 30 вата
    - на огледалото: волфрамова 60 вата (от 2-3 дни) 15 вата за хладилник

Интересното е, че за 5 години съм сменил 1 енергоспестяваща крушка, а волфрамови: около 5 и нова фасунга. Та не им е особен проблем на луминесцентните да са в банята.
    Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Енергоспестяващи имам на над 10 години, новите не издържат и 5...

Коментар

Сега у дома се е завъдил един хаймана, който никога, при никакви обстоятелства, не гаси лампи. При такова положение, волфрамовите от всякакъв вид са безсмислени навсякъде, включително в банята.

Та, зависи как използвате банята.

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
          Енергоспестяващи имам на над 10 години, новите не издържат и 5...
          Ми явно не си уцелил марката/модела/производителя (щото определено има значение дали са произведени в "P.R.C." или в UK, например.

...макар че специално при среден клас OSRAM не мога да твърдя за фрапираща разлика. При Silvania обаче разлика категорично има.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Йордан Йорданов Преглед на мнение
            Забелязвал съм, че сегашните лалпи с нажежаема жичка по-често им прегаря проводника, свързващ реотана с цокъла, отколкото самия реотан.
            Там е заровено кучето! Не може маса крушки да изгарят по един и същи начин - потъмняло централно балонче от гръмнали вътре проводници. Нарочно ги отслабват гадовете, за да изкарат определен брой цикли палене-гасене. След като сложих обикновен дросел след предпазителя за кръг осветление, крушките живееха значително по-дълго.

Коментар

По тая тема мое се каже само едно, Маркетинг... Продажби... Печалби... Крушките /щот ламбите са друго нещо в нащо роден език/ гОрат, оти така требе! Вие па са, да не сте за 1 крушка...

Коментар

От 1999 г. имам лампи, които всяка вечер са светили по 4-5 часа халогенки 12волта, 20 вата купени за по левче мейд ин П. Р. Ч. Миналата година ги свалих здрави за тези година бяха изгорели 2-3 само. Защо още работят не знам. После съм купувал силвания, филипс, осрем дженерал илектрик и др.... Давал съм по 6 лв. за 1 брой и си горят, ли горят... Смених ги със светодиодни. Една от тях започна да мига, друга не всеки път пали, а трета я смених, че 2 диода се самоизключиха, лошото е че не мога да ги разглобя, че е са неразглобяеми, пластмасата е отлята в алуминиев радиатор.
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Абе главния въпрос в темата беше какво се е променило в начина на производство на старите(с нажежаема жичка) лампи... Напредъка в технологиите за 20-30 години е доста голям, и е нормално един толкова нискотехнологичен продукт да е станал по-добър. А е обратното.
                  Разните приказки за маркетинги пазари и тънки сметки не ги вярвам. Всеки производител знае, че ако успее да направи продукт който да е с много добро качество ще се продава много по-добре от нискокачествения. Макар продукта му да издържа много повече, и клиентите да си купуват по-рядко лампи-ще се разчуе славата му, и пазара ще стане голям, и ще се реализират продажби в пъти по-големи от тези заради краткия живот на лампите, но на ограничен брой клиенти.

Как може преди 30 години да имаше лампи които да светят години, а сега не? Съвсем ясно е,че и сега може да се произвеждат, поне по технологията от онези години, и пак да карат по толкова. А отчитайки прогреса би трябвало даже да има подобрение...
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Май забравяш еди голям производител -КНР. За пример гледах как шият топки Адидас в Индия - деца на 10 год. За 1 един долар месечно ! Качество казваш - европейско ........
                    На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                      ........... Всеки производител знае, че ако успее да направи продукт който да е с много добро качество ще се продава много по-добре от нискокачествения. Макар продукта му да издържа много повече, и клиентите да си купуват по-рядко лампи-ще се разчуе славата му, и пазара ще стане голям, и ще се реализират продажби в пъти по-големи ...................
                      Коле ! Оппа ! Ти да не си от друга планета. Аз 20 години продавам здрав инструмент, а клиентите ми прогресивно намаляват. Качеството няма нищо общо, виж бедността и съпътстващата я простотия (всъщност на първо място) оказват главно влияние на пазара.
                      подаръци за мъже от FACOM
                      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Пламене, нали не искаш да кажеш, че gedore нямат достатъчно продажби по света?
                        А и инструментите и лампите имат съвсем различно предназначение и приложение.
                        Аз например искам да си купя комплект инструменти на споменатата фирма защото знам,ч е ще ме изкарат доживот, ама първо не мога да си го позволя, и второ не съм професионалист за да оправдая този разход.
                        От друга страна нямам нищо напротив да дам за една обикновена крушка от 100 вата 2 или дори 3 лева, ама да знам, че ще е гедоре-то сред лампите
                        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Почти всичко винаги се е произвеждало за определен ресурс. Някои са се презапасявали, до момента в който са установили, че това им струва едни пари. Които могат да се спестят с различни хватки. За ламбите например, колко въздух да се изтегли, преди да се вкара инертния газ. И дали въобще да се вкарва такъв. А може и носачите на нишката да са от по ефтини материали. И така с всички стъпки по технологичната карта.
                          п.с. От като се появиха нестъклените фарове - колите не са това което бяха.

Коментар

Лично мнение:в момента за нищо на света не бих си купил гедоре,каквито и възможности и потребности да имам.Не лично мнение:много отдавна развойната дейност е разпределена:половината мислят,другата половина мисли колко да живее измисленото.А имам(дано не се лъжа) още работещи нормално експлоатирани руски крушки ,,калашников" от1992г.,ключове за осветление от 1940г. .
                            А тези простотии се правят от името на всички ни.
                            Даника
                            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Като спомена за електрическите ключове - моите на село са от 29 година някъде - 3 броя, че за толкова крушки е имало пари тогава - още си работят, кабелите и те от тогаз, виж крушки живи нямам.
                              подаръци за мъже от FACOM
                              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Общо взето енергоспестяващите, толкова поевтиняха, че няма смисъл от старите. Не говорим за разхода на ток въобще...
                                На луминисцентните за сега няма смислен заместител, който каквото да разправя. Ретрофитните диодни варианти на стария цокъл са хубави, ама малко греят. Иначе броя на включванията ги плаши по-малко от енергоспестяващите.

Това е за мен най-добрия заместител (цена/качество) на Е27:
                                http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...3667&scenario=
                                Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                                Drag Grand Canyon Daily
                                Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                                LZ1JYM

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X