Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с аудио кабели

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с аудио кабели

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
    ...Стъпалото нещо е окъсено или пренатоварено и не подава никакъв сигнал към колоните. Дори усилено докрай от колоните не се чува шум. Светят защити разни.......
    При изключени кабели на входовете светят ли въпросните светодиоди?
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
      Някой бай мангал от "Надин" нямате ли си -къпеш умрял ми се струва...
      Прати ми го до Русе, ще го смеля с един топор от БТР и ще ти пратя снимките по скапето.
      Ехей, за 70 евро по-добре да взема един телевизор да ти изпратя, че на тва какво има да му чупиш.

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
      При изключени кабели на входовете светят ли въпросните светодиоди?
      Светят при всички варианти освен при изключено захранване
      Утре ще ходи на доктор.
      О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Що си губиш времето с тая щайга? Тоя дето ти я дава за 70 евра мислиш ли, че не знае колко струва? Отвори усилватели.ком и виж какви работи има за същите пари и къде по-лачени от това.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Лачени си имам.Показвам ги на гостите си.... На останалите слушам музика
          О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

И какво казаха "докторите"? На това стъпало му се задействат лимитерите. Я има някое честотно възбуждане по обратната връзка, я нещо друго. Ти чувал ли си го работещо поне при продавача?

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
              И какво казаха "докторите"? На това стъпало му се задействат лимитерите. Я има някое честотно възбуждане по обратната връзка, я нещо друго. Ти чувал ли си го работещо поне при продавача?
              Продавача си няма и идея за какво става въпрос. Носят му разни вехтории, ако се продадат ок, той си прибира процента. Пари предварително не дава.
              За доктора - обяви ми цена между 200 и 300 евро без да го отваря Заминавали им транзисторите след определено време. Хронично заболяване за марката. Върнах го в магазина и от проклетия си взех това

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:harman-kardon-hk3490-1.jpg
Прегледи:1
Размер:50.4 КБ
ID:5359759

намален от 399 на 199 евро, понеже е последна бройка и му липсва едно краче С 5 години гаранция.

Свири чудесно но не може да стъпи и на малкия пръст на "тая щайга" която купих за 100 евро....

Име:a.provider,m.160280,mod.media,th.thumbs3,s.pictures.jpg
Размер:60.6 КБ
ID:5359760

Коментар

Това са неща от различни класове. Второто е професионално стъпало с мосфет транзистори, макар и от не най-висок клас.
                Хармън-Кардъна е марка все пак. Не мога да му видя модела, но ако е някое домашно кино, 5+1 набъкано с чипове, sorry

Коментар

Drobe, онова неработещото е с импулсно захранване, ако съдим по надписите, или самия усилвател е с PWM, вместо линейна схема. Накратко, и двете водят до това че е всичко друго, но не и HiFi. Става да захраниш мощен субуфер, ама нищо повече.

А новото лъскавкото - преди да се отвори да му се види джигера поне на аналоговата част - нищо не може да се каже. Има и читави машинки, а има и чисти боклуци по магазините.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Това са неща от различни класове. Второто е професионално стъпало с мосфет транзистори, макар и от не най-висок клас.
                    Хармън-Кардъна е марка все пак. Не мога да му видя модела, но ако е някое домашно кино, 5+1 набъкано с чипове, sorry
                    Стерео е естествено HK 3490 .
                    http://reviews.cnet.com/av-receivers...-33034271.html

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Drobe, онова неработещото е с импулсно захранване, ако съдим по надписите, или самия усилвател е с PWM, вместо линейна схема. Накратко, и двете водят до това че е всичко друго, но не и HiFi. Става да захраниш мощен субуфер, ама нищо повече.

А новото лъскавкото - преди да се отвори да му се види джигера поне на аналоговата част - нищо не може да се каже. Има и читави машинки, а има и чисти боклуци по магазините.

Име:ff.jpg
Размер:133.7 КБ
ID:5359761
                    Последно редактирано от droba; 29-03-12, 13:39.

Коментар

Добре, даже много добре. Разделно захранване с тороидални трансформатори. Само не мога да видя ясно, но изходите ми се струва, че са на интеграли, което разбира се не би следвало да се разкритикува просто така. Зависи все пак и какви са интегралите, но си мисля че след като са били разточителни със захранването, едва ли са икономисали с нисък клас чипове за изходни.

Коментар

Не вярвам да е с интеграли, освен ако не са набутали някакви тънки SMD такива. Прекалено близо са радиаторите до платката, а всичките 120 ватови линейни усливатели, които съм виждал, са поне двойно по-дебели от това. Колкото и да ми е странно, изглеажда да са дискретни стъпала. Което отново е добре.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

А тия плоските черни върху радиаторите дали са вентилатори, защото ако не са, нищо чудно да са големи интеграли. Не може да се види добре.

Коментар

А тия плоските черни върху радиаторите дали са вентилатори, защото ако не са, нищо чудно да са големи интеграли. Не може да се види добре.
                            Вентилатори са, по-принцип Харман са читава марка и си свири съвсем прилично за парите.Ако ще се търси ресивър, препоръчвам от 6 серия нагоре, там вече са сериозните неща
                            Дробе, ако отремонтираш първото, купуваш кабел малък жак - чинчове.Режеш чинчовете и запояваш на тяхно място каноните.На 1 се запоява масата на 2 + (сигнала), а на 3 му пускаш мостче към 1.На другия канон по същия начин.
                            DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                              Лачени си имам.Показвам ги на гостите си.... На останалите слушам музика
                              Нямам предвид лъскавки с 200 светодиода, мигащи произволно ... Има много истинска техника на съвсем прилични цени, дето едно време само мечтаехме за такава. Аз също ползвам една древна Aiwa. Но както виждам си намерил решение.
                              П.П. Хармана не е лоша свирка, но като гледам кондензаторите, или са с малък капацитет, или са за 25-36 Волта. Което ме навежда на мисълта, че това я изкара 50 Вата на канал, я не въпреки двата трафа.
                              Последно редактирано от kuzdov; 29-03-12, 22:50.
                              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Не знаех! Трябвало много ватове, за да е Хи-хи-хи-фи...
                                Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X