Ето една съветска техника, която работи перфектно
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Ремонт на двигател ГАЗ 24 - струва ли си?
Свий
X
-
-
@Кольо
Знаеш, че много уважавам мнението ти, но в случая говориш глупости.По този двигател повечето гарнитури са коркови, почти няма какво да се осере при производството им, а като се сложи и качествен силикон шанса да текне е никакъв(гледам от снимката, че силикон е ползван)Кабелите могат да се "удървят" единствено запалителните, като гледам колегата ги е сменил със съвременни.Останалата част от инсталацията ползва МЕД в проводниците и истинска изолация, нещо което все още много производители отбягват.То москвето не прелива от гумени детайли, пък за пластмасови да не говорим, достатъчно малко са и достатъчно лесно откриваеми все още, за да може да се направи качествена реставрация.И все пак говорим за двигател от втората световна, предполага се, че след реставрацията няма да навърта 50 хиляди на година.За мен в нашите условия е много смислено да реставрираш такава кола, първо защото още могат да се придобият на сравнително нормални цени изкопана от нечий гараж, части все още се намират, а и се случва някой да си разчиства мазето в продавалника и най-хубавото, че все още има живи майстори с опит в ремонта им.
-
Ако москвето ще се показва колко хубав е направен ремонта-може и 100 години да изкара.
Ако ще се ползва по предназначение-максимум до месец ще има теч отнякъде.
А корковите гарнитури пък да ги даваш като пример за вършещи работа-нещо не вдявам.
Ако я стегнеш добре-тя се разплесква, и протича много скоро. Ако не я стегнеш(за да не я разплескаш)-ще текне пък щото е хлабава.
Имам си в3секи ден работа с руска техника, не е като да не знам. А днес взех още една такава, да ми се чуди човек на акъла... Ама щото евтина нали...
Ааа, и Москвичи съм имал, два. И на бащата жигулето.
-
Преди като ходех редовно по магазините за руски авточасти, все си търсех коркови гарнитури, най-вече заради пословичните качества на руските резинки.На москвето двигателя вече е предимно за показване и за кеф, вчера засякох на една бензиностанция 407 в перфектно състояние, изглеждаше да е реставриран, докато заредя около него се събра група зяпачи от поне 20тина човека, та след някоя година ще са тези.Ако те кефи да превземаш наклони с над 80км/ч не е твоята кола, аз на такова се учих и на шофьорлък и на монтьорство.А за корковите гарнитури си има чалъм и при купуването и при монтажа, сега ходя в магазин за руски авточасти само за трактора, но и там нещата са валидни.Търсиш "най-тежката" от всички гарнитури, тоест най-дебела с най-плътен материал.Ако мястото не ти се налага да го разглобяваш често добавяш малко силикон, стяга се много леко, загрява се или се кара докато текне, както винаги става и после се притяга на топло, без да се прекалява, тогава забравяш за всякакви течове.Проблемите идват от там че ламаринения капак като го натегнеш юнашки и изплюе корка навън, същият се гъне сериозно, после каквато и гарнитура да сложиш все тая.
-
-
За изпускателната уредба нищо съществено,просто отваряш след изп.колектор с тръба и гърнета по диаметър от западните аналози на мотор 2.2 и 2.4.Отделно си играеш с реглажа на клапаните ,хем да не чукат,хем да си "диша"нормално мотора.На мои руски коли първото нещо беше да им преправя тръбите .На Ваз "бегачка" съм постигал доста само с широка тръба ,едно гърне резонаторно от полски фиат ,малко преправяне по карбуратора с други жигльори ,и леко пилната глава.Ефекта беше невероятен.Всеки мотор за да върви добре трябва да е "отпушен" На Волгата тръбата е като на 1200 ,та даже и по малка и пак си върви нормално.Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!
Коментар
-
Първоначално публикуван от ceko45 Преглед на мнениеЕто една съветска техника, която работи перфектно
Коментар
-
Коментар
-
- 1 like
Коментар
-
Първоначално публикуван от faster Преглед на мнениеЗа изпускателната уредба нищо съществено,просто отваряш след изп.колектор с тръба и гърнета по диаметър от западните аналози на мотор 2.2 и 2.4.Отделно си играеш с реглажа на клапаните ,хем да не чукат,хем да си "диша"нормално мотора.На мои руски коли първото нещо беше да им преправя тръбите .На Ваз "бегачка" съм постигал доста само с широка тръба ,едно гърне резонаторно от полски фиат ,малко преправяне по карбуратора с други жигльори ,и леко пилната глава.Ефекта беше невероятен.Всеки мотор за да върви добре трябва да е "отпушен" На Волгата тръбата е като на 1200 ,та даже и по малка и пак си върви нормално.
Коментар
-
За Волгов мотор пиленето не е препоръчително ,според мене!Удачно е при блок-цилиндър мотори от по старите ,като Жигуловия!Иначе тръби бол.на пазара ,само си правиш размери и шаблони на кривките,гърнета се приспособяват всякакви .Купуваш си за 2.4 бензин.Фронтерата ми е 2.4 и тръбите са към 40 мм. и отгоре май,не помня,но съпоставимо с Волговите разликата е огромна.Абе ти си интересен ,с шантав проект си се нагърбил за някакво елементарно преправяне на изпускателни се чудиш !То това е най -елементарното ,като и правене на двигател на место без сваляне и колко кара!Кво му се чудиш ,обикновенно железо!Направиш ли го както трябва ,никакви проблеми.Беше ми писнало и от набивките на кол.вал.Та последно на един му присаждахме мерцедесова набивка.Даже и на мойта Гранада дето я спомена по горе и сложих такава.То това им е и най-големия проблем.Последно редактирано от faster; 11-02-20, 21:06.Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!
Коментар
-
Карам с М10Д, така че набивката ми е най-малкия проблем и половин кило да хвърли на ден няма да ме събори. Не, че много приятно. Но проблемът ми казаха, че не е от набивката, а от самия колянов вал. Имал някакви улеи или резби, или нещо подобно, ама като се износели, не завихряли маслото обратно, а - навън и там вече е въпрос на време карданите и дифовете никога да не ръждясат
-
-
Това е в основата на всяко ДВГ ,нормална горивна,запалителна и изпуссателна уредба.С това "диша" мотора.Това се учеше още в първите часове по автомонтьорство ,едно време.когано се учеше ,сега не знам!Средата и събирането на материал от ранна възраст също има значение.Относно за набивките ,това дето казваш е така ,за това и слагах мерцедесови ,малко са по високи ,графитни и при стягане не деформират .Много мотори са и с вътрешни маслоотблъскващи шайби на вала.и няма никакво уплътнение,Шкода 100 С е така .Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!
Коментар
-
Първоначално публикуван от faster Преглед на мнениеТова е в основата на всяко ДВГ ,нормална горивна,запалителна и изпуссателна уредба.С това "диша" мотора.Това се учеше още в първите часове по автомонтьорство ,едно време.когано се учеше ,сега не знам!Средата и събирането на материал от ранна възраст също има значение.Относно за набивките ,това дето казваш е така ,за това и слагах мерцедесови ,малко са по високи ,графитни и при стягане не деформират .Много мотори са и с вътрешни маслоотблъскващи шайби на вала.и няма никакво уплътнение,Шкода 100 С е така .
Коментар
-
Трябва да проверя,бяха трапецовидни и по спомен от 123 . .Виж ако намериш и интгерираш и маслогонеща шайба.Най -добре е ако има начин за превправяне със семеринг,на доста мотори става.Пред тебе е мериш гледаш ,пета ,капачка, дълбочина на леглото,играчка е ,но ако има възможност е най-добрия вариант.Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!
Коментар
-
Първоначално публикуван от faster Преглед на мнениеТрябва да проверя,бяха трапецовидни и по спомен от 123 . .Виж ако намериш и интгерираш и маслогонеща шайба.Най -добре е ако има начин за превправяне със семеринг,на доста мотори става.Пред тебе е мериш гледаш ,пета ,капачка, дълбочина на леглото,играчка е ,но ако има възможност е най-добрия вариант.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Владо М Преглед на мнение
Когато пръснахме двигателя майсторът каза, че е направено много тъпо и не може със семеринг....
Коментар
-
Графитната набивка се пресова в капачето с дорник който имитира кол. вал. И дорник имам- шлайфано желязо
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар