Ето истинско от жълтата книга
Има разлика. При снимка "б" е затворен малкия кръг, но няма да обяснявам какво е малък кръг и за какво е.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Ремонт на двигател ГАЗ 24 - струва ли си?
Свий
X
-
Първоначално публикуван от boreto2 Преглед на мнениеЕто истинско от жълтата книгаИма разлика. При снимка "б" е затворен малкия кръг, но няма да обяснявам какво е малък кръг и за какво е.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Владо М Преглед на мнениеОстава загадка-защо втори цилиндър за втора година издиша основно той. При сменени ризи и бутала. Шансът да прегрява само сегментите в един същ цилиндър е 1:16. Някъде логиката се къса?
Коментар
-
Индикациите може да са като гарнитура глава .Най -сигурно е като се разлупи тиквата,ако е давала последователно проблем след тмяна на гарнитура и тлен кахо е направен тест за спукана глава и се установи че е здрава.Сваляш главата отново и заедно с гарнитурата ,планираш и вадене на ризи .Отваряне на картер,буталата долу ,избиват се ризите ,почистват се леглата в блока ,нови пръстени и всимко по обратен ред.За ден- два работа .Разглобяване като за ремонт.Шибана работа ,но като си го правил, ти трябва време.и части,ако ризите и сегментите са си в ред.Меша масло ,вода.Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!
Коментар
-
За втори цилиндър - мисля че много дълго караш на втора скорост и затова се скапва втори цилиндър. Па сменяй ги тези скорости - трета, четвърта, рали......
- 2 likes
Коментар
-
Първоначално публикуван от Владо М Преглед на мнение
Това може ли малко по-user-friendly да го обясниш? И евентуално как може да се диагностицира?
Източва се маслото,смъква се картера,подвързва се редуцилвентил към охладителната система и се създава налягане около 1-1.3 ат налягане. При наличие на "язва" се вижда прокапването в основата на ризата.
- 1 like
Коментар
-
Интересно е мнението на няколко колеги, че махнатия изпарител, е причина за греенето на главата. В това има някакъв резон, чисто физично не ми достигат познанията, но практически се принуждавах това лято да форсирам здраво 4-5к оборота, защото само така падаше температурата на 80 градуса, когато работеше на място. Аз го отдавах на повишените обороти на перката за охлаждане. Не знам дали влияе на водния поток в системата. Интересно е какво е вашето мнение?
Коментар
-
Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
Аз ще ВИ обясня,
Източва се маслото,смъква се картера,подвързва се редуцилвентил към охладителната система и се създава налягане около 1-1.3 ат налягане. При наличие на "язва" се вижда прокапването в основата на ризата.Но определено темата става много плодотворна. Благодаря на всички за конструктивните отговори.
Коментар
-
Първоначално публикуван от faster Преглед на мнениеИндикациите може да са като гарнитура глава .Най -сигурно е като се разлупи тиквата,ако е давала последователно проблем след тмяна на гарнитура и тлен кахо е направен тест за спукана глава и се установи че е здрава.Сваляш главата отново и заедно с гарнитурата ,планираш и вадене на ризи .Отваряне на картер,буталата долу ,избиват се ризите ,почистват се леглата в блока ,нови пръстени и всимко по обратен ред.За ден- два работа .Разглобяване като за ремонт.Шибана работа ,но като си го правил, ти трябва време.и части,ако ризите и сегментите са си в ред.Меша масло ,вода.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Владо М Преглед на мнение
То направо да си слагам един дизел и тоя х.. да го продавам?
Правата вяра не, че трябва дизел(то не, че не трябва, ама е друг въпрос), а за това, че всякаква руска техника трябва да се изхвърли при първа възможност.
За съжаление аз я нямам тази възможност и продължавам да трупам руска. Но поне е доказана като як боец през годините.
Има ли желание-има и начин!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
Малко по малко навлизаш в правата вяра, ама ще отнеме време.
Правата вяра не, че трябва дизел(то не, че не трябва, ама е друг въпрос), а за това, че всякаква руска техника трябва да се изхвърли при първа възможност.
За съжаление аз я нямам тази възможност и продължавам да трупам руска. Но поне е доказана като як боец през годините.
Коментар
-
Ами то за това пиша - да науча как да намеря читав лекар и как да го контролирам. Иначе волга двигателят е кораво добиче, но е много специфичен и както казва колегата Кольо, като поработи още малко, ще е добре да му намеря дизелов заместник. Вече измират лекарите за него, докато дизелът поне по-малко боледува.
-
-
По принцип направения добре Волгов мотор е абсолютно безпроблемен,все пак е краден/дарен /.Волгов амбриаж пасна на Форд 5000кубика от 69 година на един приятел.,придоби си такъв и заедно го рециклирахме.Та Волгата за ония години къде с крадене на технологии или дарени такива си бше абсолютен флагман.Направо ми течаха лигите по старата Волга,първата ми кола щеше да е ,а бащата ме разубеди.Беше и с брЪз деференциал,бивша милиционерска от търг ,стегната.И на старата и на новата ,моторите са си добри,просто са на ръба за тия купета. И 2.2 и 2.4 с тоя мършав ауспух като на мотор за 1200 ,ептен спъната работа!Последно редактирано от faster; 11-02-20, 20:47.Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!
Коментар
-
Първоначално публикуван от faster Преглед на мнениеПо принцип направения добре Волгов мотор е абсолютно безпроблемен,все пак е краден/дарен /.Волгов амбриаж пасна на Форд 5000кубика от 69 година на един приятел.,придоци такъв и заедно го рециклирахме.Та Волгата за ония години къде с крадене на технологии или дарени такива си бше абсолютен флагман.Направо ми течаха лигите по старата Волга,първата ми кола щеше да е ,а цащата ме разубеди.Беше и с брЪз деференциал,бивша милиционерска от търг ,стегната.И на старата и на новата ,моторите са си добри,просто са на ръба за тия купета. И 2.2 и 2.4 с тоя мършав ауспух като на мотор за 1200 ,ептен спъната работа!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар