Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за Мултицет.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Питане за Мултицет.

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
    Само морално. Аз си работя още с това миньонче, а е близо на 30 години. Беше с два никел-кадмиеви акума размер D. Някога беше като Бугати Вейрон сред Лади. И не е Offtopic, има си и цифров мултимер в него - изкарва цифрите на екрана чрез растер.
    Мисълта ми беше че дори култови фирми допускат грешки. А при осцилоскопите общо взето е Тектроникс и всико останали (с изключение на HP/Agilent, които обаче не знам към момента на каква техника наблягат).

А в миналото съм имал и например световно неизвестната марка KIKUSUI COS6100M (ако правилно помня модела), което удряше в земята с много всички модели в класа си от онова време, конкретно и широко използвания Tektronix 465M. На всичкото отгоре нямаше и ни една екзотична и ненамираема част в себе си. С много високо напрежение на тръбата и страшно фокусиран лъч - може би наполовина по-тънък от тоя на Тектроникс 465/М.

Сега като се замисля даже ме е малко яд че го продадох, ама поне е на приятел и се ползва по предназначение.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Имам или по-скоро имах един функционален генератор на Тек, някъде 1976та или 78ма, бахти кучето, въпреки невероятната си възраст все още бачка! И то бачка без забележка. Махнах го, щото ми е много куха тиквата понякога, обаче сегашния собственик е решил май да го продава и ако успея, ще си го взема обратно. Та старо не винаги значи остаряло. Съвременните аналози нито са по-читави, нито по-малки, поне от тоя клас. Вярно, че това са по-скоро изключения, но все пак.
      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

ittso, не казА нищо за RLC моста.
        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

А аз като последен балък подарих такова кикусуи на един, който ми се струваше читав.
          Минало - заминало.
          Сега имам само джобното тектрониксче от горните снимки, и някво хитачи с мърдащи курсори, и клавиатура за азбуката на екрана. Един вид за фоторегистрация.

Та какво, не щете ли истинско лабораторно Флуке? Нямам особен избор, ще го дам евтино.

А тоя RLC мост е гола вода. Ама ако трябва - мога да опитам да напия Божич, или да го набия - може и да кандиса да го вземе. Имам такова в НОИ, ако пък той ме напие или ме набие, да, здравна пътека.
          Последно редактирано от Стефан; 18-11-10, 23:25.

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
            ittso, не казА нищо за RLC моста.
            Ааа, казал съм, но явно не си го видял. Докато не закупя заместници, сегашните не се продават. Хубави, лоши - каквито са, такива. По-добре е от нищо.

По въпроса за RCL метъра се работи, макар да съм в размисъл дали да се хвърлям на поредното прехвалено на хартия изделие или да се целя на сигурно при някоя от цитираните по-горе фирми и които 500 евро ги нямат за пари...

Редакция:
            Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
            ...Та старо не винаги значи остаряло. Съвременните аналози нито са по-читави, нито по-малки, поне от тоя клас. Вярно, че това са по-скоро изключения, но все пак.
            По първата част от цитата, спор няма. С втората не съм съвсем съгласен - поразвила се е техниката. Цифровите осцилоскопи са значително по-достъпни. Имат повечко памет, някои са шарени. Най ми харесва, че читавите вече нямат галетни превключватели. Навремето пенсионирах един осцилоскоп заради контактни проблеми, тия дни установих, че и сегашният е тръгнал по наклонената плоскост... Следващият ще е без такива механики.
            Последно редактирано от ittso; 18-11-10, 23:31.
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
              А аз като последен балък подарих такова кикусуи на един, който ми се струваше читав.
              Минало - заминало.
              Сега имам само джобното тектрониксче от горните снимки, и някво хитачи с мърдащи курсори, и клавиатура за азбуката на екрана. Един вид за фоторегистрация.

Та какво, не щете ли истинско лабораторно Флуке? Нямам особен избор, ще го дам евтино.

А тоя RLC мост е гола вода. Ама ако трябва - мога да опитам да напия Божич, или да го набия - може и да кандиса да го вземе. Имам такова в НОИ, ако пък той ме напие или ме набие, да, здравна пътека.
              Я кажи, FLUKE-то има ли AC напрежение и ток? По това, дето намирам, пише че са опционални.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Имам такова в НОИ
                Какво предвижда здравната каса за моста?
                Абе, имам професионален RLC мост, ама не си струва да го пускам за един кондензатор, пък и е огромен...
                Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Триканална кардиограма - безплатно. С отвеждания и по R, и по L, и по C.
                  Сигурно и ковчег с отстъпка, ама нещо мънкаха - явно са в комбина с гробарите.

Има, разбира се. И някви хартии имаше към него. Не помня какво друго.

Коментар

Има, разбира се. И някви хартии имаше към него. Не помня какво друго.
                    Ако реша нещо - ще ти звънна. А между другото спомени поне някаква ориентировъчна цифра, ако не тук, поне на ЛС.

Коментар

Ориентировъчно - 500.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                        Това си го донесах през 1975г. от братския СС. За сумата от 140 рубли. Това си бяха 2 МРЗ по това време.[ATTACH=CONFIG]271242[/ATTACH]
                        Още работи без проблеми.
                        Ако не ти представлява трудност би ли снимал задния капак. Хубава снимка на предния намерих, но на задния нямам. Искам да си разкрася моя.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          MASTECH-a не е нищо особено. От мойте съм доволен, но не мога да кажа нищо изключително. По-добро от средностатистически китаец, но само толкова. Всъщност, като се сетя - забравил съм че го имам. Освен да сменям батерии чат-пат, нищо повече. От L-C метъра им също мога да кажа че съм доволен.

Належащ ми е проблема за читави сонди, обаче, защото малкия докопа неговите и ги направи на трътка. Някой да знае кой тук продава читави?

От това:
                          [ATTACH=CONFIG]271296[/ATTACH]

За целите, за които го взех, също съм доволен. При това комплектацията е добра. Има си сонди всякакви, при това с не лошо качество. Компактно, с не лоши параметри, и доволно дълго изкарваща литиево йонна батерия. Цената е неприятна, особено ако се купи от тукашния магазин, но сравнено с марково е в пъти по-евтино.
                          И аз го заглеждах това чудо на техниката преди време. Как се държи като осцилоскоп?

Коментар

Първоначално публикуван от Tisho Преглед на мнение
                            И аз го заглеждах това чудо на техниката преди време. Как се държи като осцилоскоп?
                            Единствения недостатък му е че няма настройка за holdoff. Няма и FFT. Други кусури не съм му намерил. За полева работа (за което е и правен), според мен е перфектна машинка. Не съм забелязал до сега да има разминавания с Tektronix 2445B, който имам. А като го купих доста си поиграх да ги сравнявам.

ПП: Правилното място за пазаруването му е eBay. Тук са доста по-скъпи, или поне бяха, когато купувах моя.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              С точността - не. С надеждността - конкретно Tektronix - масови течове на SMD електролити в един период от производствената им история. До там, че на пазара за стара техника старите модели се търгуваха по-скъпо от новите. Конкретно аналогови осцилоскопи 2445 2465 и по-късните им модели 2445B и 2465B, + едно-две семейства от по-новите им цифрови варианти с ЕЛТ. Вярно че реалните проблеми се случват след 5 и повече години след покупката, но обикновено от такава техника, висок клас, се очаква доста повече.

В същото време има модели от същата фирма, дърти на библия, които си работят безгрижно, но тях не си струва да коментираме понеже са силно морално и физически остаряли.
                              Новите модели на тектроникс са големи дървета. В най буквалния смисъл. Наскоро имах възможност да направя сравнение между два осцилоскопа единия тектроникс а другия LeCroy. Уж един и същи клас апаратура (като параметри) да ама не. LeCroy-a си беше класи над тектроникса във всяко едно отношение.

А за мултицети... Този мултицет за който е отворена темата(аз този тип уреди по 6-8лв ги наричам фазомери защото точност от тях никаква) за сериозни неща не разчитайте на тях. Баща ми се беше оборудвал с такъв преди време. Голям смях падна след като мерихме една 9 волтова батерия - слагаш сондите червена на + на батерията, черна на минус - резултата 9в. Разменяш местата на сондите и вместо да покаже -9в "уреда" показа -12... Комедия....
                              Аз ползвам един Metex M-3850D. И съм си доволен. Мери си отлично, има си нещата които ми трябват като измервани величини. И го ползвам вече над 10 години. И най голямата му екстра е, че не гърми като го пъхна в контакта в режим омметър. Само се сърди и писука.

Коментар

Първоначално публикуван от R2D2 Преглед на мнение
                                Ако не ти представлява трудност би ли снимал задния капак. Хубава снимка на предния намерих, но на задния нямам. Искам да си разкрася моя.
                                Тотална щета е. Нищо се не чете.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X