Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с аудио кабели

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с аудио кабели

В заложна къща намерих усилвател на смешна цена и направихме пазар със собственика да го пробвам и ако ми хареса да му го платя. Всичко беше хубаво докато не го замъкнах в тату шопа и не реших да го свържа

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC03110 - Copy.jpg
Прегледи:1
Размер:137.8 КБ
ID:5964607

Как от саунд картата на компютъра, която има само обикновени аудио изходи(жак и оптика) да подам сигнал на тия уювини ?

Това ми е четвъртото про стъпало но всички досега са имали и вход тип камбани. Какво да го правя магарето щото хич не ми се връща. Дават ми го за 70 евро при магазинска цена от 1105.
    http://www.euri.gr/online//index.php...oduct_id=35499
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

От: Проблем с аудио кабели

Имаш означения кое какво е, намираш една букса каквато ти трябва и и запояваш жиците на местата на тези които са в момента.
    Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
    Телефон - в профила!

Коментар

Абе хубаво ама имам един стерео изход(жак) а на стъпалото трябва да му замъкна два
      О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Класически входове за професионална техника - на роден български им викат "канони" (от ITT Cannon), по света са познати като XLR. Нямаш грижи да добиеш готови кабели от всеки малко по-специализиран магазин или да си ги завариш - пардон, запоиш - сам. Приятно слушане!

ПП: Мини-жака на аудио-картата има един общ минус и два плюса - по един на канал. Канона по принцип пак може да носи стерео сигнал с трите си крачета, но по-често се използват два отделни кабела за моно сигнал всеки. Ако не намериш готов кабел мини жак - XLR, все ще има кой да ти го направи за дребни пари.
        Последно редактирано от badeff; 14-03-12, 19:29.
        Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Ти па, тва не са уйовини, ами куротресини, на които казват "канон". Обаче като идеш в магазина по-добре си носи снимката, понеже кой на кое казва мъжко, па на кое женско - ...
          Двете крайните, с палчетата на ключалките, трябва да са изходи.
          Значи ти трябват шнурове канон - жак, ама си много далече.

Брей, човек да не се забави да оправи някоя запетайка, веднага някой ще го изпревари)

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
            Абе хубаво ама имам един стерео изход(жак) а на стъпалото трябва да му замъкна два
            За канал А и Б ли? Ако е така по същия начин само, че с 2 жици. Виж най-добре по магазините дали няма преходници.
            Телефон - в профила!

Коментар

Явно не съм обяснил правилно. Мога да свържа жак с XLR но не зная как да свържа жак с два XLR.
              Изрових някакви схеми но като на пълен дилетант не ми говорят нищо. Някоя върши ли ми работа ?
              http://sommercable.com/2__produkte/2...tspr_kabel.htm

Коментар

Ахмашко предложение - купуваш един разклонител за слушалки за 50 цента и бодваш два жак-XLR кабела в него. Само трябва да уцелиш ляв/десен канал на жака, като поиш.
                Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Явно не съм обяснил правилно. Мога да свържа жак с XLR но не зная как да свържа жак с два XLR.
                  Изрових някакви схеми но като на пълен дилетант не ми говорят нищо. Някоя върши ли ми работа ?
                  http://sommercable.com/2__produkte/2...tspr_kabel.htm
                  просто пускаш още по една жичка на всяко "краче" за 2-я XLR.
                  Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
                    просто пускаш още по една жичка на всяко "краче" за 2-я XLR.
                    Няма ли да стане моно по тоя начин, в смисъл от двата канала да се чува едно и също ?

Коментар

Ми тогава тоя жак трябва да е стерео. Тогава все едно картинката №18, а втория канон - на второто стъпалце на жака. На тая картинка то не е нарисувано. Двете маси от каноните - на масата на жака. И търсиш кой е ляв, кой десен.

Коментар

Всеки от "каноните" (ch A и ch B) е за един канал. Свързваш общата маса от звуковата карта към масите на двата входа (извод 1 и 3). Левия канал свързваш към извод 2 на вход "ch A", десния към извод 2 на "ch B". Превключвателят "bridge" трябва да е в позиция "OFF".
                        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Намерих ей таквизи нещица но проблемите не свършиха дотук.

Име:197084.jpg
Размер:12.6 КБ
ID:5355597

Стъпалото нещо е окъсено или пренатоварено и не подава никакъв сигнал към колоните. Дори усилено докрай от колоните не се чува шум. Светят защити разни.......

Име:DSC03124.jpg
Размер:86.5 КБ
ID:5355598

Коментар

Намерих ей таквизи нещица но проблемите не свършиха дотук.

Стъпалото нещо е окъсено или пренатоварено и не подава никакъв сигнал към колоните. Дори усилено докрай от колоните не се чува шум. Светят защити разни.......
                            Гледам, че "signal present" не свети. Ако нищо не му подаваш на входа, а светва peak limiter... май ще е за ремонт

Коментар

Някой бай мангал от "Надин" нямате ли си -къпеш умрял ми се струва...
                              Прати ми го до Русе, ще го смеля с един топор от БТР и ще ти пратя снимките по скапето.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X