Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сузуки М16А гарнитури двигател. Какви?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сузуки М16А гарнитури двигател. Какви?

На дъщерята Витарката сдуха клапани. 150к км на газ. Главата е на цялостен ремонт. Аз трябва да намеря гарнитури.
    Въпроса е какви и от къде. Търся хубави, най-хубавите гарнитури. Имам 2 седмици.
    Ще сам благодарен за всеки конкретен съвет.
    Колата е 2017г, ако има значение.

ПП нямам 2 седмици. Обадиха се, че вече е готова.
    Последно редактирано от drukman; 09-07-25, 11:39.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Щом е изкарала 150к сложи й пак оригинал не вярвам 50лв. разлика да е проблем. Напоследък елринг се излагат, рейнц и те, айде досега гарнитура текнала нямам, ама течащи семеринги бол. Мой приятел слага Ajusa и казва, че няма проблеми, ама с тях аз нямам личен опит.

Коментар

Слагай оригинални, ако не са прекалили с цената.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

Звънях в Сузуки Пловдив. Проверяват. Какво, не знам. Чакам отговор.
        50лв. не са проблем. И 150лв. не са проблем, но българските търговци са в състояние да изненадат дори мен. Чакам.
        Гледам по магазините Ajusa и Payen на по-високи цени. Нещо за тях? Adjusa има комплект за 388лв. Ренц е 270лв. комплекта.
        При хАмериканците не съществува такава малолитражка.

ПП По магазините за М16А пише от 2005 до 2015г. Моята е 2017. Гарнитурата изглежда по същия начин. Да не се случи някаква изненада?
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

Ajusa се брои бюджетно. Аз не бих, точно за това, чисто субективно. Върху Payen нямам наблюдния.

Гледа ли в ssg.asia?

ПП: Гарнитурата е многолистова, метална. Не вярвам да имаш грижи с Reinz.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Както написах, българските търговци са способни на всичко.
            Оригинална гарнитура за глава от Сузуки Пловдив 108-110лв. За изпускателен колектор 50лв. Поръчах ги, да видим колко са оригинални. Комплекта беше 250лв., но с доставка 20 дена и се отказах от него.
            Ако дойде някакво менте, ще мисля. Обещават петък или понеделник да е тук.
            ... и после пак цирк. Другото Сузуки, където звънях се обадиха с оферта 30лв. и срок за доставка 20 дена. Отказах, но ме потресе цената.
            Не'кви коментари?

ПП Пристигна главата от ремонт. Изглежда като нова. Челото е шлайфано и има надпис с молив 0.15. Подозирам, че толкова е свалено. Трябва ли да търся по-дебела гарнитура или е пренебрежимо?
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
              Както написах, българските търговци са способни на всичко.
              Оригинална гарнитура за глава от Сузуки Пловдив 108-110лв. За изпускателен колектор 50лв. Поръчах ги, да видим колко са оригинални. Комплекта беше 250лв., но с доставка 20 дена и се отказах от него.
              Ако дойде някакво менте, ще мисля. Обещават петък или понеделник да е тук.
              ... и после пак цирк. Другото Сузуки, където звънях се обадиха с оферта 30лв. и срок за доставка 20 дена. Отказах, но ме потресе цената.
              Не'кви коментари?

ПП Пристигна главата от ремонт. Изглежда като нова. Челото е шлайфано и има надпис с молив 0.15. Подозирам, че толкова е свалено. Трябва ли да търся по-дебела гарнитура или е пренебрежимо?
              Затова ти писах да провериш за оригинални. При Форд вече няколко пъти ми се случва оригинални части да са по-евтини от алтернатива. Последно преди месец една тръбичка, връща антифриз някъде от термостата към разширителния съд. Направили я да опира в една кутийка, не съм ровил вътре какво има, и тя за 10 години се протрила и текна. Отивам в Мото пфое - 105 лв. алтернативна и доставка следобед. Проверяваме и оригинална - 80 лв. за утре. Освен всичко на оригиналната вече е коригирана едната сгъвка и не опира. Сега защо от две сузукита ти дават различни цени е въпроса, не е ли само Миркат вносителя.
              Ford Maverick II 2.3 XLT
              Ford Mondeo MK5

Коментар

В Гугъл излизат 2 Сузукита в Пловдив, Диком, представител и другото, търговец С-Ауто. На Диком телефона е сбъркан или развален, та се обадих на С-Ауто. После помолих един приятел, който работи на 100м от Диком да иде с ВИНа и да пита на място. Той ми ги поръча.
                100те лева са от Диком. 30лв от С-Ауто. И на двете места е питано изрично, и повторено 2 пъти, че търся оферта за оригинална гарнитура.
                Иди ги разбери.
                Последно редактирано от drukman; 10-07-25, 10:13.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

• BatGeorgeone
                  BatGeorgeone коментира
                  Редактиране на коментар
                  Вальо, всеки дилър си слага отстъпка според дали го кефиш, на мен ми се е случвало дилър на Джийп да ми направи до 80% отстъпка на конкретни компоненти, сети се колко надценка си слагат направих си търговска регистрация(като за автосервиз) в един магазин тук за авточасти и от 1/3 до 50% отстъпка без да питам дори, автоматично ми я приспадат

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                Поне за Hemi удебелените са с половин милиметър, а там с компресията е малко НъРъБъ, та са пльоснали и по 2 свещи. Не вярвам за 0.15 да се налага нещо такова. Не е дизел сепак.

Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Принципно търговците са, абе зле. Различни служители в една фирма може да ти кажат различни неща. Едните коли им били стари, другите пък нови, нямат угодия. Това с ценоразписа също е магия. Отстъпки според кой клиент как са го регистрирали, от 10 до 50%. С голяма отстъпка при един, цената е същата като без отстъпка при друг.
                  Ford Maverick II 2.3 XLT
                  Ford Mondeo MK5

Коментар

• drukman
                    drukman коментира
                    Редактиране на коментар
                    Аз за това избягвам да купувам части от България, но сега се наложи.
                    Тоя цирк с отстъпките ми е до гуша от години, но тука говорим за 3-4 пъти разлика, не за 40-50%. от 30 на 110лв
                    'ма майната им. Каквото е, това е.
                    Не мож изправи могилата на гърбавия.

Няколко съвета, ако позволиш и ако колата ще се кара, а не е за продаване.

Ако са правили пълен ремонт на оборудваната глава, не знам какви гумички на клапаните са сложили, но ако този, който е работил по главата не ти е доверен човек, по-добре купи 16 бр. оригинални и използвай тях.

Ако са ти регулирали хлабините на клапаните, задължително ги провери! Още повече, че се кара на пропан-бутан и най-добре да са на горна граница (максималната хлабина).

Дано да са регулирали клапаните както трябва, тоест с подбор на необходимия размер повдигач, а не да са престъргвали, или пилили твоите.

Ако са отнемали материал от опашката на клапана – това е по-приемлив вариант.

Задължително проверете равнинността на цилиндровия блок преди монтаж на главата.

Гарнитура на главата – оригинална!

Ако са сменяли клапани, дано да са читави...

Коментар

Понеже нямам нито инструменти, нито познания, дадох главата да ми я направят в "К&Д аутошлайф" Доброславци. Изрично предупредих, че я правя за каране, не за продаване, че, искам максимално добри части и качество. Не съм се пазарил за цена. Взеха ми 1130лв.
                    За Киро и Делчо има добри отзиви. По-добри не намерих. Сменили са клапаните, едните водачи и се надявам да са регулирали каквото трябва. За гумичките на клапаните не се сетих, да поръчам. Надявам се да са сменили и тях с читави. Клапаните трябва да са Осват, или както се пише. Не знам какво е това, но казаха, че са добри.
                    Гарнитурите дойдоха. Уж оригинални. Има малка разлика в дупките с оригиналната, която свалих от колата.
                    Дайте мнение, моля.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Сузуки1.jpg Прегледи:0 Размер:250.5 КБ ID:7005325
                    Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Сузуки2.jpg Прегледи:0 Размер:204.2 КБ ID:7005326

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Сузуки3.jpg Прегледи:0 Размер:224.1 КБ ID:7005327
                    Последно редактирано от drukman; 12-07-25, 01:03.
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

По-скоро свалената от колата е неоринална и си дават малко толеранс. Разгледай главата и, ако новата намалява сечението на отворите я връщай...

Коментар

Това са отвори за вода. Модифицирали са малко потоците през годините, следейки дефектите. Както си видял, главата е имала нужда от 0.15мм челосване. В идеалния случай когато отваряш мотор и сваляш глава не заради прегряване, а за нещшо друго, главата си остава права и няма нижда от никакво челосване, а само почистване - така беше и на Гранда, и на Тераното, и на Ферозата - 2 стотни лентичка изобщо не се опитваше да влезе под линията. Обаче при теб - 0.15.

Коментар

Гарнитурата която съм свалил със сигурност е оригинална. Ремонта който правя е очакван и съвсем на време. 150-170к км на газ за този мотор е нормално да сдуха клапаните.
                          Гарнитурата е купена от Сузуки Пловдив с уговорката, че е оригинална. Всички отвори които са различни са на водата. Съвсем определено намаляват сечението, защото от долу са ризи обиколени на цяло с вода то всички страни. В главата отворите също са мноооого по-големи. На старата гарнитура тези отвори също намаляват сечението, но по-малко. Мога да разгледам за друга гарнитура, ако е препоръчително за този мотор да върви повече вода през главата. Не е ясно и какво са решили инженерите (счетоводителите) за този мотор междувременно.
                          На снимките на търговците всички гарнитури са с отвори като на тази която съм свалил.
                          Ренц 66лв
                          Пайен 100лв
                          Аджуса 144лв/
                          Не ми е проблем да дам тия пари. Предпочитам пред ново разглобяване.
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X