Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Може ли UPS да се ползва като инвертор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Може ли UPS да се ползва като инвертор

Имам ЮПС 500А 300W,питането ми е мога ли да му закача по голям акумулатор и да го ползвам за да си светя на вилата?
    Целта е да го ползвам само за осветление около 2-3 часа.Примерно с 60а/h акумулатор дали би захранвал 3-4 крушки от 40w за това време?
    Благодаря предварително.
    Кия Спортидж 2000тди
    Всеки шут отзад-е крачка на пред

От: Може ли UPS да се ползва като инвертор

То може, ама аз бих заложил на нещо такова: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=140409 КПДто е в пъти по добро.

Коментар

500A си е доста, и аз искам такъв.
      Да не би да е 500VA?

Няма смисъл от инвертор, ако се инвестира в няколко диодни 12V лунички например.

Коментар

Може, аз съм го направил това на моята вила. Към 375VA/225W UPS съм вързал водната помпа на и още 2 вентилатора на локалното парно. Също мога да включа по желание и една нощна лампа с 2 икономични крушки по 11W.

Ако ще го ползваш само за осветление, е по-добре да използваш направо крушки от 12V. Така ще получиш доста по-добро КПД и опростена система.
        Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Анев Преглед на мнение
          Имам ЮПС 500А 300W,питането ми е мога ли да му закача по голям акумулатор и да го ползвам за да си светя на вилата?
          Целта е да го ползвам само за осветление около 2-3 часа.Примерно с 60а/h акумулатор дали би захранвал 3-4 крушки от 40w за това време?
          Благодаря предварително.
          Принципно може, но зависи от конкретния UPS. Някои "по-умни" не могат да бъдат пуснати без да има захранваща мрежа - т.е трябва да има захранване, което да спре, за да заработят на акумулатор. От изключено положение не става номера.
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Че то UPS-а така или иначе трябва да е включен в мрежата, за да зарежда акумулатора през периодите, когато има ток.
            Иначе умните системи освен да пречат в доста случаи нищо полезно не вършат.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
              Че то UPS-а така или иначе трябва да е включен в мрежата, за да зарежда акумулатора през периодите, когато има ток...
              Да, удоволствието да го превозваш зареден, включен и пищящ до вилата вероятно е неописуемо...
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Ама чакай сега! Ти за вила, дето хептен ток няма ли говориш

Коментар

За вила, в която няма никакъв ток (и не се предвижда) 220 волта инсталация е излишна, освен временно с разклонители и лампи, които човек има

Коментар

Е те това ми беше следващия въпрос.
                    Кия Спортидж 2000тди

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                      Принципно може, но зависи от конкретния UPS. Някои "по-умни" не могат да бъдат пуснати без да има захранваща мрежа - т.е трябва да има захранване, което да спре, за да заработят на акумулатор. От изключено положение не става номера.
                      Кия Спортидж 2000тди

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Анев Преглед на мнение
                        Ами пробвай. За всеки си е рзлично.

Коментар

Важно:

Далеч не всички UPS могат да работят непрекъснато от батерия. Повечето (особено по-евтини) са оразмерени само да издържат докато се изтощи батерията. С голяма батерия прегряват, ако не се вземат допълнителни мерки.

Коментар

Значи принципно имам агрегат и заради него е направена инсталация на 220 в но нали се сещате че заради едно светене първо трябва всеки път да го карам до там и след това да го прибирам защото чернокраките....................,а пък и за 3 крушки да буха 1,5Kw малко дебеличко идва.
                            Нищо не ми пречи да го пробвам в къщи но исках да разбера дали няма да прецакам нещо като вържа по голям акумулатор.
                            Ако не ви е досадно имам още един въпрос,трябва ли да махна оригиналния акумулатор или към него да вържа другия?
                            Кия Спортидж 2000тди

Коментар

Малко в страни, ама си спомних 90инякоя година от миналия век. Направих си втора инсталация на 12В. 165А/ч акумулатор, зарядно и ламби, както и телевизор Юност. Дискотеката почти не я усетих.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X