Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Може ли UPS да се ползва като инвертор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Може ли UPS да се ползва като инвертор

Да попитам и аз нещо- един ups на празен ход на изхода 175-180 волта. Натоварвам го с поялник 150 вата 210 волта. Закачих му бормашина 500 вата и при развъртане имаше стойности около 280, при въртене постоянно около 250. Защо така прави?
    Ники

Коментар

От: Може ли UPS да се ползва като инвертор

Първоначално публикуван от toncho_b4 Преглед на мнение
      Колеги, вече съм впечатлен от измерванията и постигнатите резултати според тези измервания. Дайте нататък, колко може да се намалят загубите в трансформатора и транзисторите ?! Аз не успях да ги намаля за 600 ВолтАмперов UPS да ги намаля при товар от 100 вата крушка(с нажежаема жичка) под 50 вата, при опит да се захрани крушка от 150 вата устройството направо изключваше, независимо от това колко мощен токоизточник бях закачил с акумулатор (ползвах паралелно акумулатор 12 волта 7,2 Амперчаса, захранване за сървър 12,5 волта при 60 ампера, кондензатори около 100 000 микрофарада).
      Така обречения (явно) опит беше зарязан в старата фирма.
      Инверторът на UPS, еле па на по-калпазанските, не е оптимизиран точно за ефективност. За сметка на това е силно чувствителен към съпротивлението на свързващите проводници и най-вероятно точно там си се спънал. Общо проводниците за ниско напрежение трябва да са не повече от 50см при сечение 10кв.мм за да работи адекватно такава схема. Грубо - за да изкара 600 вата му трябва около киловат на 12-те волта а киловат е средна ръка стартер за малък автомобил. Там даже по-дебели проводници слагат.

Първоначално публикуван от infineon Преглед на мнение
      Да попитам и аз нещо- един ups на празен ход на изхода 175-180 волта. Натоварвам го с поялник 150 вата 210 волта. Закачих му бормашина 500 вата и при развъртане имаше стойности около 280, при въртене постоянно около 250. Защо така прави?
      ШИМ със смотан филтър на изхода, съчетан с калпав волтметър прави такива чудеса.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X